Kirjastonhoitajaksi tuntureiden keskelle

16.12.2018

Suomen Kalakirjasto on harrastuksen pohjalta syntynyt yksityinen kalakirjasto. Suomen Kalakirjasto ry on rakentanut kirjastorakennuksen Muonioon, Kemiläisen metsätie 151. Kokoelma sisältää niin tutkimuksia kuin kertomakirjallisuutta. Kalakirjastossa on runsaasti materiaalia, joka on vaikeasti luokiteltavissa: kirjeenvaihtoa, muistioita, lehtiä, valokuvia yms. Kirjastosta ei kuitenkaan lainata aineistoa ulos, vaan aineisto on käytettävissä kirjastossa. Kalakirjastossa on majoitustilaa (2-3 hlö), jota vuokrataan siellä työskenteleville. www.suomenkalakirjasto.fi

Kalakirjasto ry hakee kirjastonhoitajaa 10 kk määräajaksi, alkaen 1.2.2019. Työ on itsenäistä työskentelyä Kalakirjastolla. Työhön kuuluu kirjojen ja muun materiaalin järjestäminen, luettelointi, aineiston digitointi ja Kalakirjaston aukipitäminen vierailijoille sekä tutkijoiden ym. opastaminen aineiston hakemisessa. Työnkuvaan kuuluu myös mahdollisten näyttelyiden suunnittelu ja toteuttaminen. Työhön annetaan opastus. Työssä on 2 kk koeaika.

Työntekijälle katsotaan eduksi kirjasto- / arkistoalan koulutus ja kokemus. Vaatimuksena on kyky itsenäisen työskentelyyn sekä hyvät tietotekniset taidot. Kokemus arkistomateriaalin käsittelystä katsotaan eduksi.

Palkka on 2500 €/kk. Kalakirjastolla on mahdollisuus myös asua (300 €/kk). Työajat voidaan sopia joustavaksi. Viikkotyöaika on 38 h 15 min.

Vapaamuotoinen työhakemus toimitetaan 4.1.2019 mennessä osoitteeseen info@suomenkalakirjasto.fi

 

Lisätietoa: info@suomenkalakirjasto.fi / Ari Savikko +358 45 1204705

 

 

Kuva: Ari Savikko