SATA MERKITTÄVÄÄ KALAKIRJAA :  kalatietoa ja kalatarinoita

SATA MERKITTÄVÄÄ KALAKIRJAA Kalatietoa ja kalatarinoita -teoksesta

 

Tutkimusmestari Ari Savikon ja kirjailija Sulo Tiaisen laatimassa teoksessa esitellään noin sata suomenkielistä ja suomenkielelle käännettyä kalakirjaa ja niiden kirjoittajat; sekä kalatietoa että kalatarinoita. Mukaan on valikoitunut myös muutama maassamme julkaistu ruotsinkielinen teos. Teosten valinta perustuu tekijöiden tietämykseen ja tuntemukseen, vuosikymmenten aikana syntyneeseen käsitykseen hyvin tehdystä, merkittävästä kalakirjallisuudesta.

Johdatukset kalatietoon ja kalatarinoihin auttavat lukijoita matkalla aiheen sisään ja syventävät kokonaiskuvaa. Alkua ja loppua lukuun ottamatta teokset esitellään kahdenkymmenen vuoden jaksoissa, pääosin ilmestymisjärjestyksessä. Kirjailijoista on tiiviitä elämänkerrallisia tietoja.

Ari Savikon aiempiin kirjallisiin töihin kuuluu suuri määrä kalatutkimuksen tutkimusraportteja, lukuisa joukko lehtiartikkeleja, Suomen kalabibliografia I-III ja Suomen kalakirjaston kokoaminen.

Sulo Tiaisen aiempiin kirjallisiin töihin kuuluu mm. neljä tarinakokoelmaa, pakinakokoelma, neljä antologiaa, yksitoista tietokirjaa ja toimitus- ja kuvitustöitä ja artikkeleja useampien tekijöiden tietokirjoissa.

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö SVK ja Kalevi Kuitusen säätiö ovat myöntäneet avustusta teoksen julkaisemiseen.

 

 

 

Pehmeäkantinen, mattalaminointi, ommeltu sidos
Koko: 170x240mm
Sivumäärä: 276 sivua + 4 s kansi (noin 213 kuvaa)
Sisuksen paperi: Galerie Art Silk 130g

Hinta 10 € (sis. 10% alv.)

Saatavilla Kalakirjastolta tai tilattavissa osoitteesta :  info@suomenkalakirjasto.fi

 

Merkittävä kalakirja