| Avaa | | Alla gillar makrill : God att äta - lätt att laga | | moniste | kalaruoat, makrilli, ruokaohjeet | Föreningen för fiskpropaganda | Göteborg | | | | | Recept på GODA RÄTTER | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | | Hilja-tädin silliruokia | | moniste | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, silli | | Helsinki | 1938 | 15 | | Suomen sillikonttori oy | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | | Kala : suolaus- ja kuivausohjeita | | moniste | ruokaohjeet, suolaus | | | | | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | | Sillipöytäkirja : 12 sivua sillistä | | moniste | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, silli | Tampereen Kirjapaino | Tampere | 1937 | 12 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Aalberg, A. F.
| Kalojen säilöntäkäsittely | | kirja | kala - kalat, keittokirjat, ruokaohjeet, säilöntä | Otava | Helsinki | 1956 | 114 | | | Kalakirjastossa kirjaa 4 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Aalberg, A. F.
| Suolasilakan valmistus | | moniste | perkaus - perkaaminen, ruokaohjeet, silakka - haili, suolaus, varastointi | | Viipuri | 1933 | 21 | | Viipurin läänin merikalastajain liitto r. y. ; n:o 4 | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Ahlin, Nils-Emil kirjoittaja Rossander, Måns kirjoittaja Lehmusoksa, Ritva kääntäjä
| 100 maukasta silakkaherkkua | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, silakka - haili | Gummerus | Jyväskylä | 1997 | 155 | 951-20-5101-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Anon.
| Maistoitteko "kahden kalastajan" silliä | | moniste | kalastajat, ruokaohjeet, silli | Suomen Kalastus oy | Helsinki | 1936 | 6 | | | Mainos | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Anon.
| Moster-Hildas sillrecept | | moniste | ruokaohjeet, silli | | Helsingfors | 1938 | 15 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Anon.
| Silliä dillissä = Sill i dill | | moniste | ruokaohjeet, silli | Loviisan kalastus Oy, Suomen kalastus =y | | | 1 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Appelqvist, Kati kääntäjä Erlandsson, Mariann kirjoittaja Sahlén, Kerstin kirjoittaja Eriksson, Hans B. valokuvat Olsson, Brita kirjoittaja
| Herkutellaan kalalla : maukkaita kala- ja äyriäisruokia | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, äyriäiset | Gummerus | Jyväskylä | 1988 | 201 | 951-20-3879-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Bergman, Gösta
| Tuore kala tutuksi | | kirja | elintarvikkeet, kala - kalat, käsittely, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, säilyvyys | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1990 | 47 | 951-96150-5-9 ; 0783-3954 | Kalatalouden Keskusliitto - Centralförbundet för Fiskerihushållning | nro 93
Neljas, tarkistettu ... | F-Kalatalouden Keskusliitto ; L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Borgen, Annemarta
| Min fiskkokbok | | kirja | ruoka, ruokaohjeet | Forum | Sweden | 1988 | 275 | 91-37-09546-3 | | | L-Ruoka- ja keittokirjat |
| Avaa | Cederberg, Maarit toim. Hirvonen, Sirkka toim. Lindell, Liisa toim. Nappa, Kati toim. Salonen, Eeva toim.
| Lapsuuteni ruokamuistot | | kirja | ruokaohjeet | Gummerus | Jyväskylä | 1994 | 118 | 951-20-4563-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Enroth, Svea
| Torsk, god och billig mat | | artikkeli | ruokaohjeet, turskakalat | | Ekenäs | 1939 | 12 | | | 2. painos 1939 | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Eriksson, Berit Falk, Lars Tanttu, Anna-Maija
| Metsän antimet | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, sienestys | Otava | Helsinki | 1982 | 118 | 951-1-06911-X | | Tämä kirja opastaa meidät p... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Fischerström, Iwan W. kirjoittaja Kriland, Gösta kuvittaja
| Havsfisk : impressioner och matrecept | | kirja | kalaruoat, merikalat, ruokaohjeet | Bok och Bild | | 1967 | 80 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Friman, Terhi Saraja, Antti
| Maailman paras matikkakirja | | kirja | kalaruoat, made - mateet, ruokaohjeet | Docendo | Jyväskylä | 2017 | 104 | 978-952-291-392-0 | | Made on pohjoisen pallonpuolis... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Gustafsson, Tapio
| Raavaiden miesten kalakeittokirja | | artikkeli | kalaruoat, keittokirjat, kirja-arvostelut, ruokaohjeet | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 2005 | 1 | 0039-5528 | Suomen Kalastuslehti | 2005: Nr 7, s. 29 | |
| Avaa | Haapasalo, Ville haastattelut Härkönen, Hasse kirjoittaja Henriksson, Ben haastattelut Metso, Juha valokuvat
| Vimpan päälle kalareissu | | kirja | kala - kalat, kalaruoat, kalastus, ruokaohjeet | Otava | Helsinki | 2016 | 177 | 978-951-1-30382-4 | | Hyllyssä pääsanana: Haapasa... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hannula, Yrjö Pojanluoma, Riitta
| Erämiehen herkut : suomalaisia riista- ja kalaruokia | | kirja | kalaruoat, keittokirjat, rapu, ravut, ruokaohjeet | Kirjayhtymä | Helsinki | 1993 | 136 | 951-26-2828-2 | | Erämiehen herkut on syntynyt ... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hartola, Marja
| Ruokaretki Turun saaristoon = Matresa i Åbo skärgård | | kirja | ruokakulttuuri, ruokaohjeet, Turunmaan saaristo | Atena Kustannus Oy | Jyväskylä | 2003 | 92 | 951-796-304-1 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Heinimäki, Jaakko Yli-Uotila, Jyrki Repo, Sami
| Nuotiokirja : ruokaa ja tarinoita tuleen tuijottajille | | kirja | retkeily, ruokaohjeet | WSOY | Hämeenlinna | 2005 | 144 | 951-0-30140-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Heininen, Päivi toim.
