Kalakirjaston arkiston yleisesittely

Evon kalastuskoeasema

Evon kalastajakoulu

Suomen Kalastusyhdistys – Kalatalouden Keskusliitto

Kalataloussäätiö

T. H. Järvi: Lohiaineisto (tulossa)

Kalatutkija Jorma Toivonen

Kaihuan kalanviljelyslaitos

Käylän kalanviljelyslaitos (tulossa)

Suomen Kalakirjaston Arkisto

Suomen Kalakirjaston kokoelma sisältää useita kala-aiheisia aineistoja:
kirjoja, tutkimuksia, sarjajulkaisuja, lehtiä, pienpainatteita, exlibriksiä, postimerkkejä, postikortteja ja esineitä perhoista ongenvapoihin.

Edellä mainittujen lisäksi yhden ison aineiston muodostaa arkistoaineisto.

Kalakirjastossa käsittelyä odottavia arkistoaineistoja on tällä hetkellä kymmenkunta. Niiden liittäminen Kalakirjaston kokoelmaan alkoi kesäkuun alussa 2020. Tavoitteena on saada arkistoaineistot liitettyä osaksi Kalakirjaston kokoelmaa kesään 2021 mennessä. Arkiston perustamisesta ja käsittelystä vastaa arkistosihteeri Päivi Sahlman.

Päädyimme siihen, että julkaisemme Kalakirjaston verkkosivuilla kunkin arkistoaineiston esittely- ja kuvailutiedot sitä mukaa kun aineisto valmistuu ja on saatu lajiteltua arkistokoteloihin. Arkistoaineistoja ei lainata ulos, mutta Kalakirjaston tiloissa niitä voi käyttää. Tarvittaessa voimme skannata yksittäisiä sisältöjä ja sähköpostitse toimittaa ne tiedontarvitsijalle.

Arkistoaineistojen ajantasaiset perustiedot löytyvät myös Kalakirjaston aineistotietokannasta.

Huomioittehan arkistotyön vaiheittaisen valmistumisen. Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Kommentteja voi lähettää osoitteeseen: paula@suomenkalakirjasto.fi