| Avaa | | Kalavesiltä kattilaan | | kirja | kalaruoat | | | | | | | Kierrekansiossa Kalatalouden K... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Aalberg, A. F.
| Kalojen säilöntäkäsittely | | kirja | kala - kalat, keittokirjat, ruokaohjeet, säilöntä | Otava | Helsinki | 1956 | 114 | | | Kalakirjastossa kirjaa 4 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Aalberg, A. F.
| Täyssäilykkeiden valmistaminen kalasta | | sarjajulkaisu | kala - kalat, kalaruoat, kalasäilykkeet → kalavalmisteet | Etelä-Suomen Merikalastajien Liitto r.y. | Kotka | 1967 | 24 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Ahlin, Nils-Emil kirjoittaja Rossander, Måns kirjoittaja Lehmusoksa, Ritva kääntäjä
| 100 maukasta silakkaherkkua | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, silakka - haili | Gummerus | Jyväskylä | 1997 | 155 | 951-20-5101-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Ahokas, Vuokko toim.
| Kala : GOURMET-video, tekstiosa | | kirja | kalaruoat, keittokirjat, ruoanvalmistus | Cine Food International, cop | Helsinki | 1989 | 54 | 951-95261-1-0 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Andersson, Alf
| Rökning : så röker du kött och fisk | | kirja | savustus | Settern | Örkelljunga | 2018 | 94 | 978-91-7586-659-8 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Appelqvist, Kati kääntäjä Erlandsson, Mariann kirjoittaja Sahlén, Kerstin kirjoittaja Eriksson, Hans B. valokuvat Olsson, Brita kirjoittaja
| Herkutellaan kalalla : maukkaita kala- ja äyriäisruokia | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, äyriäiset | Gummerus | Jyväskylä | 1988 | 201 | 951-20-3879-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Blomin-Oker, Kenneth
| 100 gäddrecpt haukireseptiä | | kirja | hauki - hauet, kalaruoat, kalaruoka | Reidev Oy Ab | Jyväskylä | 2008 | 184 | 978-952-9812-05-9 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Blomin-Oker, Kenneth
| 100 haukireseptiä | | kirja | hauki - hauet, kalaruoat | Fishy Business Oy | Tammisaari | 2011 | 176 | 978-952-92-9747-4 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Bonekamp, Gunnevi
| Rätt med fiski : en kokbok | | kirja | kalaruoat, keittokirjat, ruoanvalmistus | Gunnevi Bonekamp | Göteborg | 1995 | 144 | 91-630-3865-X | | 10:e upplagan | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Brunow, Birgit
| Silakkaruokavuoka : proosaa ja ruokaohjeita | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruoka, silakka - haili | Eteenpäin Osakeyhtiö | Kotka | 1984 | 200 | 951-99593-7-8 | | Kalakirjastossa kirjaa 2 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Cederberg, Maarit toim. Hirvonen, Sirkka toim. Lindell, Liisa toim. Nappa, Kati toim. Salonen, Eeva toim.
| Lapsuuteni ruokamuistot | | kirja | ruoka, ruokaohjeet | Gummerus | Jyväskylä | 1994 | 118 | 951-20-4563-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Eriksson, Berit Falk, Lars Tanttu, Anna-Maija
| Metsän antimet | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, sienestys | Otava | Helsinki | 1982 | 118 | 951-1-06911-X | | Tämä kirja opastaa meidät p... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Eriksson, Fredrik kirjoittaja Yli-Knuutila, Jenna kääntäjä
| Silliä ja silakkaa : perinteiseen tapaan ja uusin vivahtein | | kirja | kalaruoat, silakka - haili, silli | Tammi | Latvia | 2013 | 128 | 978-951-31-7342-5 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Fischerström, Iwan W. kirjoittaja Kriland, Gösta kuvittaja
| Havsfisk : impressioner och matrecept | | kirja | kalaruoat, merikalat, ruokaohjeet | Bok och Bild | | 1967 | 80 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Friman, Terhi Saraja, Antti
| Maailman paras matikkakirja | | kirja | kalaruoat, made - mateet, ruokaohjeet | Docendo | Jyväskylä | 2017 | 104 | 978-952-291-392-0 | | Made on pohjoisen pallonpuolis... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Föreningen för Fiskpropaganda
| Kokbok för tillagning av fisk | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Fiskhamnen | Göteborg | 1937 | 127 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Gertsen, Jacob toimitus
| Hverdasfisken : dansk-vietnamesisk kogebog | | kirja | kalaruoat, Tanska | Butler A/S | | 2006 | 45 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Haapasalo, Ville haastattelut Härkönen, Hasse kirjoittaja Henriksson, Ben haastattelut Metso, Juha valokuvat
| Vimpan päälle kalareissu | | kirja | kala - kalat, kalaruoat, kalastus, ruokaohjeet | Otava | Helsinki | 2016 | 177 | 978-951-1-30382-4 | | Hyllyssä pääsanana: Haapasa... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Haikara, Helly kääntäjä Haikara, Kalevi kääntäjä
| Cocktailaapinen : jokamiehen kotibaariopas | | kirja | opaskirja | Otava | Helsinki | 1971 | 156 | | Pikatieto | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hannula, Yrjö Pojanluoma, Riitta
| Erämiehen herkut : suomalaisia riista- ja kalaruokia | | kirja | kalaruoat, kalaruoka, keittokirjat, rapu, ravut, ruokaohjeet | Kirjayhtymä | Helsinki | 1993 | 136 | 951-26-2828-2 | | Erämiehen herkut on syntynyt ... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Heinimäki, Jaakko Yli-Uotila, Jyrki Repo, Sami
| Nuotiokirja : ruokaa ja tarinoita tuleen tuijottajille | | kirja | retkeily, ruoka, ruokaohjeet | WSOY | Hämeenlinna | 2005 | 144 | 951-0-30140-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Heininen, Päivi toim.
| Pieni kalaruokakirja | | kirja | kalaruoat, kalaruoka, ruoanvalmistus, ruoka, ruokaohjeet | Otavamedia | Keuruu | 2013 | 112 | 978-952-271-024-6 | | Pieneen kalaruokakirjaan on ko... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Helaakoski-Tuominen, Marja
| Kodin keittiötieto | | kirja | hakuteokset, ruoanvalmistus, ruokaohjeet | WSOY | Porvoo | 1959 | 768 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hellstedt, Mirja toim. Karjalainen, Kaija toim. Tissari-Simola, Virpi toim.
| Suussa sulavaa Suomesta | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet | Finfood HYVÄÄ SUOMESTA | Helsinki | 2000 | 85 | 952-5244-04-0 | | Suussa sulavaa Suomesta -julka... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Holm, Thora
| Strömmingsboken : 80 delikata strömmingsrätter | | kirja | kalaruoat, ruokaohjeet, silakka - haili | Holger Schildts Förlag | Stockholm | 1931 | 78 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hosia, Vuokko toim. Westerholm, Sipa toim.
| Hulluna sieniin : sieniherkkujen pikkujättiläinen | | kirja | hakuteokset, ruokaohjeet, sienet, säilöntä | WSOY | Porvoo | 1995 | 860 | 951-0-17213-8 | | Neljäs painos | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hänninen, Osmo toim. Ågren, Jyrki toim.
| Veden vilja : kala-terveellistä ravintoa | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Vapk ; Opetushallitus | Helsinki | 1991 | 141 | 951-37-0523-4 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | ICA koekeittiö yhteisötekijä Salo, Anna kääntäjä
| Herkutellaan kalalla : yli 250 kala- ja äyriäisruokaohjetta | | kirja | kalaruoat, ruoka, ruokaohjeet, äyriäiset | Gummerus | Jyväskylä | 2007 | 191 | 978-951-20-7369-6 | | Kolmas uudistettu laitos | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Ivalon yläasteen 9A-luokka
| Keittokirja : Ivalojoen herkut | | kirja | Ivalojoki, ruoanvalmistus | | | 2013 | 63 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Johansson, Lars
| Kevyt ruokavuosi : kala- ja kasvisruokien keittokirja | | kirja | kalaruoat, keittokirjat, ruoka | WSOY | Porvoo | 1985 | 144 | 951-0-12270-X | | Kolmas painos | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Johansson, Lars
| Parhaat kalaherkut | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Kustannusosakeyhtiö City | Helsinki | 1989 | 63 | 951-8937-05-2 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Jormanainen, Juha
| Kotimaiset kalaherkut | | kirja | kalaruoat | Metsäkustannus | Latvia | 2015 | 127 | 978-952-6612-77-5 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Joutselainen, Hannu yhteisötekijä
| Täkyjä päijäthämäläisille kalavesille ja ruokapöytään | | kirja | kalaruoat, kalastus, Päijänne, ruoanvalmistus, ruoka | Sininen hetki | Lahti | 2006 | 132 | | | Työryhmän jäsenet:
Hannu J... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Juvonen, Lea
| Kämppäemännän käsikirja | | kirja | ruokaohjeet | Metsätyöhuolto | Helsinki | 1948 | 141 | 978-952-92-0263-8 | | Näköispainos | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Järvinen, Irma Kosonen, Lasse Joutjärvi, Marita
| Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut | | kirja | ruoanvalmistus, ruoka, ruokaohjeet, sienet | WSOY | Porvoo | 1998 | 334 | 951-0-22674-2 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kangasniemi, Kaija toim.