| Pieni kalaruokakirja | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet | Otavamedia | Keuruu | 2013 | 112 | 978-952-271-024-6 | | Pieneen kalaruokakirjaan on ko... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Helaakoski-Tuominen, Marja
| Kodin keittiötieto | | kirja | hakuteokset, ruoanvalmistus, ruokaohjeet | WSOY | Porvoo | 1959 | 768 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hellstedt, Mirja toim. Karjalainen, Kaija toim. Tissari-Simola, Virpi toim.
| Suussa sulavaa Suomesta | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet | Finfood HYVÄÄ SUOMESTA | Helsinki | 2000 | 85 | 952-5244-04-0 | | Suussa sulavaa Suomesta -julka... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | HOK yhteisötekijä
| Tänään kalaa : 32 valmistusohjetta | | moniste | kalaruoat, ruokaohjeet | HOK | Riihimäki | 1955 | 15 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Holm, Thora
| Strömmingsboken : 80 delikata strömmingsrätter | | kirja | kalaruoat, ruokaohjeet, silakka - haili | Holger Schildts Förlag | Stockholm | 1931 | 78 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hosia, Vuokko toim. Westerholm, Sipa toim.
| Hulluna sieniin : sieniherkkujen pikkujättiläinen | | kirja | hakuteokset, ruokaohjeet, sienet, säilöntä | WSOY | Porvoo | 1995 | 860 | 951-0-17213-8 | | Neljäs painos | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | ICA koekeittiö yhteisötekijä Salo, Anna kääntäjä
| Herkutellaan kalalla : yli 250 kala- ja äyriäisruokaohjetta | | kirja | kalaruoat, ruokaohjeet, äyriäiset | Gummerus | Jyväskylä | 2007 | 191 | 978-951-20-7369-6 | | Kolmas uudistettu laitos | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Jaakkonen, Kati
| Hellapoliisin kalaruoat | | kirja | kalaruoat, keittokirjat, ruoka, ruokaohjeet | ReadMe | Hämeenlinna | 2011 | 159 | 978-952-220-400-4 | | | L-Ruoka- ja keittokirjat |
| Avaa | Juvonen, Lea
| Kämppäemännän käsikirja | | kirja | ruokaohjeet | Metsätyöhuolto | Helsinki | 1948 | 141 | 978-952-92-0263-8 | | Näköispainos | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Järvinen, Irma Kosonen, Lasse Joutjärvi, Marita
| Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, sienet | WSOY | Porvoo | 1998 | 334 | 951-0-22674-2 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kalatalouden keskusliitto
| Koululaisen kalaherkut | | kirja | kalaruoat, ruokaohjeet | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 2000 | 15 | 952-9614-42-X ; 0783-3954 | Kalatalouden Keskusliitto - Centralförbundet för Fiskerihushållning | nro 136
Kalatalouden Keskus... | F-Kalatalouden Keskusliitto |
| Avaa | Kaminsky, Peter kirjoittaja Latvala, Risto kääntäjä
| Kalastus keltanokille | | kirja | kalaruoat, kalastus, opaskirja, ruokaohjeet | satku.fi | Jyväskylä | 2001 | 370 | 952-14-0434-5 | | Kalastus on mukava ja rentoutt... | D-Vapaa-ajan kalastus, suomenkielinen |
| Avaa | Kangasniemi, Kaija toim.
| Kalat ja äyriäiset | | kirja | kalaruoat, ruokaohjeet, äyriäiset | Valitut Palat | Helsinki | 2010 | 160 | 951-584-561-0 | Syö hyvin, voi hyvin | Neljäs painos
[ruokaohjeid... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kettunen, Matti
| Mökkikalastajan käsikirja | | kirja | kalaruoat, kalastajat, kalastus, kalastustekniikka, kalastusvälineet - pyyntivälineet, katiskakalastus, onginta, pilkintä - pilkkikalastus, ruokaohjeet, vapaa-ajankalastus, verkkokalastus, vetouistelu, virkistyskalastus | Karisto | Hämeenlinna | 2013 | 180 | 978-951-23-5698-0 | | Kesämökki ja kalastus kuuluv... | D-Vapaa-ajan kalastus, suomenkielinen |
| Avaa | Kilpinen, Kari
| Suomen rapu : ravun nousu, tuho ja tulevaisuus | | kirja | jokirapu, rapu, rapurutto, raputalous, ravunviljely, ravustus, ravut, ruokaohjeet, täplärapu | Edita | Helsinki | 2003 | 246 | 951-37-3796-9 | | Kalakirjastossa kirjaa 2 kpl | G-Ravut, ravustus |
| Avaa | Kirkkari, Susanna Minkkinen, Saana
| Parasta kalasta : Paahdettua siikaa ja bataattia = Det bästa av fisk : Stekta sikfiléer med batat | | artikkeli | kalaruoat, ruokaohjeet, siika - siiat | Suomen Kalankasvattajaliitto ry - Finlands Fiskodlarförbund r.f. | Helsinki - Helsingfors | 2016 | 2 | 0787-9008 | Kalankasvattaja 2016 - Fiskodlaren 2016 | 2016: Nr 2, s. 56-57
| Kalankasvattaja 2016 - Fiskodlaren 2016: Nr 2 |
| Avaa | Kitkan viisas sijainti hyllyssä
| Kitkan viisas : kirkkaiden vesien kalaa Koillismaalta | | kirja | kalastajat, kalastus, Koillismaa, muikku, ruokaohjeet | Naturpolis | Porvoo | 2015 | 91 | 978-952-5458-60-2 | | Nimeke alkukielellä:
Kitkan ... | D-Vapaa-ajan kalastus, suomenkielinen, isokokoiset |
| Avaa | Koivusalo, Timo Lehtinen, Jani Peltola, Mikko
| Rysän päältä : siikahyvä ruokakirja | | kirja | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet, savustus, siika - siiat | Johnny Kniga | Bookwell, Porvoo | 2005-2013, | 238 | 951-0-30955-9 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Kokko, Ulla kirjoittaja Lindfors, Otso piirrokset
| Kalakaveri : vinkkejä ja vihjeitä | | kirja | heittokalastus, kalalajit, kalaruoat, kalastus, kalastusvälineet - pyyntivälineet, onginta, perhokalastus, pilkintä - pilkkikalastus, ruokaohjeet, vetouistelu | WSOY | | 1998 | 120 | 951-0-22708-0 | | | D-Vapaa-ajan kalastus, suomenkielinen |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko
| Jaakon riistakirja | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, savustus | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 1994 | 97 | 951-96048-8-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko
| Leivinuunit ja uuniherkut : Muurarien ohjeet leivinuunin tekijälle | | kirja | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 1996 | 103 | 952-5090-00-0 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko Kolmonen, Petri
| Maakuntien kalaruoat | | kirja | kalaruoat, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Patakolmonen ky | Jyväskylä | 1995 | 93 | 951-96048-9-8 | | Kalakirjastossa kirjaa 2 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko Vanamo, Veijo
| Maukasta kalasta | | artikkeli | kalaruoat, ruokaohjeet, savustus, suolaus | Neuvontakokit | Helsinki | 1973 | 105 | | | Kalakirjastossa kirjaa 3 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko Kolmonen, Petri
| Ruodotonta kalaa | | kirja | kalaruoat, ruokaohjeet | Patakolmonen Ky | Jyväskylä, Gummerus | 2003 | 87 | 952-5090-10-8 | | Kirjan kuvista näet kuinka ru... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko
| Ruokaa luonnonhelmassa ja ulkouunin lämmössä | | kirja | keittokirjat, luonto, ruokaohjeet | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 1998 | 96 | 952-5090-03-5 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko
| Suomen, Karjalan ja Petsamon riistaruoat | | kirja | Karjala, Petsamo, ruokakulttuuri, ruokaohjeet, Suomi | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 2000 | 143 | 952-5090-05-1 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Koskimies, Tiia
| Finland : Nature´s table | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Crea Video | Helsinki | 1998 | 154+6 | 952-9750-10-2 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |