| Avaa | | Hilja-tädin silliruokia | | moniste | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, silli | | Helsinki | 1938 | 15 | | Suomen sillikonttori oy | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | | Sillipöytäkirja : 12 sivua sillistä | | moniste | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, silli | Tampereen Kirjapaino | Tampere | 1937 | 12 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Aalberg, A. F. Jääskeläinen, Viljo
| Suolakalan valmistuksesta / A. F. Aalberg ; Kalankuivatus käytäntöön, joutokalakin ruoaksi / Viljo Jääskeläinen | | artikkeli | kala - kalat, Lakiasiaa, ruoanvalmistus, suolaus | Kalataloudellinen neuvottelukunta | Helsinki | 1941 | 6 + 2 | | | Eripainos: Kalataloudellinen n... | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Ahlin, Nils-Emil kirjoittaja Rossander, Måns kirjoittaja Lehmusoksa, Ritva kääntäjä
| 100 maukasta silakkaherkkua | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, silakka - haili | Gummerus | Jyväskylä | 1997 | 155 | 951-20-5101-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Ahokas, Vuokko toim.
| Kala : GOURMET-video, tekstiosa | | kirja | kalaruoat, keittokirjat, ruoanvalmistus | Cine Food International, cop | Helsinki | 1989 | 54 | 951-95261-1-0 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Appelqvist, Kati kääntäjä Erlandsson, Mariann kirjoittaja Sahlén, Kerstin kirjoittaja Eriksson, Hans B. valokuvat Olsson, Brita kirjoittaja
| Herkutellaan kalalla : maukkaita kala- ja äyriäisruokia | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, äyriäiset | Gummerus | Jyväskylä | 1988 | 201 | 951-20-3879-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Bergman, Gösta
| Tuore kala tutuksi | | kirja | elintarvikkeet, kala - kalat, käsittely, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, säilyvyys | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1990 | 47 | 951-96150-5-9 ; 0783-3954 | Kalatalouden Keskusliitto - Centralförbundet för Fiskerihushållning | nro 93
Neljas, tarkistettu ... | F-Kalatalouden Keskusliitto ; L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Bonekamp, Gunnevi
| Rätt med fiski : en kokbok | | kirja | kalaruoat, keittokirjat, ruoanvalmistus | Gunnevi Bonekamp | Göteborg | 1995 | 144 | 91-630-3865-X | | 10:e upplagan | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Brunow, Birgit
| Silakkaruokavuoka : proosaa ja ruokaohjeita | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, silakka - haili | Eteenpäin Osakeyhtiö | Kotka | 1984 | 200 | 951-99593-7-8 | | Kalakirjastossa kirjaa 2 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Centralförbundet för Fiskerihushållning
| Rensa fisk rätt och slätt | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Centralförbundet för Fiskerihushållning | Helsingfors | 2008 | 16 | 978-952-9614-82-0 ; 0783-3954 | Kalatalouden Keskusliitto - Centralförbundet för Fiskerihushållning | nro 162
Ilmestynyt aikaisem... | F-Kalatalouden Keskusliitto |
| Avaa | Centralförbundet för Fiskerihushållning
| Rensa fisk rätt och slätt : en kort handledning i rensning och bearbetning av fisk | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Centralförbundet för Fiskerihushållning | Helsingfors | 1984 | 16 | 951-95058-9-X | Kalatalouden Keskusliitto - Centralförbundet för Fiskerihushållning | nro 78
Ilmestynyt aikaisemm... | F-Kalatalouden Keskusliitto |
| Avaa | Eriksson, Berit Falk, Lars Tanttu, Anna-Maija
| Metsän antimet | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, sienestys | Otava | Helsinki | 1982 | 118 | 951-1-06911-X | | Tämä kirja opastaa meidät p... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Fish sijainti hyllyssä
| Fish and seafood | | kirja | ruoanvalmistus | Sunburst Books | London | 1993 | 64 | 1-85778-011-6 | Sunburst Cookery Library | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Föreningen för Fiskpropaganda
| Kokbok för tillagning av fisk | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Fiskhamnen | Göteborg | 1937 | 127 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Gustafsson, Tapio
| Villiä & valloittavaa Sami Tallberg | | artikkeli | ruoanvalmistus | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 2014 | | 0039-5528 | Suomen Kalastuslehti | 2014: Nr 5, s. 17 | |
| Avaa | Gustafsson, Tapio
| Villiä ja valloittavaa Sami Tallberg | | artikkeli | ruoanvalmistus | Centralförbundet för Fiskerihushållning | Helsingfors | 2014 | | 0015-3125 | Fiskeritidskrift för Finland | 2014: Nr 3, s. 28 | |
| Avaa | Haapala, Adolf
| Beredning av kryddströmming | linkki | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, silakka - haili | Suomen kalastusyhdistys | Helsinki | 1925 | 8 | 0783-618X | Suomen kalastusyhdistys | nro 9 (på svenska)
Suomen ... | F-Suomen kalastusyhdistys |
| Avaa | Haapala, Adolf
| Maustesilakan valmistamisesta | linkki | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, silakka - haili | Suomen kalastusyhdistys | Helsinki | 1925 | 8 | 0783-618X | Suomen kalastusyhdistys | nro 9
Suomen kalastusyhdist... | F-Suomen kalastusyhdistys |
| Avaa | Heininen, Päivi toim.
| Pieni kalaruokakirja | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet | Otavamedia | Keuruu | 2013 | 112 | 978-952-271-024-6 | | Pieneen kalaruokakirjaan on ko... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Helaakoski-Tuominen, Marja
| Kodin keittiötieto | | kirja | hakuteokset, ruoanvalmistus, ruokaohjeet | WSOY | Porvoo | 1959 | 768 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hellstedt, Mirja toim. Karjalainen, Kaija toim. Tissari-Simola, Virpi toim.
| Suussa sulavaa Suomesta | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet | Finfood HYVÄÄ SUOMESTA | Helsinki | 2000 | 85 | 952-5244-04-0 | | Suussa sulavaa Suomesta -julka... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hänninen, Osmo toim. Ågren, Jyrki toim.
| Veden vilja : kala-terveellistä ravintoa | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Vapk ; Opetushallitus | Helsinki | 1991 | 141 | 951-37-0523-4 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Ivalon yläasteen 9A-luokka
| Keittokirja : Ivalojoen herkut | | kirja | Ivalojoki, ruoanvalmistus | | | 2013 | 63 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Johansson, Lars
| Parhaat kalaherkut | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Kustannusosakeyhtiö City | Helsinki | 1989 | 63 | 951-8937-05-2 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Joutselainen, Hannu yhteisötekijä
| Täkyjä päijäthämäläisille kalavesille ja ruokapöytään | | kirja | kalaruoat, kalastus, Päijänne, ruoanvalmistus | Sininen hetki | Lahti | 2006 | 132 | | | Työryhmän jäsenet:
Hannu J... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Järvinen, Irma Kosonen, Lasse Joutjärvi, Marita
| Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, sienet | WSOY | Porvoo | 1998 | 334 | 951-0-22674-2 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Järvinen, Tiina kääntäjä
| Suuri kala- ja äyriäis keittokirja | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, äyriäiset | Könemann Verlagsgesellenschaft | Köln | 2000 | 304 | 3-8290-4005-9 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Kalatalouden keskusliitto
| Kala : arvokas ravintomme | | kirja | kala - kalat, pakastus, ruoanvalmistus, savustus, suolaus, säilyvyys | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1982 | 16 | 951-95059-8-9 ; 0783-6163 | Kalatalouden Keskusliitto - Centralförbundet för Fiskerihushållning | nro 72
Kalatalouden Keskusl... | F-Kalatalouden Keskusliitto ; L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Kiiskilä, Sane koonnut
| Muikkuherkkuja | | kirja | kalaruoat, muikku, ruoanvalmistus | Lestijärven kunta | Keuruu | 2001 | 80 | 951-98699-0-5 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kilpinen, Kari
| Rapu | | kirja | rapu, rapurutto, raputalous, ravustus, ravut, ruoanvalmistus | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 2008 | 15 | 952-9614-59-4 ; 0783-3954 | Kalatalouden Keskusliitto - Centralförbundet för Fiskerihushållning | nro 141
9. uud. p.