| Kalat ja äyriäiset | | kirja | kalaruoat, ruokaohjeet, äyriäiset | Valitut Palat | Helsinki | 2010 | 160 | 951-584-561-0 | Syö hyvin, voi hyvin | Neljäs painos
[ruokaohjeid... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kiiskilä, Sane koonnut
| Muikkuherkkuja | | kirja | kalaruoat, muikku, ruoanvalmistus | Lestijärven kunta | Keuruu | 2001 | 80 | 951-98699-0-5 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko
| Jaakon riistakirja | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, savustus | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 1994 | 97 | 951-96048-8-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko Kolmonen, Petri
| Kalankäsittelyn ABC | | kirja | Kalankäsittely, kalaruoat, ruoanvalmistus | Patakolmonen ky | Helsinki | 1990 | 99 | 951-96048-1-2 | | Kalakirjastossa kirjaa 2 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko Kolmonen, Petri
| Kokin niksikirja | | kirja | | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 1997 | 104 | 952-5090-01-9 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko
| Leivinuunit ja uuniherkut : Muurarien ohjeet leivinuunin tekijälle | | kirja | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 1996 | 103 | 952-5090-00-0 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko Kolmonen, Petri
| Maakuntien kalaruoat | | kirja | kalaruoat, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Patakolmonen ky | Jyväskylä | 1995 | 93 | 951-96048-9-8 | | Kalakirjastossa kirjaa 2 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko Vanamo, Veijo
| Maukasta kalasta | | artikkeli | kalaruoat, ruokaohjeet, savustus, suolaus | Neuvontakokit | Helsinki | 1973 | 105 | | | Kalakirjastossa kirjaa 3 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko Kolmonen, Petri
| Ruodotonta kalaa | | kirja | kalaruoat, ruokaohjeet | Patakolmonen Ky | Jyväskylä, Gummerus | 2003 | 87 | 952-5090-10-8 | | Kirjan kuvista näet kuinka ru... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko
| Ruokaa luonnonhelmassa ja ulkouunin lämmössä | | kirja | keittokirjat, luonto, ruoka, ruokaohjeet | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 1998 | 96 | 952-5090-03-5 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko
| Suomen, Karjalan ja Petsamon riistaruoat | | kirja | Karjala, Petsamo, ruokakulttuuri, ruokaohjeet, Suomi | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 2000 | 143 | 952-5090-05-1 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Korhonen, Mauri
| 100 sientä | | kirja | ruoanvalmistus, sienet | Otava | Helsinki | 1974 | 160 | 951-643-586-6 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kotilainen, Marketta toim.
| Eräkokki : makuja kairasta kaupunkiin | | kirja | eränkäynti, ruoanvalmistus, ruokaohjeet | Metsäkustannus Oy | Porvoo, Bookwell Oy | 2013 | 208 | 978-952-6612-06-5 | | Eräkokkien tulilla ja kotikei... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kristiansen, Svein toim.
| Edelfisk : levevis, oppdrett og tilberedning | | kirja | ruokaohjeet | Grafisk produksjon | Tromsø | 1982 | 101 | 82-990801-2-6 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |