Suomen kalakirjastoon on rakentumassa Suomen kattavin kala-/kalastusaiheinen julkaisukokoelma, joka on haettavissa ja selattavissa Kalakirjaston oman aineistotietokannan kautta.
Alla oleviin linkkiin on lisättävä tukein Kalakirjaston toimintaaviin verkkopalveluihin.
- Antikvariaatit, huutokaupat ja kirjakaupat, joilla on ollut ja on edelleenkin merkittävä
rooli Kalakirjaston kokoelman karttuessa ja täydentyessä. - Kala-aiheisia verkkopalveluita “kalastuslaista kalastusvälineisiin”.
- Kirjastojen ja tutkimuslaitosten tuottamia verkkopalveluja.
- Tietokantoja eri maista.
Uusimmat linkit:
Lajikalastus ja kalastusvinkkejä
Suomen monipuolisin ja laajin lajikalastukseen, eli fongaukseen vinkkejä ja ohjeita tarjoava verkkosivusto.
Tero Ronkaisen Teno aiheinen kotisivu
Useimmille kalastuksen harrastajille olen tullut tutuksi vuosikymmenien aikana perhonsitojana ja kirjailijana. Yli kolmekymmentä vuotta jatkunut kalastusoppaan työ on tullut tutuksi kirjoittamisen ohessa.
Rantakalastus Norjassa – yli 150 kalapaikkaa kartalla
Kaloja on kaikkialla!
Etenkin aallonmurtajien ja pitkien laitureiden tykönä mutta myös eri syvyisillä rantapaikoilla. Ja parastahan on se, että kalastus merellä ja merenrannoilla on sallittua ilman erillistä lupaa (pois lukien lohijokien suistot)
Arktiset Vedet on inspiroiva kuvaus pohjoisen luonnosta, ihmisistä, kalastuksesta ja retkikunnan seikkailuista viileillä vesillä ja koskemattomilla erämailla
Blogissa käsittelemme mm. perhokalastuksen tekniikoita, parhaita kalapaikkoja ja muita vinkkejä harrastukseen liittyen.
Vesistökunnostajan karttapalvelu
Vesistökunnostajan karttapalvelu tarjoaa kaikille alan toimijoille yhteisen valtakunnallisen paikan, johon tietoa voidaan tallentaa sekä muodostaa kokonaiskuvaa vesistökunnostustoiminnasta ja sen vaikuttavuudesta.
Karttapalveluun on koottu keskeiset vesistökunnostustoimien suunnitteluun liittyvät aineistot, ja palveluun pystyy jokainen alan toimija helposti tallentamaan omat kunnostustoimenpiteensä. Karttapalvelusta on saatavissa myös monipuolisesti yhteenvetotietoja, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi rahoitusten haussa ja erilaisissa raportoinneissa.
Omakala
Luonnonvarakeskus (Luke) on kehittänyt Omakala-sovelluksen vapaa-ajankalastukseen liittyvään tiedonkeruuseen. Sovellukseen tallennettua tietoa käytetään tutkimuksessa, kalakantojen kestävän käytön suunnittelussa sekä päätöksenteon tukena. Maa- ja metsätalousministeriö on rahoittanut Omakala-sovelluksen kehittämistä. Lataa ilmainen Omakala-sovellus älypuhelimeesi ja rekisteröidy sovelluksella käyttäjäksi.
Väyläfestivaali
Väyläfestivaali on monitaiteinen kulttuuritapahtuma, joka matkaa keskikesällä Tornionlaaksossa kolmen maan alueella. Artistit Suomesta, Ruotsista ja Norjasta kohtaavat pohjoiskalottia halkovan Väylän äärellä.
Digital Fish Libary
National Science Foundationin rahoittama Digital Fish Library (DFL) Kalifornian yliopistossa San Diegossa tutkii kalojen monipuolista morfologiaa magneettikuvauksen (MRI) avulla.
Suomen etymologinen sanakirja
Suomen kielen sanojen alkuperästä kattavasti kertova Suomen etymologinen sanakirja on nyt 31.10.2022 julkaistu. Kotimaisten kielten keskuksessa toimitetussa verkkosanakirjassa on noin 56 000 hakusanaa, ja se tarjoaa ensimmäisenä julkaisuna ajantasaista tietoa lähes kaikista yleiskielen sanavartaloista.
Sääneuvos
Sääneuvos on vuonna 2015 perustettu yritys, jonka uniikki erikoisosaaminen sään ja surffin saralla on Suomen huippua. Sääkoulutukset vesilläliikkujille ja teiden kunnossapidon ammattilaisille ovat kysyneet ja saaneet loistavaa palautetta rennolla otteella tarjotusta asiantuntijuudesta.
