Sulo Tiainen: Perhokalastuksen kiehtova maailma

ISBN 978-952-321-227-5

 

Sulo Tiainen Naruskajoella 2018. Kuva: Ari Savikko

 

Sulo Tiaisen uudessa teoksessa Perhokalastuksen kiehtova maailama käsitellään perhokalastusta pintaa syvemmältä. Tuhansien vuosien taival jaksossa käydään perusteellisesti läpi perhokalastuksen historia. Tälläisellä tarkkuudella ei aihetta ole aikaisemmin Suomessa käsitelty. Näistä historiaosuuksissta löytyy uusia tiedon jyväsiä varmasti jokaiselle.

Elämän mittainen opintomatka perustuu pitkälti tekijän omiin kokemuksiin ja niiden synnyttämiin käsityksiin. Vesihyöteisistä on hieno osio, johon kannattaa syventyä ajan kanssa. Myös eri kalastustekniikat käydään läpi ja samaten harjuksen, siian, taimenen ja raudun kalastus.

Kuinka itse opin perhokalastuksen osio kerrotaan kirjottajan 40 vuotta kestäneestä opintomatkasta perhokalastuksen kiehtovaan maailmaan. Matka on ollut pitkä, etenemin hidasta ja töyssyistä ja harha-askeliltakaan ei ole vältytty. Loppulauseesta päätellen matka jatkuu edelleen: “Onko perhokalastus tarjonnut järjestyksen arjen kaaokseen, kehykset elämälle, mittapuun kuljetulle matkalle, sitä pohdin paraaikaa. Toistaiseksi vastaus on avoin”   

 

sulonkirja 1

sulonkirja2

Kirjassa on 235 sivua ja sitä voi tilata suoraan tekijältä hintaan 28 euroa/kpl + lähetyskulut.

 Sulo Tiainen

Kivijatatie 1 B 21

00940 Helsinki

040-7306875

sulo.tiainen@kolumbus.fi