Kalakirjaston arkiston yleisesittely

Evon kalastajakoulu Evon kalastuskoeasema
Kaihuan kalanviljelyslaitos Kalataloussäätiö
Kalatutkija Jorma Toivonen Käylän kalanviljelylaitos
Perhomestari Lauri Sälevä T. H. Järven aineistoa
Leustojärven kalanviljelylaitos – Tornionjoen kalanviljelylaitos
Suomen Kalastusyhdistys – Kalatalouden Keskusliitto

Suomen Kalakirjaston Arkisto

Kalakirjaston kokoelma sisältää useita kala-aiheisia aineistoja: kirjoja, tutkimuksia, sarjajulkaisuja, lehtiä, pienpainatteita, exlibriksiä, postimerkkejä, postikortteja ja esineitä perhoista ongenvapoihin.

Edellä mainittujen lisäksi yhden merkittävän kokonaisuuden muodostaa Kalakirjaston arkistoaineiso.

Arkistoaineiston pääpaino on ajallisesti 1800-luvun lopulta 1960-luvulle. Aineiston avulla voi perehtyä Suomen kalatalouden kehittymiseen, kehittämiseen ja muutoksiin yksilön ja yhteisöjen näkökulmasta. Kalastuksen ja toiminnan kehittäminen ja taloudellinen hyödyntäminen on aloitettu kotitarvekalastuksesta ja jatkettu ammattikalastukseen sekä virkistyskalastukseen.

Asiakirjat sisältävät tutkittua tietoa mm. kaloista, kalansaaliista, kalanviljelystä ja vesistöistä. Asiakirjat ovat myös monipuolinen tietolähde ja ajankuvaus kalastajien kalastusolosuhteista, työyhteisöistä, kalastusalan opetus- ja neuvontatoiminnasta, markkinoinnista, järjestötyöstä, lupa- ja säädösasioista, kalan käytöstä, kalastuksen sosiaalisuudesta sekä paikallis- ja ympäristöhistoriasta.

Kalakirjaston järjestettyä arkistokokonaisuutta voi nyt verrata Suomen muihin kalastusaiheisiin kokoelmiin ja täydentää tietämystään monipuolisesta ja arvokkaasta kalastuskulttuuristamme.

Arkistoaineistoja ei lainata ulos, mutta Kalakirjaston tiloissa niitä voi käyttää. Tarvittaessa voimme skannata yksittäisiä sisältöjä ja sähköpostitse toimittaa ne tiedontarvitsijalle.

Arkistoaineistojen ajantasaiset perustiedot löytyvät myös Kalakirjaston aineistotietokannasta.

Kaikki kommentit ovat tervetulleita.
Kommentteja voi lähettää osoitteeseen info@suomenkalakirjasto.fi

 

–> –>
Asiakirja-aarteita . tutkitaan paperi paperilta . ja hiotaan kokonaisuutta
–> –>
jotta aineisto saadaan järjestykseen . arkistokoteloihin nimiöintiä ja säilytystä varten . ja siirretyksi arkistoon Kalakirjaston käyttäjien iloksi.