Suomen kalakirjastoon on rakentumassa Suomen kattavin kala-/kalastusaiheinen julkaisukokoelma, joka on haettavissa ja selattavissa Kalakirjaston oman aineistotietokannan kautta.

Linkkejä:

Uusimmat linkit:

Kalastajan kanava

Kalastajan Kanava on täysin digitaalinen media. Tarjoamme vinkkejä, faktoja, kalastusuutisia sekä kaikkea muuta kalastukseen liittyvää!

 

Rakennettujen jokien vaelluskalat_Sateenvarjo III

Sateenvarjo III hanke tähtää vaelluskalakantojen elvyttämiseen. Hanke seuraa vaelluskalojen (lohi, taimen ja siika) käyttäytymistä jo rakennetuissa kohteissa. Kerättyä tutkimustietoa voidaan käyttää sekä hankekohteiden että myös uusien vaelluskalojen kulkua parantavien toteuttamisratkaisujen yhteydessä.

 

Stories of Kolarctic Cross Border Cooperation 2014-2020 programme

This page demonstrates the actions and results of Kolarctic Cross Border Cooperation programme 2014-2020. The programme, also known as Kolarctic CBC, is one of several European Neighbourhood Instument (ENI) programmes on the external border of the EU. The programme has been implemented by financing projects which fulfil the aims of it. The last projects have ended during year 2023.

 

Suomen Matkailijayhdistyksen vanhat paikkakuntakortit

Paikkakunta korttien julkaisemisen Matkailijayhdistys aloitti 1910-luvulla, ja tällöin julkaistut kuvat on sarjanumeroitu (esm. sarja K n:o 8 Punkaharju). Juoksevaan numerointiin siirryttiin 1920- ja 1930-lukujen vaihteen tienoilla. Alkuvuosina numerointi ja kuvauskohteen nimi oli kortin kuvapuolella ja 1930-luvun puolella tiedon merkittiin kortin osoite puolella.

 

Perhomessut 2024

Perhomessut 2024 järjestetään kaksipäiväisenä perhokalastuksen ilosanoman julistuksena (la-su) 27.-28.4.2024. Perhomessuja vietetään uudessa tapahtumapaikassa, Bläk Boksissa, Lempäälän Ideaparkissa, osoitteessa Ideaparkinkatu 4.

 

Suomen Lajitietokeskus

Suomen Lajitietokeskus kerää ja yhdistää suomalaisen lajitiedon yhtenäiseksi ja avoimeksi kokonaisuudeksi. Laji.fi:ssa voit tutustua lajeihin ja niiden esiintymiseen, selata havaintoja suomalaisista lajitietokannoista sekä pitää kirjaa omista luontohavainnoistasi.

 

ELY-keskusten karttapalvelut

Tällä sivustolla esitetään ELY-keskusten tuottamia karttapalveluita sekä paikkatietorajapintoja elinkeino-, liikenne- ja ympäristöteemoista. Sisällöt ovat vapaasti katseltavissa ja hyödynnettävissä. Julkaistut sisällöt vaihtelevat alueittain.

 

Vesistökunnostusverkosto

Valtakunnallinen vesistökunnostusverkosto on avoin yhteydenpitofoorumi kaikille vesistöjen hyvinvoinnista ja kunnostuksesta kiinnostuneille. Toiminnassa on mukana yhteisöjä, tutkimuslaitoksia, yrityksiä, viranomaisia sekä kansalaisia. Vesistökunnostusverkosto välittää ajantasaista ja luotettavaa tietoa vesistöjen ja valuma-alueiden kunnostuksesta sekä kunnostuksen rahoitusmahdollisuuksista. Järjestämme kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia sekä toimimme ikkunana kansainväliseen vesistökunnostustyöhön

 

Ghillie kalastus

Ghillie or gillie is a Scots term that refers to a man or a boy who acts as an attendant on a fishingfly fishinghunting, or deer stalking expedition, primarily in the Highlands or on a river such as the River Spey. In origin it referred especially to someone who attended on his employer or guests.

Erämuseo

Tekeillä on aivan uudenlainen kansainvälisen huipputason museo, joka tallentaa ja esittelee ihmisen ja luonnon erottamatonta suhdetta. Suomen Erä- ja luontokulttuurimuseon vision mukaisesti se on kaikille saavutettava, kokonaisvaltainen elämys suomalaiseen erä- ja luontokulttuuriin. Imatralle perustettavan uuden valtakunnallisen museon taustaorganisaatio on Suomen Erämuseosäätiö.

Lajikalastus ja kalastusvinkkejä

Suomen monipuolisin ja laajin lajikalastukseen, eli fongaukseen vinkkejä ja ohjeita tarjoava verkkosivusto.

Tero Ronkaisen Teno aiheinen kotisivu

Useimmille kalastuksen harrastajille olen tullut tutuksi vuosikymmenien aikana perhonsitojana ja kirjailijana. Yli kolmekymmentä vuotta jatkunut kalastusoppaan työ on tullut tutuksi kirjoittamisen ohessa.

Rantakalastus Norjassa – yli 150 kalapaikkaa kartalla

Kaloja on kaikkialla!
Etenkin aallonmurtajien ja pitkien laitureiden tykönä mutta myös eri syvyisillä rantapaikoilla. Ja parastahan on se, että kalastus merellä ja merenrannoilla on sallittua ilman erillistä lupaa (pois lukien lohijokien suistot)

Arktiset vedet

Arktiset Vedet on inspiroiva kuvaus pohjoisen luonnosta, ihmisistä, kalastuksesta ja retkikunnan seikkailuista viileillä vesillä ja koskemattomilla erämailla

Perhokalastajan info blogi

Blogissa käsittelemme mm. perhokalastuksen tekniikoita, parhaita kalapaikkoja ja muita vinkkejä harrastukseen liittyen.

Vesistökunnostajan karttapalvelu
Vesistökunnostajan karttapalvelu tarjoaa kaikille alan toimijoille yhteisen valtakunnallisen paikan, johon tietoa voidaan tallentaa sekä muodostaa kokonaiskuvaa vesistökunnostustoiminnasta ja sen vaikuttavuudesta.

Karttapalveluun on koottu keskeiset vesistökunnostustoimien suunnitteluun liittyvät aineistot, ja palveluun pystyy jokainen alan toimija helposti tallentamaan omat kunnostustoimenpiteensä. Karttapalvelusta on saatavissa myös monipuolisesti yhteenvetotietoja, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi rahoitusten haussa ja erilaisissa raportoinneissa.

Omakala
Luonnonvarakeskus (Luke) on kehittänyt Omakala-sovelluksen vapaa-ajankalastukseen liittyvään tiedonkeruuseen. Sovellukseen tallennettua tietoa käytetään tutkimuksessa, kalakantojen kestävän käytön suunnittelussa sekä päätöksenteon tukena. Maa- ja metsätalousministeriö on rahoittanut Omakala-sovelluksen kehittämistä. Lataa ilmainen Omakala-sovellus älypuhelimeesi ja rekisteröidy sovelluksella käyttäjäksi.

Omakala-palvelu – kuka sitä käyttää ja mitä tietoa sillä kerätään?

Väyläfestivaali
Väyläfestivaali on monitaiteinen kulttuuritapahtuma, joka matkaa keskikesällä Tornionlaaksossa kolmen maan alueella. Artistit Suomesta, Ruotsista ja Norjasta kohtaavat pohjoiskalottia halkovan Väylän äärellä.

Digital Fish Libary
National Science Foundationin rahoittama Digital Fish Library (DFL) Kalifornian yliopistossa San Diegossa tutkii kalojen monipuolista morfologiaa magneettikuvauksen (MRI) avulla.

Suomen etymologinen sanakirja
Suomen kielen sanojen alkuperästä kattavasti kertova Suomen etymologinen sanakirja on nyt 31.10.2022 julkaistu. Kotimaisten kielten keskuksessa toimitetussa verkkosanakirjassa on noin 56 000 hakusanaa, ja se tarjoaa ensimmäisenä julkaisuna ajantasaista tietoa lähes kaikista yleiskielen sanavartaloista.

Sääneuvos
Sääneuvos on vuonna 2015 perustettu yritys, jonka uniikki erikoisosaaminen sään ja surffin saralla on Suomen huippua. Sääkoulutukset vesilläliikkujille ja teiden kunnossapidon ammattilaisille ovat kysyneet ja saaneet loistavaa palautetta rennolla otteella tarjotusta asiantuntijuudesta.

TARKKA
TARKKA on Suomen ympäristökeskuksen julkinen palvelu, jossa voi selata ja jatkuvasti SYKEn avoimia satelliittiaineistoja. Palvelun karttakäyttöliittymä esittää tarkan erotuskyvyn (10 m – 60 m) että keskierotuskyvyn (300 m – 1 km) satelliittiaineistoja.

Unelmia onkimassa
Unelmia onkimassa on Suomen tyylikkäin perhokalastukseen keskittyvä podcast, joka tarjoaa unohtumatonta onnistumisia, adrenaliinin täyteisiä tarinoita sekä katkeria karkuutuksia jokien varsilta. Unelmia onkimassa on jokaisen perhokalastus-, eräily- ja luontoihmisen reseptilääke urbanisoituvassa maailmassa.

Historialliset ilmakuvat
Paikkatietoikkuna on Suomen kattava karttapalvelu, jossa voit luoda omia karttanäkymiäsi yhden tai useamman organisaation tuottamista karttatasoista. Karttataso on yhteen aiheeseen liittyvä kartta. Karttatasoon voi liittyä myös taulukkomuotoista tietoa kohteista.

Iktyologia Burke-museossa
Burke Museum Ichthyology Collection ylläpitää suurta arkistokokoelmaa, jossa on yli 12 miljoonaa säilytettyä kalakappaletta eri puolilta maailmaa, mutta pääasiassa Pohjois-Tyynenmereltä ja Beringinmereltä sekä Tyynenmeren luoteisosan makean veden elinympäristöistä.

Julkaisufoorumi
Julkaisufoorumi on suomalaisen tiedeyhteisön toteuttama, tutkimuksen laadunarviointia tukeva julkaisukanavien tasoluokitus.
– lisätty 23.11.2021

VESI.FI – Suomen tarkinta ja ajantasaisinta vesitietoa
Vesi.fi on vesiaiheisen tutkitun tiedon lähde, joka palvelee niin kansalaisia kuin eri alojen asiantuntijoitakin. Tietosisällön sivustolle tuottavat Suomen ympäristökeskus, Ilmatieteen laitos ja Tulvakeskus yhteispalveluna yhteistyössä vesialan asiantuntijaorganisaatioiden kanssa.
– lisätty 7.5.2021

LuontoPortti – Luonnonystävän aarreaitta
Hyvin jaoteltu verkkosivusto:
Lajien tunnistaminen, Kasvit, Linnut, Nisäkkäät, Perhoset, Kalat, Sienet, Itämeri ja Verkkolehti
Suora linkki Kalat -osioon
– lisätty 24.4.2021

Annif
Annif on Kansalliskirjaston tuottama kehitysvaiheessa oleva työkalu aineiston sisällönkuvailuun. Palveluun voi syöttää kuvailtavan tekstin ja valita sanaston, johon teksti peilataan. Hakutulokseksi voi valita 10, 15 tai 20 osumaa.
– lisätty 5.1.2021

Resilience Alliance
Vuonna 1999 perustettu Resilience Alliance on kansainvälinen, monialainen tutkimusorganisaatio, joka tutkii sosioekologisten järjestelmien dynamiikkaa. RA-jäsenet tekevät yhteistyötä tieteenalojen välillä edistääkseen yhteiskuntien ja ekosysteemien sietokyvyn, sopeutumiskyvyn ja muutoksen ymmärtämistä ja käytännön soveltamista muutoksiin selviytymiseen ja ihmisten hyvinvoinnin tukemiseen.
– lisätty 24.11.2020

Antikvariaatit, huutokaupat ja kirjakaupat

Antikvariaattien ja divareiden yhteishaku

www.tie.to/kirjat/
Netissä toimivat antikvariaatit sekä ne myymälät, joilla on myös nettimyyntiä. Mukana on myös joitakin antikvariaatteja, jotka eivät myy netissä.

Antikka.net
Antikka.net on antikvaaristen kirjakauppiaiden yhteinen antikvariaatti internetissä eli verkkoantikvariaatti – portti kauppiaiden mielenkiintoisille hyllyille. Täältä löydät mittavan määrän kirjoja ja muita antikvaarisia tuotteita. Antikka.netin valikoima kasvaa ja muuttuu koko ajan.

Antikvaari
Suomen suurin antikvariaatti verkossa (teksti Antikvaarin verkkosivulla)

Antikvariaatti.net
Keräilyihmisten kohtaamispaikka

Kirjapino

 

Runebergin Antikvariaatti
Harvinaisten kirjojen erikoismyymälä
http://www.antikvariaatit.net/sivutsuomi/jasenliikkeetsuomi/helsinkiruneberginantikvariaatti.html

 

Tapiolan Antikvariaatti (ei kotisivuja)
Julkaisee postimyyntiluetteloa
Suvikuja 4, 02120 Espoo
Puhelin 050 0810022 (Heikki Mela)

Systeemi.net

Antikvariaatteja, huutokauppoja, kirjakauppoja

Punaparta | Kampintorin antikvaarinen kirjakauppa Oy | Antikvaarinen kirjakauppa Menec | C. Hagelstam Antikvariaatti | HorviaineAntikvariat.net/ | AbeBooks.com | Huuto.net | BOKBÖRSEN | Tradera | Antikvariat.net | Coch-y-Bonddu Books | ebay: Fishing books | Rare Fish Book | River Thoughtful Fishing Books | Rare Fishing & Angling Books | Stella and Rose´s Books | Ash Rare Books

 

Runebergin Antikvariaatti
Harvinaisten kirjojen erikoismyymälä
http://www.antikvariaatit.net/sivutsuomi/jasenliikkeetsuomi/helsinkiruneberginantikvariaatti.html

 

The Medlar Bookshop
We have classified our fishing books into specific areas so that you can find and browse the titles easily.
https://www.medlarpress.com/code/index.html

Exlibris

Suomen kirjailijanimikkoseurat

art-exlibris.net

Exlibris Aboensis ry

Keräilyyn erikoistunut Colnect tarjoaa laajan keräilykatalogin

https://colnect.com/fi

 

Kala-aiheisia verkkopalveluita “kalastuslaista kalastusvälineisiin”

Kalastuslaki

Finlex: Kalastuslaki 10.4.2015/379
Lain tarkoitus: $1 Tämän lain tarkoituksena on parhaaseen käytettävissä olevaan tietoon perustuen järjestää kalavarojen ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävä käyttö ja hoito siten, että turvataan kalavarojen kestävä ja monipuolinen tuotto, kalakantojen luontainen elinkierto sekä kalavarojen ja muun vesiluonnon monimuotoisuus ja suojelu.

Kalastuslaki
Kalastuslaki antaa työvälineet kalastuksen kestävämpään järjestämiseen ja heikentyneiden ja uhanalaisten kalakantojen suojeluun. Laki tukee kalojen luontaista lisääntymistä. Elinvoimaisia kalakantoja voidaan käyttää ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla. Laki turvaa vapaa-ajankalastuksen ja kaupallisen kalastuksen edellytykset.

Kalastusrajoitus
Kalastusrajoituspalvelusta löytyy tietoa, mitkä alueet ovat yleiskalastusoikeuksien ulkopuolella. Palvelusta löytyvät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla.

Kalastusluvat

Kalat.fi
Yksittäisen kalastajan kannalta olennaisinta on, että asiat toimivat ja tieto löytyy. Tässä osiossa kerrotaan muun muassa, missä ja milloin saa kalastaa ja kuka myy kalastuslupia. Lisäksi olemme koonneet yhdelle sivulla kaikki kalastukseen liittyvät lomakkeet.

eraluvat.fi
Täältä sinulle aukeaa pääsy tuhansille kalavesille. Kertaa, milloin tarvitset kalastonhoitomaksun tai muita kalastuslupia. Lisäksi löydät tietoa erilaisista kalastustavoista ja -alueista sekä kalavesien hoidosta.

Tenojoen kalastuslupien verkkokauppa
Verkkokaupasta voit ostaa kalastuslupia Suomen puolelle koko Tenojoen pääuoman rajajokialueen eri vyöhykkeille, ranta- ja venekalastukseen. Lupien ostamista varten sinun tulee ensin rekisteröityä sivustolle.

yhteislupa.com
Tornion- Muonionjoen- Könkämäenon viehekalastuksen yhteislupa-alueen sivustolle!
Sivustolta löydät tietoa yhteislupa-alueella kalastamiseen liittyen, sekä voit ostaa kalastuslupia yhteislupa-alueelle.

Kalastusluvat.net
Valikoimista löytyy tällä hetkellä laajeneva valikoima paikallisten vesialueiden kalastuslupia. Kalastusluvat.net-palvelusta löydät lisäksi kattavan tietopaketin kalastukseen tarvittavista luvista ja maksuista.

www.kalakortti.com/
www.kalakortti.com:ssa myytävien kalastuslupien myyntioikeus perustuu eri luvanmyöntäjätahojen kanssa tehtyihin lupamyynnin asiamiessopimuksiin.

Kalapassin verkkokauppa
Täältä voi ostaa kalastusluvan tai ravustusluvan kätevästi.

Fishinginfinland.fi: kalastusluvat 
Sivustolta selviää, minkälaisia lupia tarvitaan kalastamiseen.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Norja

Kalastus- ja kalastuslupatietoa, kielet: Norja, Englanti ja Saamenkieli

Ruotsi

Kalastus- ja kalastuslupatietoa suomeksi

 

Kalastusaiheisia verkkopalveluita

Suomalaisia kalastusaiheisia sivustoja

Kalastus.com
Sivustolta löytyvät: Keskustelu, Kalenteri, Galleriat, Kalaruoka, Kalastuksen ABC, Kalastusvideot ja Kalastuslinkit.

Perhokalastajat.net
Sivustolta löytyvät: Keskustelut, Galleria, Uutiset ja Arikkelit

Kalamies.com

Pilkki- ja onkifoorumi
Foorumin tarjoaa Keski-Hämeen kilpakoukku

Ahven.net
Kalatalouden keskusliiton alla toimiva verkkopalvelu. Ylläpitäjät toivovat uudistetun ahvennetin toimivan tietolähteenä kaikille luonnonkalaa hyödyntäville.

 

Videoita:

FishinginFinland.fi

Kalastajan Kino / Kalastus.com

Kalastusvideot /  Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö

Blogeja:

Blogit.fi: Kalastus

Hollolan Uistin -blogi

Tero Ronkaisen päiväkirja
Tero on useimmille kalastuksen harrastajille tullut tutuksi vuosikymmenien aikana perhonsitojana ja kirjailijana. Yli kolmekymmentä vuotta jatkunut kalastusoppaan työ on tullut tutuksi kirjoittamisen ohessa.

Kalahavaintoja

Kalahavainnot.fi: Tietoa kalalajeista
Täältä löydät tietoa Suomessa esiintyvistä kalalajeista. Nähtävissä on valokuva, sekä tietoa lajin tuntomerkeistä, esiintymisestä, lisääntymisestä, ravinnosta ja kasvusta. Saat myös yleiskäsityksen kunkin lajin kalastuksesta ja saaliista, sekä nykyisistä mahdollisista hoitotoimista tai kalakantoja uhkaavista tekijöistä.

Suomen Lajitietokeskus
kerää ja yhdistää suomalaisen lajitiedon yhtenäiseksi ja avoimeksi kokonaisuudeksi. Laji.fi:ssa voit tutustua lajeihin ja niiden esiintymiseen, selata havaintoja suomalaisista lajitietokannoista sekä pitää kirjaa omista luontohavainnoistasi.

Lohitutkimuksia

Alaska Department of Fish and Game

Atlantic Salmon Federation; Wild Salmon
The Atlantic Salmon Federation is actively working to restore wild Atlantic salmon populations to historic high levels.

Game & Wildlife: Salmon

Hakai: Science on the Coastal Margin

Institute of Marine Research: Atlantic Salmon

NASCO: International Atlantic Salmon Research Board
An initiative of the North Atlantic Salmon Conservation Organization

NOAA Fisheries: Salmon Ecology Team

Pasific Salmon Foundation: Science and Reseach
Only five per cent of Canadians rank the overall quality of the environment as a top national issue, according to a recent publc opinion survey. Clearly, it’s up to conservation organizations like the Pacific Salmon Foundation to help elevate the importance of the environment in general and Pacific salmon in particular. But for people to value something, first they need to be empowered with the best information and analysis possible.

Salmon Center: Salmon Research

SMOLTPRO
The main aim of SMOLTPRO is to develop ecologically and ethically sound methods for supplementary rearing of salmonids.

The University of British Columbia: Salmon research

Wild RiversGame & Wildlife: Salmon

Kalastusvälineitä

Bambuvaparakentajille

Tapani Salmen perhokalastajan bamburakentelu- ja askarteluvinkkejä

Bamboo Journal

http://splitcaneinfo.com
In “BOOKS” and “MAGAZINES” you will find a listing of printed materials mostly in English and German, that deal with Splitcane Fly Rods / Bamboo Fly Rods, the Rodmakers, the Rods, the Rodmaking, the History, etc.

http://www.wagnerrods.com/tools.html
Rodbuilding Tools, Components & Supplies

http://vspk.fi/wp-content/uploads/2014/03/Dickerson-8014-Bambuvapa.pdf
Mauri Hämäläisen laatimat ohjeet, mitä tarvitset ja miten teet oman bambuvavan (Dickerson 8014 Bambuvapa). Lopputekstissä Mauri kommentoi: Vavan tekemiseen meni n. 75 tuntia.

Kalastusvälineiden keräilijöille

VHV – Angling Collectors
Bibliography of recommended literature on the collection of old fishing tackle

Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry
Huutokaupat on yksi keskeisimmistä toimintamuodoistamme. Huutokaupat ovat mainio kanava realisoida vanhoja kalastustarvikkeita ja täydentää kokoelmia. Vanhoista huutokauppalistauksista löydät myös runsaasti tietoa vanhojen uistinten ja muiden kalastusvälineiden tunnistamiseen ja arviointiin.

Vintage Fishing Tackle
Here you will find a vast updated selection of vintage fishing tackle; I am constantly travelling the length and breadth of the United Kingdom in search of vintage fishing tackle. If there is a particular item that you are seeking you can contact me at the email address listed below, as I maybe able to source the item you require or possibly have one waiting to be listed.

Ireland´s Antique Fishing Tackle
Here you will discover a large selection of collectible old vintage and modern classic fishing tackle from the 1850’s through to present day.

Classic Vintage Fishing Tackle
Specialising in vintage Hardy and Abu Reels as well as unused Abu Reel Parts

Kalastusmuseoita

Erämuseo

Granösundin kalastusmuseo | Kaskisten kalastusmuseoMerikarvian kalastusmuseo |http://www.fiskedragsmuseet.se/index_.html

Muita museoita

Museot.fiLUOMUS Luonnontieteellinen keskusmuseo | Biologinen museo | SIIDA – Saamelaismuseo ja luontokeskus | Pukstaavi

The Fishing Museum Online

Seuroja, järjestöjä, yhdistyksiä ja yrityksiä

Suomen tietokirjailijat ry
Suomen tietokirjailijat ry on maamme suurin kirjailijajärjestö. Yhdistys edistää tietokirjallisuutta ja valvoo tieto- ja oppikirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksen jäsenet ovat mm. yleisten tietokirjojen, oppimateriaalien, oppaiden, sanakirjojen ja tietokirja-artikkeleiden kirjoittajia. Yhdistyksellä on yli 3 200 jäsentä.

Bibliofiilien seura
Bibliofiilien Seura ry on vuonna 1958 perustettu kirjanystävien valtakunnallinen yhdistys. Sääntöjensä mukaan se toimii “yhdyssiteenä Suomen bibliofiilien kesken sekä herättää ja pitää vireillä kirjoihin ja muihin tuotteisiin kohdistuvaa mielenkiintoa ja harrastusta maassamme”.

Suomen kirjastoseura
Suomen kirjastoseura on kansalaisjärjestö, joka tekee työtä Suomen yleisten kirjastojen toimintaedellytysten parantamiseksi.

Suomen kalankasvattajaliitto ry
Suomen Kalankasvattajaliitto on valtakunnallinen kalanviljelijöiden edunvalvontajärjestö. Toimissaan liitto valvoo ja edistää kalanviljelyelinkeinon etua ja toimintaedellytyksiä koko kalatalouden osana ja luo edellytyksiä vesiviljelyn kestävälle kasvulle.

Suomen Kalakauppialiitto ry
Suomen Kalakauppiasliitto On Kalanjalostusta Sekä Kalan Tukku- Ja Vähittäiskauppaa Harjoittavien Yritysten Etujärjestö.

Suomen kalastusmuseoyhdistys ry.
Kalastusmuseotoiminnan henkiin herättämiseksi perustettiin vuonna 1978 valtakunnallinen Kalastusmuseoyhdistys ry (vuodesta 2011 Suomen Kalastusmuseoyhdistys ry. – Finlands Fiskerimueiforeningen rf.).

Etelä-Suomen Merikalastajain Liitto
Etelä-Suomen Merikalastajain Liitto on itäisen Suomenlahden rannikolla toimiva kalatalouden neuvontajärjestö. Järjestö on perustettu vuonna 1932. Tuolloin toimipaikkana oli Koivisto ja nimenä Viipurin läänin Merikalastajain Liitto. Liittomme jäseninä on 4 kalastusseuraa, 42 kalastuskuntaa, 4 kalastusaluetta (kaikki Kymenlaakson rannikon kalastusalueet), 16 henkilöjäsentä ja 4 kunniajäsentä. Sivuillamme voit tutustua Etelä-Suomen Merikalastajain Liiton monipuoliseen toimintaan.

Kala- ja vesitutkimus Oy
Kala- ja vesitutkimus Oy on ammattitaitoinen kala- ja vesistötutkimuksiin erikoistunut yritys. Meiltä saat laadukasta ja joustavaa palvelua esim. ympäristövaikutusten arviointia, lupahakemuksia tai erilaisia tutkimustarpeita varten. Tuomme maahan myös laadukkaiksi havaittuja tutkimusvälineitä. Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä.

Tornio-Muoniojokiseura ry
Tornio-Muoniojokiseura ry – Torne-, Lainio- & Muonio-älvars förening, tuttavallisesti Jokiseura, on kotijokiyhdistys, joka on perustettu valtioneuvoston erityisellä luvalla toimimaan Suomen ja Ruotsin rajajokien eli “meän väylitten” molemmilla puolilla Suomessa ja Ruotsissa.

ProKala ry – ProFisk rf
Pro Kala on kalan asialla. Yhdistys tiedottaa, tuottaa materiaalia ja järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tempauksia. Pro Kalassa on mukana koko kalan ketju vedestä ruokapöytään saakka.

Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto
Vuonna 1973 perustettu Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto on alueellisten vesiensuojeluyhdistysten katto-organisaatio, joka edustaa jäsenyhdistyksiä yhteisissä asioissa suhteessa valtiovaltaan ja muihin julkisiin yhteisöihin. Liitto antaa lausuntoja, tekee esityksiä ja aloitteita sekä laatii kannanottoja vesien- ja ympäristönsuojelun kehittämiseksi.

Selkämeren kansallispuiston ystävät ry
Selkämeren kansallispuiston ystävät ry rakentaa kumppanuutta Selkämeren luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneiden yhteisöjen ja tavallisten  kansalaisten välille. Yhdistyksellä on hyvät suhteet kansallispuistoa hoitavaan Metsähallitukseen. Ystävien joukkoon kannattaa liittyä. Saat ensikäden tietoa kansallispuiston kehityksestä. Samalla pääset vaikuttamaan Selkämeren tulevaisuuteen.
– Julkaisu: Merivaeltajan retkiopas

Lohijokitiimi

Lohijokitiimi ry on vuonna 2001 Kemi/Ounasjokivarren kuntien ja kalastusalueiden perustama yleishyödyllinen yhdistys. Uusina jäseninä lokakuussa 2016 yhdistykseen liittyivät Kemijärven kaupunki ja Savukosken kunta. Yhdistyksen tavoitteena on vaelluskalojen palauttaminen Kemijokeen.

 

Ympäristö

Ympäristö.fi
Ympäristöhallinnon yhteinen verkkopalvelu.
– Haku asiasanalla: Kalastus
Vesitilanne ja ennusteet

Ilmatieteen laitos
Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelun sisällöstä ja ylläpidosta vastaavat yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen Viestintä, Asiakasratkaisut ja Sääpalvelujen tuotantojärjestelmät. Verkkopalveluun tuottavat tietosisältöä kymmenet Ilmatieteen laitoksessa työskentelevät asiantuntijat.

YR
Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt, og er i dag blant de aller største dedikerte værnettstadene i Europa.

Suomen vesiputoukset
Suomen Vesiputoukset on suomalainen, yksityisessä omistuksessa oleva kaikille avoin verkkopalvelu, joka avattiin julkiseksi ensimmäisen kerran 2013. Tarkoituksenamme on esitellä Suomen upeimpia luonnontilaisia vesiputouksia laadukkaan kuvituksen kanssa ja uusimman web-teknologian kautta. Samalla pyrimme edistämään erityisesti Suomen syrjäseutujen luontomatkailua ja tunnettavuutta.

Suomen vesivoimalaitokset
– Vesivoimalaitokset luettelona
– Vesivoimalaitokset kartalla

Tietoa tuulivoimasta
Sivuston tiedontuottajana Suomen Tuulivoimayhdistys ry (STY)

Kartta- ja nimipalveluita

Retkikartta.fi 
Palvelusta voit hakea Metsähallituksen retkeilyyn sopivia kohteita ja palveluita sekä metsästys- ja kalastuskohteita.
Retkikartta näyttää myös kuntien retkeilypalveluja, kuten erilaisia reittejä.

MML Maanmittauslaitos: Karttapaikka
Palvelussa pääset tutustumaan Maanmittauslaitoksen maastokarttoihin, ilmakuviin ja taustaka rttoihin. Voit hakea karttoja koko Suomesta mm. paikannimillä ja koordinaateilla. Palvelu on kaikille avoin ja maksuton, eikä sen käyttö vaadi rekisteröitymistä.

Norjan karttapaikka

Eniro.se

Nimisampo
Nimisampo on kaikille avoin verkkopalvelu suomalaisesta paikannimistöstä kiinnostuneiden tutkijoiden ja suuren yleisön käytettäväksi. Nimistöä voi tarkastella kartoilla, datana ja tilastollisesti.

YSO-paikat
YSO-paikat on kaksikielinen yleiskäyttöinen paikkakäsitteistö. YSO-paikat sisältää hallinnollisiin ja muihin alueisiin, sekä luonnonmaantieteellisten paikkoihin viittaavia käsitteitä, joita on otettu mukaan erityisesti muistiorganisaatioiden sisällönkuvailutarpeiden pohjalta. Paikkakäsitteet viittaavaat suomalaisiin ja Suomen ulkopuolisiin, nykyisiin ja historiallisiin paikkoihin.

Akvaario palveluja

Aqua-web
…oikea tieto oikeaan lätäkköön!

Faunatar: Akvaario
Paljon tietoa akvaarioista

Akvaarioon.fi
Akvaarioharrastuksen alkupiste.

Kirjastojen ja tutkimuslaitosten tuottamia verkkopalveluja

Aineistotietokantoja

Fennica
– Fennica – Suomen kansallisbibliografia on suomalaisen julkaisutuotannon tietokanta. Se sisältää tietoja kirjoista vuodesta 1488, lehdistä vuodesta 1771, sarjajulkaisuista, kartoista, audiovisuaalisesta ja elektronisesta aineistosta. Siinä on myös ennakkotietoja tulevista julkaisuista sekä tietoja ulkomailla ilmestyneistä kirjoista, joiden tekijä on suomalainen tai jotka koskevat Suomea. Myös tietoja pienpainateryhmistä sisältyy tietokantaan. Fennica-tietokannassa on lisäksi uutuusluettelo sekä kansalliskokoelmasta puuttuvan kauno- ja tietokirjallisuuden luettelo.

FINNA.FI
Finna.fi tuo Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot kaikkien saataville.
Kirjahaku aiheena: kalastus
Valokuvahaku aiheena: kalastus
Kuvahaku aiheena: kalastus
Esinehaku aiheena: kalastus
Taideteos aiheena: kalastus

FINNA.FI – Tiedonhaun lähteitä

Jukuri
– Jukuri on Luonnonvarakeskuksen (Luke) avoin julkaisuarkisto

Radar
– Luonnonvarakeskuksen tutkimusaineistokuvausten hakupalvelu

SYKE Suomen ympäristökeskuksen julkaisut
– Suomen ympäristökeskuksen työn tuloksia julkaistaan kotimaisissa ja kansainvälisissä tieteellisissä ja ammatillisissa sarjoissa, oppaissa, raporteissa, lehdissä ja esitteissä. Kaikki omat sarjajulkaisumme tallennetaan Helsingin yliopiston HELDA-julkaisutietokantaan.

Varastokirjasto
– Varastokirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtakunnallinen kirjasto, joka palvelee maamme tieteellisiä, yleisiä ja muita kirjastoja. Varastokirjaston tehtävä on vastaanottaa ja säilyttää suomalaisista kirjastoista siirrettävää aineistoa sekä asettaa se tarvitsijoiden käyttöön.
* Vaari-Finna on Varastokirjaston aineistojen hakupalvelu, jossa voit myös uusia lainasi, tehdä varauksia ja tallentaa omia suosikkejasi.

Tuomiokirjahaku

Digitaalisia aineistoja

http://digi.kansalliskirjasto.fi
– Kansalliskirjaston digitoimia aineistoja

http://www.digime.fi/
– Digitaalinen kulttuuriperintömme, ylläpitäjä Kansalliskirjasto

Elämäkertoja, eräkirjailijoita ja erätarinoita

Biografiakeskus / SKS
– Biografiakeskus sisältäen Kansallisbiografian ja paljon muuta

Biografiasampo
– Biografiasampo – Suomalaisten elämäkertojen verkosto semanttisessa webissä
– Biografiasammon hakutuloksia avainsanoilla: KalastusKalatKalastajat

Kirjasampo – Eräkirjallisuus
– Kirjasampo: Eräkirjallisuus * Kalastus

Kirjasampo – Saamelaiskirjallisuus
– Kirjasammossa olevaa tietoa saamelaiskirjallisuudesta ja kirjailijoista

Luontokuvauksia ja erätarinoita
– Kiri-kirjastojen ylläpitämä sivusto

Pohjoisia erätarinoita
– Oulun kaupunginkirjaston ylläpitämä sivusto

Wikipedia – Eräkirjailijoita
– Wikipediassa oleva aakkosellinen luettelo suomalaisista eräkirjailijoista

YLE Arkisto: Unto Ek ja muita eräkirjailijoita
– YLEn Elävän Arkiston ohjelma: Unto Ek on viiden karhun kaataja

Kuvapalveluita

Kuvakokoelmat.fi
kansallinen kulttuurihistoriallinen kuva-arkisto, jossa on maamme laajimmat kokoelmat Suomen kulttuurihistoriasta, kansankulttuurista ja vieraista kulttuureista sekä rakennetun kulttuuriympäristön dokumentoinnista. Museoviraston Kuvakokoelmiin kuuluu myös Journalistinen kuva-arkisto JOKA, joka koostuu suomalaisista lehtikuvakokoelmista.

Kuvakokoelma
tallentaa, hoitaa, tutkii ja tuo yhteiseen käyttöön kulttuurihistoriallisia, kansatieteellisiä, rakennushistoriallisia ja journalistisia kuva-aineistoja.

SA-kuva-arkisto
Löytyy 68 valokuvaa hakusanalla: kalastus

Lehtiä

http://journal.fi/
– Suomalaisia tiedelehtiä verkossa. Journal.fi on uusi tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivustolla on tällä hetkellä (vuoden 2019 alussa) noin 75 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.

Linkkihakemistoja

Makupalat: Metsäsästys- ja kalastusaiheisia linkkejä
– Kirjastot.fi:n ylläpitämä kommentoitu linkkihakemisto

Sanastoja, ontologioita ja sanakirjoja

Finto
Finto on suomalainen sanasto- ja ontologiapalvelu, joka mahdollistaa sanastojen julkaisun ja selailun. Palvelu tarjoaa myös rajapinnat sanastojen ja ontologioiden hyödyntämiseen muissa ohjelmistoissa.

AFO – Luonnonvara- ja ympäristöontologia
AFO soveltuu erityisesti luonnonvara- ja ympäristöalojen (mm. maatalous,
metsäala, elintarvikeala, ympäristöala , riistanhoito, kalatalous ja
biologia) aineistojen kuvailuun. AFO perustuu Agriforest-asiasanastoon, jota
ylläpiti Helsingin yliopistoon kuuluva Viikin kampuskirjasto vuoteen 2014
saakka.

Kotimaisten kielten keskus: Sanakirjat
Kotimaisten kielten keskuksen sanakirjojen esittelyt ja pääsy verkkosanakirjoihin.

TEPA-termipankki
Erikoisalojen sanastojen ja sanakirjojen kokoelma –  Sanastokeskus TSK

Tilastoja

Luke Tilastotietokanta
Luken tilastointi luo perustaa biotalouden kasvulle ja digitalisaatiolle.
Tuotamme ruoka- ja luonnonvaratilastot kestävän päätöksenteon tueksi!
Sisältönä mm. Kala- ja riistatilastot jaottelulla: Rakenne ja tuotanto, Talous, Muut

Tilastokeskus: Maa-, metsä- ja kalatalous
Aihealueen tilastot kuvaavat maa- ja puutarhataloutta, metsiä ja metsätaloutta, kala- ja riistataloutta sekä metsästystä. Tilastoissa on tietoja mm. näihin liittyvästä tuotannollisesta toiminnasta, hinnoista, tuloista, menoista, varoista ja veloista sekä varannoista ja niiden käytöstä.

Muita maa-, metsä- ja kalatalouden tilastotiedonlähteitä on koottu Kotimaisen tilastotiedon oppaaseen ja Tilastotiedonlähteiden haku -palveluun.

Tieteelliset ja yliopistokirjastot

https://hakemisto.kirjastot.fi/
– Kirjastohakemisto – Aakkosellinen

Kansalliskirjasto
– Kansalliskirjaston oma hakupalvelu Finnassa

Aalto yliopisto
Aineistohaku hakusanalla: Kalastus

Jyväskylän yliopisto: Elektroniset kirjat, lehdet ja tietokannat

Oulun yliopisto, Biologian tiedonhakuopas: Artikkelit ja viitetietokannat

Turun yliopisto, Maantiede: Muut lähteet

Yleiset kirjastot

Kirjastohakemisto
Haku * Kirjastot * Palvelut

Kirjastot
– Kirjastoja, tietokantoja, arkistoja, tilastoja

Monihaku
– Kaikkien suomalaisten kirjastojen aineistojen yhteinen haku

Tiedonhaun välineet
– Välineitä omatoimiseen tiedonhakuun

Tietokantoja eri maista

Tietokantoja: Ruotsi

Havs och Vatten myndigheten: Fiske & Fritid

http://www.inetmedia.nu/bibliotek/
– Svenska bibliotek på Internet

https://boktraven.se/books/search/
– Boktraven handlar helt enkelt om att göra det lättare för dig att hitta bra böcker.

http://www.svenskaakademien.se/svenska-akademien/publikationer/
– Svenska Akademien bedriver en omfattande publiceringsverksamhet inom sina två huvudsakliga verksamhetsområden: språk och litteratur.

http://www.bibliotekmitt.se/
– Bibliotekmitt.se är portalen för bibliotek kring Mellansverige.

http://libris.kb.se/
– I söktjänsten LIBRIS hittar du uppgifter om böcker, tidskrifter, noter, artiklar, affischer, kartor, elektroniskt publicerat material m.m. på svenska universitets-, högskole- och forskningsbibliotek och några folkbibliotek.

Tietokantoja: Muu Eurooppa

BHL – Biodiversity Heritage Library

Coch-y-Bonddu Books: All Fishing Books

Det Kgl. Bibliotek (Danmark)

EEBO – Early English Books

MDZ – Münchener Digitalisierungzentrum

Tietokantoja: USA

http://www.digitalfishlibrary.org/

https://elibraryusa.state.gov/

http://www.lib-web.org/united-states/academic-libraries/

http://www.lib-web.org/united-states/state-libraries/

https://www.usa.gov/libraries

https://www.worldcat.org/

Tietokantoja: Muita vapaita tietokantoja

EbscoHost
Important User Information: Remote access to EBSCO’s databases is permitted to patrons of subscribing institutions accessing from remote locations for personal, non-commercial use. However, remote access to EBSCO’s databases from non-subscribing institutions is not allowed if the purpose of the use is for commercial gain through cost reduction or avoidance for a non-subscribing institution.

WorldWideScience.org
The Global Science Gateway

Creative Commons
Please note that search.creativecommons.org is not a search engine, but rather offers convenient access to search services provided by other independent organizations.

Project Runeberg
Project Runeberg  (runeberg.org) on ​​vapaaehtoinen yritys luoda ilmaisia ​​sähköisiä julkaisuja klassisesta pohjoismaisesta (skandinavialaisesta) kirjallisuudesta ja saattaa ne avoimesti saataville Internetissä.

ICES – Kansainvälinen merentutkimusneuvosto

http://www.speciation.net/Database/Journals/Journal-du-Conseil–Conseil-Permanent-International-pour-lExploration-de-la-Mer-;i3202

http://www.ices.dk/publications/our-publications/Pages/Historical-publications.aspx

http://www.biodiversitylibrary.org/bibliography/37868#/summary

http://icesjms.oxfordjournals.org/content/21/1/86.extract