| Avaa | | Ruotsalaiset rakentavat kalatehtaan Murmanskiin | | artikkeli | ruoka, ruokakulttuuri, Ruotsi | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 2002 | | 0356-1585 | Kalastaja | 2002: Nr 1, s. 3 | |
| Avaa | Bergman, Gösta
| Färskfisk : problem och utvägar | | kirja | kalanjalostus, kalaruoat, ruokakulttuuri | Fiskeriföreningen i Finland | Helsingfors | 1959 | 24 | 0783-618X | Suomen kalastusyhdistys | nro 28
Pdf-versiota ei saat... | F-Suomen kalastusyhdistys |
| Avaa | Hartola, Marja
| Ruokaretki Turun saaristoon = Matresa i Åbo skärgård | | kirja | ruokakulttuuri, ruokaohjeet, Turunmaan saaristo | Atena Kustannus Oy | Jyväskylä | 2003 | 92 | 951-796-304-1 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Högström, Pehr
| Beskrifning öfwer de til Sweriges Krona lydande Lapmarker år 1747 | | kirja | Lappi, ruokakulttuuri, Ruotsi, saamelaiset, samanismi, uskonto - uskonnot | Två Förläggare bokförlag | Umeå | 1980 | 325 | 91-85920-02-9 | Norrländska skrifter, 3 | Kannessa nimi Beskrifning öfw... | B-Lappikokoelma |
| Avaa | Koivusalo, Timo Lehtinen, Jani Peltola, Mikko
| Rysän päältä : siikahyvä ruokakirja | | kirja | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet, savustus, siika - siiat | Johnny Kniga | Bookwell, Porvoo | 2005-2013, | 238 | 951-0-30955-9 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko
| Leivinuunit ja uuniherkut : Muurarien ohjeet leivinuunin tekijälle | | kirja | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 1996 | 103 | 952-5090-00-0 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko Kolmonen, Petri
| Maakuntien kalaruoat | | kirja | kalaruoat, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Patakolmonen ky | Jyväskylä | 1995 | 93 | 951-96048-9-8 | | Kalakirjastossa kirjaa 2 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko
| Suomen, Karjalan ja Petsamon riistaruoat | | kirja | Karjala, Petsamo, ruokakulttuuri, ruokaohjeet, Suomi | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 2000 | 143 | 952-5090-05-1 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Koskimies, Tiia
| Finland : Nature´s table | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Crea Video | Helsinki | 1998 | 154+6 | 952-9750-10-2 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Kytölä, Ritva
| Kaarnikasta kalanpaistokeppiin : petsamonsaamelainen eilinen | | kirja | Lappi, Petsamo, ruokakulttuuri, saamelaiset | Ritva Kytölä | Kotka | 1999 | 104 | 952-91-1041-3 | | | B-Lappikokoelma |
| Avaa | Kytölä, Ritva
| Omaleimainen ruokakulttuuri esille | | kirja | Inari, kansanperinne, keittokirjat, kolttasaamelaiset, ruokakulttuuri, ruokaohjeet, saamelaiset | Maatilahallitus | Helsinki | 1992 | 83+liitteet | 951-47-5331-3 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kyynäräinen, Antti
| Meren herkkuja : Arvo Kokkosen tapaan | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri | Ajatus | Helsinki | 2003 | 175 | 951-20-6358-1 | | Kalakirjastossa kirjaa 2 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Lehmusoksa, Risto Lehmusoksa, Ritva
| Vuoksen lohta ja Pietarin kaviaaria : Imatran seudun gastronomiaa ja kartanoelämää | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Otava | Helsinki | 2008 | 192 | 978-951-1-22277-4 | | Kaivattu teos esittelee kuvin ... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Lehtonen, Ulla kirjoittaja Miettinen, Helena piirrokset Hovila, Päivi piirrokset
| Herkkuja luonnosta ja puutarhasta | | kirja | kasvisruoat, keittokirjat, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Otava | Helsinki | 1980 | 288 | 951-1-05054-0 | | Toinen painos
| L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Linnilä, Kai
| Isoäidin kermakakku - Oman äidin lihapullat | | kirja | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Tammi | Helsinki | 1994 | 351 | 951-31-0300-5 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Lohi, Martti
| Herkulliset kalaretket : Tenolta Karibian Korallisaarille | | kirja | Amerikka, ruokakulttuuri, Tenojoki | Gummerus | Jyväskylä | 2010 | 224 | 978-951-20-8216-2 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Marttila, Kari Lylyharju, Helena
| Lapin makuja | | kirja | Lappi, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Karisto | Hämeenlinna | 2014 | 207 | 978-951-23-5751-2 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Muurinen, Anna kääntäjä
| Juhlaruokia | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri | Kustannus-Mäkelä | Karkkila | 1996 | 92 | 951-873-626-X | Helpot Herkut | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Nikula, Heikki Nikula, Kaisu
| Makuja Inarin luonnosta : ravintola Aanaarin keittokirja | | kirja | Inari, Lappi, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Docendo | Jyväskylä | 2018 | 176 | 978-952-291-522-1 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Normark yhteisötekijä
| How to Clean a Mess of Fish Without Making a Mess of the Fish: Secrets from the Pros | | kirja | kalaruoat, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Normark Corporation | USA | 1978 | 100 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Nuutila, Jaakko kirjoittaja Launis, Mika piirrokset
| Riistakirja | | kirja | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Maahenki | Helsinki | 2011 | 96 | 978-952-5870-20-6 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Nyberg, Henny Nyberg, Keijo
| Erämiehen herkkukirja | | kirja | erämaat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Tammi | Helsinki | 1968 | 104 | | T-kirjat | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Paasilinna, Arto Spåre, Harri toim.
| Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja : makunautintoja Lapin perukoilta Tyynenmeren saarille | | kirja | keittokirjat, Lappi, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Edico | Turenki | 2006 | 125 | 951-97542-9-6 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Palosaari, Päivikki
| Lappish cooking from fire and fell | | kirja | kalaruoat, Lappi, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Polarlehdet Oy | Savonlinna | 1997 | 87 | 951-9762-18-6 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Paulaharju, Samuli
| Kainuun mailta : Kansantietoutta Kajaanin kulmilta | linkki | kirja | Kainuu, kansanperinne, kansatiede, ruokakulttuuri | Kustannusosakeyhtiö Kirja | Helsinki | 1922 | 300 | | | | B-Lappikokoelma |
| Avaa | Rantasuo, Helena kääntäjä
| Sushi | | kirja | keittokirjat, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Parragon | Bath | 2008 | 240 | 978-1-4075-2720-8 | Ruokasuosikit | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Reiman, Leena toim.
| Äiti meitä hyvin ruokki : muistoja ja reseptejä | | kirja | kirjailijat, muistelmat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Kääntöpiiri | Helsinki | 1994 | 181 | 951-8989-40-0 | | Kirjoittajat: Mazzarella, Mere... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Remes, Mika kirjoittaja Anttonen, Tommi valokuvat
| Silli & silakka : makuja ja tarinoitahopeakyljistä! | | kirja | kalaruoat, ruokakulttuuri, ruokaohjeet, silakka - haili, silli | ReadMe | EU | 2020 | 256 | 978-952-373-084-7 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Saukko, Elsa
| Keittokodasta tämän päivän keittiöön | | kirja | keittokirjat, Lappi, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Lapin lääninhallitus - Lapin maakuntalitto | Rovaniemi | 1986 | 174 | 951-46-9296-9 | | Jukka Peltosen kokoelma | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Sointu, Tapio
| Lapin eksoottinen keittiö = Tapio Sointu´s Lapland À la Carte | | kirja | keittokirjat, Lappi, porot, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Pohjoinen | Oulu | 1990 | 319+Index | 961-749-111-5 | | Käännöstyön suorittaneet: ... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Sointu, Tapio toim. Stenros, Manne valokuvat
| Lappi a la carte Tapio Soinnun tapaan | | artikkeli | Lappi, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | A la carte kirjat | Oulu ; Lahti | 2013 | 107 | 978-952-5913-10-1 | A la carte kirjat | Uusi Lappi à la carte kirja ... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Steffa, Liisa toim.
| Hanhensulan ravintola : kirjallinen keittokirja | | kirja | kirjallisuus, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Otava | Helsinki | 1983 | 237 | 951-1-07444-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Stenros, Manne toimitus Hornmalm, Erik toimitus
| Artic a la carte | | kirja | ruoka, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Studio Avec Audivisual | Finland | 2001 | 108 | 952-5290-11-5 | | | L-Ruoka- ja keittokirjat |
| Avaa | Stenros, Manne toim.
| Magic of Saariselkä | | kirja | ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Studio Avec Audiovisual | Lahti | 1999 | 60 | 952-5290-03-4 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Stenros, Manne toim. Mäkelä, Ari valokuvat
| Oulu a la carte | | kirja | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | A la carte-kirjat | Oulu | 2012 | | 978-952-5913-08-8 | | Teksti suomeksi ja englanniksi | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Suomalainen, Riitta toim.
| Lapin ruokia : poroa, lohta, hillaa | | kirja | Lappi, lohikalat, porot, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | WSOY | Porvoo | 1981 | 317 | 951-0-10491-4 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Suomen Kalastuslehti, toimitus
| Vastuullista kouluruokaa | | artikkeli | Lyhyet (artikkelit), ruokakulttuuri | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 2022 | 1 | 0039-5528 | Suomen Kalastuslehti 2022 | 2022: Nr 2, s. 7
| Suomen Kalastuslehti 2022: Nr 2 |
| Avaa | Tuomi-Nikula, Lauri Paavola, Aki
| Keskipohjalainen kalakirja : kalaan ja luontoretkille kotivesille! | | kirja | kalakirjat, Lakiasiaa, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Kustannus Laaki | Kokkola | 2014 | 176 | 978-952-93-4727-8 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Ylipää, Björn
| Smak av norrsken : en matresa med Björn Ylipää | | kirja | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Skog & Smak | CO-print i EU | 2016 | 147 | 978-91-637-8213-8 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |