Aineiston tiedot

Tekijä (t):Lehmusoksa, Risto
Lehmusoksa, Ritva
Aineiston nimi:Vuoksen lohta ja Pietarin kaviaaria : Imatran seudun gastronomiaa ja kartanoelämää
Verkko-osoite:
Aineistolaji:kirja
Asiasanat:kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet
Kustantaja:Otava
Painopaikka:Helsinki
Vuosi:2008
Sivumäärä:192
ISBN/ISSN:978-951-1-22277-4
Lehti/sarja ym.:
Lisätietoa:Kaivattu teos esittelee kuvin ja sanoin Vuoksenlaakson kulttuurihistoriaa ja kulinaarista elämää aina Katariina Suuren vierailusta 1772 viime vuosisadan alun loistoon ja nykypäivän juhlaillallisiin Imatran kukoistuskaudella 14 junavuoroa toi joka päivä matkailijoita Pietarista nauttimaan Vuoksenlaakson nähtävyyksistä. Kosken kuohut ja kalastusmahdollisuudet houkuttelivat niin Venäjän aristokraatteja kuin englantilaisia lordeja, mutta myös suomalaisia taiteilijoita ja kulttuuriväkeä. Ylellisimmin vieraita kestitsi vuonna 1903 valmistunut Grand Hôtel Cascade d'Imatra eli Valtionhotelli, mutta myös kartanoita ja hoveja oli seudulla yllin kyllin. Vuoksen lohta ja Pietarin kaviaaria herättää eloon alueen loistokkaan historian, jota myös Laila Hirvisaari on romaaneissaan kuvannut. Teos kuvaa Vuoksenlaakson kartanoelämää ja ylhäisiä vieraita, kertoo matkareiteistä sekä paljastaa yltäkylläiset menyyt, joilla matkailijoita kestittiin. Ruokareseptejä tarjotaan Saimaanhovia emännöineen ruhtinatar Obolenskajan herkuista aina nykyvenäläisten juhlaillallisiin Buttenhoffin ja Rantalinnan ravintoloissa. (Lähde: Kirjan takakansi)
Sijainti:L-Ruoka- ja keittokirjoja