TARKKA
TARKKA on Suomen ympäristökeskuksen julkinen palvelu, jossa voi selata ja jatkuvasti SYKEn avoimia satelliittiaineistoja. Palvelun karttakäyttöliittymä esittää tarkan erotuskyvyn (10 m – 60 m) että keskierotuskyvyn (300 m – 1 km) satelliittiaineistoja.
Unelmia onkimassa
Unelmia onkimassa on Suomen tyylikkäin perhokalastukseen keskittyvä podcast, joka tarjoaa unohtumatonta onnistumisia, adrenaliinin täyteisiä tarinoita sekä katkeria karkuutuksia jokien varsilta. Unelmia onkimassa on jokaisen perhokalastus-, eräily- ja luontoihmisen reseptilääke urbanisoituvassa maailmassa.
Historialliset ilmakuvat
Paikkatietoikkuna on Suomen kattava karttapalvelu, jossa voit luoda omia karttanäkymiäsi yhden tai useamman organisaation tuottamista karttatasoista. Karttataso on yhteen aiheeseen liittyvä kartta. Karttatasoon voi liittyä myös taulukkomuotoista tietoa kohteista.
Iktyologia Burke-museossa
Burke Museum Ichthyology Collection ylläpitää suurta arkistokokoelmaa, jossa on yli 12 miljoonaa säilytettyä kalakappaletta eri puolilta maailmaa, mutta pääasiassa Pohjois-Tyynenmereltä ja Beringinmereltä sekä Tyynenmeren luoteisosan makean veden elinympäristöistä.
Julkaisufoorumi
Julkaisufoorumi on suomalaisen tiedeyhteisön toteuttama, tutkimuksen laadunarviointia tukeva julkaisukanavien tasoluokitus.
– lisätty 23.11.2021
VESI.FI – Suomen tarkinta ja ajantasaisinta vesitietoa
Vesi.fi on vesiaiheisen tutkitun tiedon lähde, joka palvelee niin kansalaisia kuin eri alojen asiantuntijoitakin. Tietosisällön sivustolle tuottavat Suomen ympäristökeskus, Ilmatieteen laitos ja Tulvakeskus yhteispalveluna yhteistyössä vesialan asiantuntijaorganisaatioiden kanssa.
– lisätty 7.5.2021
LuontoPortti – Luonnonystävän aarreaitta
Hyvin jaoteltu verkkosivusto:
Lajien tunnistaminen, Kasvit, Linnut, Nisäkkäät, Perhoset, Kalat, Sienet, Itämeri ja Verkkolehti
Suora linkki Kalat -osioon
– lisätty 24.4.2021
Annif
Annif on Kansalliskirjaston tuottama kehitysvaiheessa oleva työkalu aineiston sisällönkuvailuun. Palveluun voi syöttää kuvailtavan tekstin ja valita sanaston, johon teksti peilataan. Hakutulokseksi voi valita 10, 15 tai 20 osumaa.
– lisätty 5.1.2021
Resilience Alliance
Vuonna 1999 perustettu Resilience Alliance on kansainvälinen, monialainen tutkimusorganisaatio, joka tutkii sosioekologisten järjestelmien dynamiikkaa. RA-jäsenet tekevät yhteistyötä tieteenalojen välillä edistääkseen yhteiskuntien ja ekosysteemien sietokyvyn, sopeutumiskyvyn ja muutoksen ymmärtämistä ja käytännön soveltamista muutoksiin selviytymiseen ja ihmisten hyvinvoinnin tukemiseen.
– lisätty 24.11.2020
Antikvariaatit, huutokaupat ja kirjakaupat
Antikvariaattien ja divareiden yhteishaku
www.tie.to/kirjat/
Netissä toimivat antikvariaatit sekä ne myymälät, joilla on myös nettimyyntiä. Mukana on myös joitakin antikvariaatteja, jotka eivät myy netissä.
Antikka.net
Antikvaaristen kirjakauppiaiden yhteinen antikvariaatti netissä
Antikvaari
Suomen suurin antikvariaatti verkossa (teksti Antikvaarin verkkosivulla)
Antikvariaatti.net
Keräilyihmisten kohtaamispaikka
Runebergin Antikvariaatti
Harvinaisten kirjojen erikoismyymälä
http://www.antikvariaatit.net/sivutsuomi/jasenliikkeetsuomi/helsinkiruneberginantikvariaatti.html
Tapiolan Antikvariaatti (ei kotisivuja)
Julkaisee postimyyntiluetteloa
Suvikuja 4, 02120 Espoo
Puhelin 050 0810022 (Heikki Mela)
Antikvariaatteja, huutokauppoja, kirjakauppoja
Punaparta | Kampintorin antikvaarinen kirjakauppa Oy | Antikvaarinen kirjakauppa Menec | C. Hagelstam Antikvariaatti | Horviaine | Antikvariat.net/ | AbeBooks.com | Huuto.net | BOKBÖRSEN | Tradera | Antikvariat.net | Coch-y-Bonddu Books | ebay: Fishing books | Rare Fish Book | River Thoughtful Fishing Books | Rare Fishing & Angling Books | Stella and Rose´s Books | Ash Rare Books
Runebergin Antikvariaatti
Harvinaisten kirjojen erikoismyymälä
http://www.antikvariaatit.net/sivutsuomi/jasenliikkeetsuomi/helsinkiruneberginantikvariaatti.html
Luke – Luonnonvarakeskus, Verkkokauppa
https://luke.omapumu.com/fi/riista_ja_kala
The Medlar Bookshop
We have classified our fishing books into specific areas so that you can find and browse the titles easily.
https://www.medlarpress.com/code/index.html
Exlibris
Suomen kirjailijanimikkoseurat
Keräilyyn erikoistunut Colnect tarjoaa laajan keräilykatalogin
Kala-aiheisia verkkopalveluita “kalastuslaista kalastusvälineisiin”
Kalastuslaki
Finlex: Kalastuslaki 10.4.2015/379
Lain tarkoitus: $1 Tämän lain tarkoituksena on parhaaseen käytettävissä olevaan tietoon perustuen järjestää kalavarojen ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävä käyttö ja hoito siten, että turvataan kalavarojen kestävä ja monipuolinen tuotto, kalakantojen luontainen elinkierto sekä kalavarojen ja muun vesiluonnon monimuotoisuus ja suojelu.
Kalastuslaki
Kalastuslaki antaa työvälineet kalastuksen kestävämpään järjestämiseen ja heikentyneiden ja uhanalaisten kalakantojen suojeluun. Laki tukee kalojen luontaista lisääntymistä. Elinvoimaisia kalakantoja voidaan käyttää ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla. Laki turvaa vapaa-ajankalastuksen ja kaupallisen kalastuksen edellytykset.
Kalastusrajoitus
Kalastusrajoituspalvelusta löytyy tietoa, mitkä alueet ovat yleiskalastusoikeuksien ulkopuolella. Palvelusta löytyvät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla.
Kalastusluvat
Kalat.fi
Yksittäisen kalastajan kannalta olennaisinta on, että asiat toimivat ja tieto löytyy. Tässä osiossa kerrotaan muun muassa, missä ja milloin saa kalastaa ja kuka myy kalastuslupia. Lisäksi olemme koonneet yhdelle sivulla kaikki kalastukseen liittyvät lomakkeet.
eraluvat.fi
Täältä sinulle aukeaa pääsy tuhansille kalavesille. Kertaa, milloin tarvitset kalastonhoitomaksun tai muita kalastuslupia. Lisäksi löydät tietoa erilaisista kalastustavoista ja -alueista sekä kalavesien hoidosta.
Tenojoen kalastuslupien verkkokauppa
Verkkokaupasta voit ostaa kalastuslupia Suomen puolelle koko Tenojoen pääuoman rajajokialueen eri vyöhykkeille, ranta- ja venekalastukseen. Lupien ostamista varten sinun tulee ensin rekisteröityä sivustolle.
yhteislupa.com
Tornion- Muonionjoen- Könkämäenon viehekalastuksen yhteislupa-alueen sivustolle!
Sivustolta löydät tietoa yhteislupa-alueella kalastamiseen liittyen, sekä voit ostaa kalastuslupia yhteislupa-alueelle.
Kalastusluvat.net
Valikoimista löytyy tällä hetkellä laajeneva valikoima paikallisten vesialueiden kalastuslupia. Kalastusluvat.net-palvelusta löydät lisäksi kattavan tietopaketin kalastukseen tarvittavista luvista ja maksuista.
www.kalakortti.com/
www.kalakortti.com:ssa myytävien kalastuslupien myyntioikeus perustuu eri luvanmyöntäjätahojen kanssa tehtyihin lupamyynnin asiamiessopimuksiin.
Kalapassin verkkokauppa
Täältä voi ostaa kalastusluvan tai ravustusluvan kätevästi.
Fishinginfinland.fi: kalastusluvat
Sivustolta selviää, minkälaisia lupia tarvitaan kalastamiseen.
Pallas-Yllästunturin kansallispuisto
Norja
Kalastus- ja kalastuslupatietoa, kielet: Norja, Englanti ja Saamenkieli
Ruotsi
Kalastus- ja kalastuslupatietoa suomeksi
Kalastusaiheisia verkkopalveluita,
https://www.luon foorumeja ja blogeja
Kalastus.com
Sivustolta löytyvät: Keskustelu, Kalenteri, Galleriat, Kalaruoka, Kalastuksen ABC, Kalastusvideot ja Kalastuslinkit.
Perhokalastajat.net
Sivustolta löytyvät: Keskustelut, Galleria, Uutiset ja Arikkelit
Pilkki- ja onkifoorumi
Foorumin tarjoaa Keski-Hämeen kilpakoukku
Ahven.net
Kalatalouden keskusliiton alla toimiva verkkopalvelu. Ylläpitäjät toivovat uudistetun ahvennetin toimivan tietolähteenä kaikille luonnonkalaa hyödyntäville.
Videoita:
Kalasaalis.com
Videoita löytyy usean kategorian alta
Kalastajan Kino / Kalastus.com
Kalastusvideot / Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö
Blogeja:
Tero Ronkaisen päiväkirja
Tero on useimmille kalastuksen harrastajille tullut tutuksi vuosikymmenien aikana perhonsitojana ja kirjailijana. Yli kolmekymmentä vuotta jatkunut kalastusoppaan työ on tullut tutuksi kirjoittamisen ohessa.
Kalahavaintoja
Kalahavainnot.fi: Tietoa kalalajeista
Täältä löydät tietoa Suomessa esiintyvistä kalalajeista. Nähtävissä on valokuva, sekä tietoa lajin tuntomerkeistä, esiintymisestä, lisääntymisestä, ravinnosta ja kasvusta. Saat myös yleiskäsityksen kunkin lajin kalastuksesta ja saaliista, sekä nykyisistä mahdollisista hoitotoimista tai kalakantoja uhkaavista tekijöistä.
Suomen Lajitietokeskus
kerää ja yhdistää suomalaisen lajitiedon yhtenäiseksi ja avoimeksi kokonaisuudeksi. Laji.fi:ssa voit tutustua lajeihin ja niiden esiintymiseen, selata havaintoja suomalaisista lajitietokannoista sekä pitää kirjaa omista luontohavainnoistasi.
Lohitutkimuksia
Alaska Department of Fish and Game
Atlantic Salmon Federation; Wild Salmon
The Atlantic Salmon Federation is actively working to restore wild Atlantic salmon populations to historic high levels.
Hakai: Science on the Coastal Margin
Institute of Marine Research: Atlantic Salmon
NASCO: International Atlantic Salmon Research Board
An initiative of the North Atlantic Salmon Conservation Organization
NOAA Fisheries: Salmon Ecology Team
Pasific Salmon Foundation: Science and Reseach
Only five per cent of Canadians rank the overall quality of the environment as a top national issue, according to a recent publc opinion survey. Clearly, it’s up to conservation organizations like the Pacific Salmon Foundation to help elevate the importance of the environment in general and Pacific salmon in particular. But for people to value something, first they need to be empowered with the best information and analysis possible.
Salmon Center: Salmon Research
SMOLTPRO
The main aim of SMOLTPRO is to develop ecologically and ethically sound methods for supplementary rearing of salmonids.
The University of British Columbia: Salmon research
Wild RiversGame & Wildlife: Salmon
Kalastusvälineitä
Bambuvaparakentajille
Tapani Salmen perhokalastajan bamburakentelu- ja askarteluvinkkejä
http://splitcaneinfo.com
In “BOOKS” and “MAGAZINES” you will find a listing of printed materials mostly in English and German, that deal with Splitcane Fly Rods / Bamboo Fly Rods, the Rodmakers, the Rods, the Rodmaking, the History, etc.
http://www.wagnerrods.com/tools.html
Rodbuilding Tools, Components & Supplies
http://vspk.fi/wp-content/uploads/2014/03/Dickerson-8014-Bambuvapa.pdf
Mauri Hämäläisen laatimat ohjeet, mitä tarvitset ja miten teet oman bambuvavan (Dickerson 8014 Bambuvapa). Lopputekstissä Mauri kommentoi: Vavan tekemiseen meni n. 75 tuntia.
Kalastusvälineiden keräilijöille
VHV – Angling Collectors
Bibliography of recommended literature on the collection of old fishing tackle
Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry
Huutokaupat on yksi keskeisimmistä toimintamuodoistamme. Huutokaupat ovat mainio kanava realisoida vanhoja kalastustarvikkeita ja täydentää kokoelmia. Vanhoista huutokauppalistauksista löydät myös runsaasti tietoa vanhojen uistinten ja muiden kalastusvälineiden tunnistamiseen ja arviointiin.
Vintage Fishing Tackle
Here you will find a vast updated selection of vintage fishing tackle; I am constantly travelling the length and breadth of the United Kingdom in search of vintage fishing tackle. If there is a particular item that you are seeking you can contact me at the email address listed below, as I maybe able to source the item you require or possibly have one waiting to be listed.
Ireland´s Antique Fishing Tackle
Here you will discover a large selection of collectible old vintage and modern classic fishing tackle from the 1850’s through to present day.
Classic Vintage Fishing Tackle
Specialising in vintage Hardy and Abu Reels as well as unused Abu Reel Parts
Kalastusmuseoita
Granösundin kalastusmuseo | Kaskisten kalastusmuseo | Merikarvian kalastusmuseo |http://www.fiskedragsmuseet.se/index_.html
Muita museoita
Museot.fi | LUOMUS Luonnontieteellinen keskusmuseo | Biologinen museo | SIIDA – Saamelaismuseo ja luontokeskus | Pukstaavi
Seuroja, järjestöjä, yhdistyksiä ja yrityksiä
Suomen tietokirjailijat ry
Suomen tietokirjailijat ry on maamme suurin kirjailijajärjestö. Yhdistys edistää tietokirjallisuutta ja valvoo tieto- ja oppikirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksen jäsenet ovat mm. yleisten tietokirjojen, oppimateriaalien, oppaiden, sanakirjojen ja tietokirja-artikkeleiden kirjoittajia. Yhdistyksellä on yli 3 200 jäsentä.
Bibliofiilien seura
Bibliofiilien Seura ry on vuonna 1958 perustettu kirjanystävien valtakunnallinen yhdistys. Sääntöjensä mukaan se toimii “yhdyssiteenä Suomen bibliofiilien kesken sekä herättää ja pitää vireillä kirjoihin ja muihin tuotteisiin kohdistuvaa mielenkiintoa ja harrastusta maassamme”.
Suomen kirjastoseura
Suomen kirjastoseura on kansalaisjärjestö, joka tekee työtä Suomen yleisten kirjastojen toimintaedellytysten parantamiseksi.
Suomen kalankasvattajaliitto ry
Suomen Kalankasvattajaliitto on valtakunnallinen kalanviljelijöiden edunvalvontajärjestö. Toimissaan liitto valvoo ja edistää kalanviljelyelinkeinon etua ja toimintaedellytyksiä koko kalatalouden osana ja luo edellytyksiä vesiviljelyn kestävälle kasvulle.
Suomen Kalakauppialiitto ry
Suomen Kalakauppiasliitto On Kalanjalostusta Sekä Kalan Tukku- Ja Vähittäiskauppaa Harjoittavien Yritysten Etujärjestö.
Suomen kalastusmuseoyhdistys ry.
Kalastusmuseotoiminnan henkiin herättämiseksi perustettiin vuonna 1978 valtakunnallinen Kalastusmuseoyhdistys ry (vuodesta 2011 Suomen Kalastusmuseoyhdistys ry. – Finlands Fiskerimueiforeningen rf.).
Etelä-Suomen Merikalastajain Liitto
Etelä-Suomen Merikalastajain Liitto on itäisen Suomenlahden rannikolla toimiva kalatalouden neuvontajärjestö. Järjestö on perustettu vuonna 1932. Tuolloin toimipaikkana oli Koivisto ja nimenä Viipurin läänin Merikalastajain Liitto. Liittomme jäseninä on 4 kalastusseuraa, 42 kalastuskuntaa, 4 kalastusaluetta (kaikki Kymenlaakson rannikon kalastusalueet), 16 henkilöjäsentä ja 4 kunniajäsentä. Sivuillamme voit tutustua Etelä-Suomen Merikalastajain Liiton monipuoliseen toimintaan.
Kala- ja vesitutkimus Oy
Kala- ja vesitutkimus Oy on ammattitaitoinen kala- ja vesistötutkimuksiin erikoistunut yritys. Meiltä saat laadukasta ja joustavaa palvelua esim. ympäristövaikutusten arviointia, lupahakemuksia tai erilaisia tutkimustarpeita varten. Tuomme maahan myös laadukkaiksi havaittuja tutkimusvälineitä. Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä.
Tornio-Muoniojokiseura ry
Tornio-Muoniojokiseura ry – Torne-, Lainio- & Muonio-älvars förening, tuttavallisesti Jokiseura, on kotijokiyhdistys, joka on perustettu valtioneuvoston erityisellä luvalla toimimaan Suomen ja Ruotsin rajajokien eli “meän väylitten” molemmilla puolilla Suomessa ja Ruotsissa.
ProKala ry – ProFisk rf
Pro Kala on kalan asialla. Yhdistys tiedottaa, tuottaa materiaalia ja järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tempauksia. Pro Kalassa on mukana koko kalan ketju vedestä ruokapöytään saakka.
Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto
Vuonna 1973 perustettu Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto on alueellisten vesiensuojeluyhdistysten katto-organisaatio, joka edustaa jäsenyhdistyksiä yhteisissä asioissa suhteessa valtiovaltaan ja muihin julkisiin yhteisöihin. Liitto antaa lausuntoja, tekee esityksiä ja aloitteita sekä laatii kannanottoja vesien- ja ympäristönsuojelun kehittämiseksi.
Selkämeren kansallispuiston ystävät ry
Selkämeren kansallispuiston ystävät ry rakentaa kumppanuutta Selkämeren luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneiden yhteisöjen ja tavallisten kansalaisten välille. Yhdistyksellä on hyvät suhteet kansallispuistoa hoitavaan Metsähallitukseen. Ystävien joukkoon kannattaa liittyä. Saat ensikäden tietoa kansallispuiston kehityksestä. Samalla pääset vaikuttamaan Selkämeren tulevaisuuteen.
– Julkaisu: Merivaeltajan retkiopas
Lohijokitiimi ry on vuonna 2001 Kemi/Ounasjokivarren kuntien ja kalastusalueiden perustama yleishyödyllinen yhdistys. Uusina jäseninä lokakuussa 2016 yhdistykseen liittyivät Kemijärven kaupunki ja Savukosken kunta. Yhdistyksen tavoitteena on vaelluskalojen palauttaminen Kemijokeen.
Ympäristö
Ympäristö.fi
Ympäristöhallinnon yhteinen verkkopalvelu.
– Haku asiasanalla: Kalastus
– Vesitilanne ja ennusteet
Ilmatieteen laitos
Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelun sisällöstä ja ylläpidosta vastaavat yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen Viestintä, Asiakasratkaisut ja Sääpalvelujen tuotantojärjestelmät. Verkkopalveluun tuottavat tietosisältöä kymmenet Ilmatieteen laitoksessa työskentelevät asiantuntijat.
YR
Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt, og er i dag blant de aller største dedikerte værnettstadene i Europa.
Suomen vesiputoukset
Suomen Vesiputoukset on suomalainen, yksityisessä omistuksessa oleva kaikille avoin verkkopalvelu, joka avattiin julkiseksi ensimmäisen kerran 2013. Tarkoituksenamme on esitellä Suomen upeimpia luonnontilaisia vesiputouksia laadukkaan kuvituksen kanssa ja uusimman web-teknologian kautta. Samalla pyrimme edistämään erityisesti Suomen syrjäseutujen luontomatkailua ja tunnettavuutta.
Suomen vesivoimalaitokset
– Vesivoimalaitokset luettelona
– Vesivoimalaitokset kartalla
Tietoa tuulivoimasta
Sivuston tiedontuottajana Suomen Tuulivoimayhdistys ry (STY)
Kartta- ja nimipalveluita
Retkikartta.fi
Palvelusta voit hakea Metsähallituksen retkeilyyn sopivia kohteita ja palveluita sekä metsästys- ja kalastuskohteita.
Retkikartta näyttää myös kuntien retkeilypalveluja, kuten erilaisia reittejä.
MML Maanmittauslaitos: Karttapaikka
Palvelussa pääset tutustumaan Maanmittauslaitoksen maastokarttoihin, ilmakuviin ja taustaka rttoihin. Voit hakea karttoja koko Suomesta mm. paikannimillä ja koordinaateilla. Palvelu on kaikille avoin ja maksuton, eikä sen käyttö vaadi rekisteröitymistä.
Nimisampo
Nimisampo on kaikille avoin verkkopalvelu suomalaisesta paikannimistöstä kiinnostuneiden tutkijoiden ja suuren yleisön käytettäväksi. Nimistöä voi tarkastella kartoilla, datana ja tilastollisesti.
YSO-paikat
YSO-paikat on kaksikielinen yleiskäyttöinen paikkakäsitteistö. YSO-paikat sisältää hallinnollisiin ja muihin alueisiin, sekä luonnonmaantieteellisten paikkoihin viittaavia käsitteitä, joita on otettu mukaan erityisesti muistiorganisaatioiden sisällönkuvailutarpeiden pohjalta. Paikkakäsitteet viittaavaat suomalaisiin ja Suomen ulkopuolisiin, nykyisiin ja historiallisiin paikkoihin.
Akvaario palveluja
Aqua-web
…oikea tieto oikeaan lätäkköön!
Faunatar: Akvaario
Paljon tietoa akvaarioista
Akvaarioon.fi
Akvaarioharrastuksen alkupiste.
Kirjastojen ja tutkimuslaitosten tuottamia verkkopalveluja
Aineistotietokantoja
Fennica
– Fennica – Suomen kansallisbibliografia on suomalaisen julkaisutuotannon tietokanta. Se sisältää tietoja kirjoista vuodesta 1488, lehdistä vuodesta 1771, sarjajulkaisuista, kartoista, audiovisuaalisesta ja elektronisesta aineistosta. Siinä on myös ennakkotietoja tulevista julkaisuista sekä tietoja ulkomailla ilmestyneistä kirjoista, joiden tekijä on suomalainen tai jotka koskevat Suomea. Myös tietoja pienpainateryhmistä sisältyy tietokantaan. Fennica-tietokannassa on lisäksi uutuusluettelo sekä kansalliskokoelmasta puuttuvan kauno- ja tietokirjallisuuden luettelo.
FINNA.FI
Finna.fi tuo Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot kaikkien saataville.
– Kirjahaku aiheena: kalastus
– Valokuvahaku aiheena: kalastus
– Kuvahaku aiheena: kalastus
– Esinehaku aiheena: kalastus
– Taideteos aiheena: kalastus
FINNA.FI – Tiedonhaun lähteitä
Jukuri
– Jukuri on Luonnonvarakeskuksen (Luke) avoin julkaisuarkisto
Radar
– Luonnonvarakeskuksen tutkimusaineistokuvausten hakupalvelu
SYKE Suomen ympäristökeskuksen julkaisut
– Suomen ympäristökeskuksen työn tuloksia julkaistaan kotimaisissa ja kansainvälisissä tieteellisissä ja ammatillisissa sarjoissa, oppaissa, raporteissa, lehdissä ja esitteissä. Kaikki omat sarjajulkaisumme tallennetaan Helsingin yliopiston HELDA-julkaisutietokantaan.
Varastokirjasto
– Varastokirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtakunnallinen kirjasto, joka palvelee maamme tieteellisiä, yleisiä ja muita kirjastoja. Varastokirjaston tehtävä on vastaanottaa ja säilyttää suomalaisista kirjastoista siirrettävää aineistoa sekä asettaa se tarvitsijoiden käyttöön.
* Vaari-Finna on Varastokirjaston aineistojen hakupalvelu, jossa voit myös uusia lainasi, tehdä varauksia ja tallentaa omia suosikkejasi.
Digitaalisia aineistoja
http://digi.kansalliskirjasto.fi
– Kansalliskirjaston digitoimia aineistoja
http://www.digime.fi/
– Digitaalinen kulttuuriperintömme, ylläpitäjä Kansalliskirjasto
Elämäkertoja, eräkirjailijoita ja erätarinoita
Biografiakeskus / SKS
– Biografiakeskus sisältäen Kansallisbiografian ja paljon muuta
Biografiasampo
– Biografiasampo – Suomalaisten elämäkertojen verkosto semanttisessa webissä
– Biografiasammon hakutuloksia avainsanoilla: Kalastus * Kalat * Kalastajat
Kirjasampo – Eräkirjallisuus
– Kirjasampo: Eräkirjallisuus * Kalastus
Kirjasampo – Saamelaiskirjallisuus
– Kirjasammossa olevaa tietoa saamelaiskirjallisuudesta ja kirjailijoista
Luontokuvauksia ja erätarinoita
– Kiri-kirjastojen ylläpitämä sivusto
Pohjoisia erätarinoita
– Oulun kaupunginkirjaston ylläpitämä sivusto
Wikipedia – Eräkirjailijoita
– Wikipediassa oleva aakkosellinen luettelo suomalaisista eräkirjailijoista
YLE Arkisto: Unto Ek ja muita eräkirjailijoita
– YLEn Elävän Arkiston ohjelma: Unto Ek on viiden karhun kaataja
Kuvapalveluita
Kuvakokoelmat.fi
kansallinen kulttuurihistoriallinen kuva-arkisto, jossa on maamme laajimmat kokoelmat Suomen kulttuurihistoriasta, kansankulttuurista ja vieraista kulttuureista sekä rakennetun kulttuuriympäristön dokumentoinnista. Museoviraston Kuvakokoelmiin kuuluu myös Journalistinen kuva-arkisto JOKA, joka koostuu suomalaisista lehtikuvakokoelmista.
Kuvakokoelma
tallentaa, hoitaa, tutkii ja tuo yhteiseen käyttöön kulttuurihistoriallisia, kansatieteellisiä, rakennushistoriallisia ja journalistisia kuva-aineistoja.
SA-kuva-arkisto
Löytyy 68 valokuvaa hakusanalla: kalastus
Lehtiä
http://journal.fi/
– Suomalaisia tiedelehtiä verkossa. Journal.fi on uusi tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivustolla on tällä hetkellä (vuoden 2019 alussa) noin 75 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.
Linkkihakemistoja
Makupalat: Metsäsästys- ja kalastusaiheisia linkkejä
– Kirjastot.fi:n ylläpitämä kommentoitu linkkihakemisto
Sanastoja, ontologioita ja sanakirjoja
Finto
Finto on suomalainen sanasto- ja ontologiapalvelu, joka mahdollistaa sanastojen julkaisun ja selailun. Palvelu tarjoaa myös rajapinnat sanastojen ja ontologioiden hyödyntämiseen muissa ohjelmistoissa.
AFO – Luonnonvara- ja ympäristöontologia
AFO soveltuu erityisesti luonnonvara- ja ympäristöalojen (mm. maatalous,
metsäala, elintarvikeala, ympäristöala , riistanhoito, kalatalous ja
biologia) aineistojen kuvailuun. AFO perustuu Agriforest-asiasanastoon, jota
ylläpiti Helsingin yliopistoon kuuluva Viikin kampuskirjasto vuoteen 2014
saakka.
Kotimaisten kielten keskus: Sanakirjat
Kotimaisten kielten keskuksen sanakirjojen esittelyt ja pääsy verkkosanakirjoihin.
TEPA-termipankki
Erikoisalojen sanastojen ja sanakirjojen kokoelma – Sanastokeskus TSK
Tilastoja
Luke Tilastotietokanta
Luken tilastointi luo perustaa biotalouden kasvulle ja digitalisaatiolle.
Tuotamme ruoka- ja luonnonvaratilastot kestävän päätöksenteon tueksi!
Sisältönä mm. Kala- ja riistatilastot jaottelulla: Rakenne ja tuotanto, Talous, Muut
Tilastokeskus: Maa-, metsä- ja kalatalous
Aihealueen tilastot kuvaavat maa- ja puutarhataloutta, metsiä ja metsätaloutta, kala- ja riistataloutta sekä metsästystä. Tilastoissa on tietoja mm. näihin liittyvästä tuotannollisesta toiminnasta, hinnoista, tuloista, menoista, varoista ja veloista sekä varannoista ja niiden käytöstä.
Muita maa-, metsä- ja kalatalouden tilastotiedonlähteitä on koottu Kotimaisen tilastotiedon oppaaseen ja Tilastotiedonlähteiden haku -palveluun.
Tieteelliset ja yliopistokirjastot
https://hakemisto.kirjastot.fi/
– Kirjastohakemisto – Aakkosellinen
Kansalliskirjasto
– Kansalliskirjaston oma hakupalvelu Finnassa
Aalto yliopisto
– Aineistohaku hakusanalla: Kalastus
Jyväskylän yliopisto: Elektroniset kirjat, lehdet ja tietokannat
Oulun yliopisto, Biologian tiedonhakuopas: Artikkelit ja viitetietokannat
Turun yliopisto, Maantiede: Muut lähteet
Yleiset kirjastot
Kirjastohakemisto
– Haku * Kirjastot * Palvelut
Kirjastot
– Kirjastoja, tietokantoja, arkistoja, tilastoja
Monihaku
– Kaikkien suomalaisten kirjastojen aineistojen yhteinen haku
Tiedonhaun välineet
– Välineitä omatoimiseen tiedonhakuun
Tietokantoja eri maista
Tietokantoja: Ruotsi
Havs och Vatten myndigheten: Fiske & Fritid
http://www.inetmedia.nu/bibliotek/
– Svenska bibliotek på Internet
https://boktraven.se/books/search/
– Boktraven handlar helt enkelt om att göra det lättare för dig att hitta bra böcker.
http://www.svenskaakademien.se/svenska-akademien/publikationer/
– Svenska Akademien bedriver en omfattande publiceringsverksamhet inom sina två huvudsakliga verksamhetsområden: språk och litteratur.
http://www.bibliotekmitt.se/
– Bibliotekmitt.se är portalen för bibliotek kring Mellansverige.
http://libris.kb.se/
– I söktjänsten LIBRIS hittar du uppgifter om böcker, tidskrifter, noter, artiklar, affischer, kartor, elektroniskt publicerat material m.m. på svenska universitets-, högskole- och forskningsbibliotek och några folkbibliotek.
Tietokantoja: Muu Eurooppa
BHL – Biodiversity Heritage Library
Coch-y-Bonddu Books: All Fishing Books
MDZ – Münchener Digitalisierungzentrum
Tietokantoja: USA
http://www.digitalfishlibrary.org/
https://elibraryusa.state.gov/
http://www.lib-web.org/united-states/academic-libraries/
http://www.lib-web.org/united-states/state-libraries/
Tietokantoja: Muita vapaita tietokantoja
EbscoHost
Important User Information: Remote access to EBSCO’s databases is permitted to patrons of subscribing institutions accessing from remote locations for personal, non-commercial use. However, remote access to EBSCO’s databases from non-subscribing institutions is not allowed if the purpose of the use is for commercial gain through cost reduction or avoidance for a non-subscribing institution.
WorldWideScience.org
The Global Science Gateway
Creative Commons
Please note that search.creativecommons.org is not a search engine, but rather offers convenient access to search services provided by other independent organizations.
Project Runeberg
Project Runeberg (runeberg.org) on vapaaehtoinen yritys luoda ilmaisia sähköisiä julkaisuja klassisesta pohjoismaisesta (skandinavialaisesta) kirjallisuudesta ja saattaa ne avoimesti saataville Internetissä.
ICES – Kansainvälinen merentutkimusneuvosto
http://www.ices.dk/publications/our-publications/Pages/Historical-publications.aspx
http://www.biodiversitylibrary.org/bibliography/37868#/summary
http://icesjms.oxfordjournals.org/content/21/1/86.extract