Kalat... | F-Kalatalouden Keskusliitto |
| Avaa | Koivusalo, Timo Lehtinen, Jani Peltola, Mikko
| Rysän päältä : siikahyvä ruokakirja | | kirja | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet, savustus, siika - siiat | Johnny Kniga | Bookwell, Porvoo | 2005-2013, | 238 | 951-0-30955-9 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Kolari, Ismo
| Kalaruokavideolla miljoonayleisö | | artikkeli | kalaruoat, ruoanvalmistus | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 2016 | | 0039-5528 | Suomen Kalastuslehti | 2016: Nr 4, s. 7 | |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko
| Jaakon riistakirja | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, savustus | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 1994 | 97 | 951-96048-8-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko Kolmonen, Petri
| Kalankäsittelyn ABC | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Patakolmonen ky | Helsinki | 1990 | 99 | 951-96048-1-2 | | Kalakirjastossa kirjaa 2 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko koonnut
| Kunnon kalaruokia : Kalastusyhdistyksen Kalaruokakilpailun parhaita 2 | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Suomen kalastusyhdistys | Helsinki | 1975 | 20 | 951-95058-6-5 ; 0783-618X | Suomen kalastusyhdistys | nro 61
Pdf-julkaisu ei ole ... | F-Suomen kalastusyhdistys |
| Avaa | Kolmonen, Jaakko
| Leivinuunit ja uuniherkut : Muurarien ohjeet leivinuunin tekijälle | | kirja | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Patakolmonen Ky | Gummerus, Jyväskylä | 1996 | 103 | 952-5090-00-0 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Korhonen, Mauri
| 100 sientä | | kirja | ruoanvalmistus, sienet | Otava | Helsinki | 1974 | 160 | 951-643-586-6 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Koskimies, Tiia
| Finland : Nature´s table | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Crea Video | Helsinki | 1998 | 154+6 | 952-9750-10-2 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Kostiainen, Raimo
| Kalan savustus : Ohjeita kotitarvesavustajille | | kirja | kalaruoat, ohjekirjat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, savustus | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1995 | 47 | 952-9614-20-9 ; 0783-3954 | Kalatalouden Keskusliitto - Centralförbundet för Fiskerihushållning | nro 112
Kalatalouden Keskus... | F-Kalatalouden Keskusliitto |
| Avaa | Kotilainen, Marketta toim.
| Eräkokki : makuja kairasta kaupunkiin | | kirja | eränkäynti, ruoanvalmistus, ruokaohjeet | Metsäkustannus Oy | Porvoo, Bookwell Oy | 2013 | 208 | 978-952-6612-06-5 | | Eräkokkien tulilla ja kotikei... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kyrklund, Ulli
| Strömming och sill | | kirja | ruoanvalmistus, silakka - haili, sillikalat | Forum | | | 96 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Kyynäräinen, Antti
| Meren herkkuja : Arvo Kokkosen tapaan | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri | Ajatus | Helsinki | 2003 | 175 | 951-20-6358-1 | | Kalakirjastossa kirjaa 2 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Laine, Ari
| Yrttiahvenista lohirulliin : helpot herkut kalasta | | kirja | ahven, kalaruoat, ruoanvalmistus | Ajatus Kirjat | Helsinki | 2003 | 144 | 951-20-6359-X | | Kalakirjastossa kirjaa 2kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Lappalainen, Hilkka-Helinä Vauraste, Helena
| 200 kalaherkkua | | kirja | kala - kalat, kalaruoat, keittokirjat, ruoanvalmistus | Kirjayhtymä | Helsinki | 1983 | 103 | 951-26-2487-7 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Lehmusoksa, Risto Lehmusoksa, Ritva
| Vuoksen lohta ja Pietarin kaviaaria : Imatran seudun gastronomiaa ja kartanoelämää | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Otava | Helsinki | 2008 | 192 | 978-951-1-22277-4 | | Kaivattu teos esittelee kuvin ... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Lehmusoksa, Ritva Lehmusoksa, Risto
| Suuria herkkuja pienistä kaloista | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Ajatus | Jyväskylä | 2004 | 118 | 951-20-6685-8 | | 2. painos | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Lehtovaara, Tatu kirjoittaja Heiskanen, Jukka valokuvat
| Suomalaiset kalaherkut | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet | Otava | Helsinki | 2010 | 160 | 978-951-1-24047-1 | | Kalakirjastossa kirjaa 2 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Lindstedt, Arja
| Pirkan parhaat kalaruoat | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, äyriäiset | Kauppiaitten Kustannus Oy | Gummerus, Jyväskylä | 1996 | 128 | 951-635-875-6 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Linnilä, Kai
| Isoäidin kermakakku - Oman äidin lihapullat | | kirja | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaohjeet | Tammi | Helsinki | 1994 | 351 | 951-31-0300-5 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Linnilä, Kai Saraspää, Seppo
| Punainen tupa ja erämaa : Miehen vuosi | | kirja | eräretkeily, kalastus, luonto, ruoanvalmistus, ruokaohjeet | Amanita | Hämeenlinna | 2011 | 240 | 978-952-5330-42-7 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |