Aineiston tiedot

Tekijä (t):Hannula, Yrjö
Pojanluoma, Riitta
Aineiston nimi:Erämiehen herkut : suomalaisia riista- ja kalaruokia
Verkko-osoite:
Aineistolaji:kirja
Asiasanat:kalaruoat, kalaruoka, keittokirjat, rapu, ravut, ruokaohjeet
Kustantaja:Kirjayhtymä
Painopaikka:Helsinki
Vuosi:1993
Sivumäärä:136
ISBN/ISSN:951-26-2828-2
Lehti/sarja ym.:
Lisätietoa:Erämiehen herkut on syntynyt erä- ja kalamiesten toivomuksesta saada selkeät ohjeet riistan ja kalan käsittelyyn sekä ruoaksi valmistamiseen. Perusohjeena on saaliin huolellinen puhdistaminen ja oikeanlainen säilyttäminen. Ruoanvalmistuksessa tavoitteena on säilyttää riistan ja kalan ainutlaatuinen maku. Lisäksi kirjassa annetaan suosituksia riista- ja kalaruoille sopivista juomista. Oman lukunsa kirjassa saavat niin linnut, hirvieläimet, jänis, villisika kuin makeiden ja suolaisten vesien kalat. Myös ravut on otettu mukaan, ja riista- ja kalaruokien rinnalle sopivien lisäkkeiden lisäksi kirjassa on ruokaohjeista koottuja valmiita ateriakokonaisuuksia. Yli sadassa useasti kokeillussa ruokaohjeessa tehdään kunniaa riistan ja kalanhienoille ominaisuuksille. (Lähde: Kirjan takakansi)
Sijainti:L-Ruoka- ja keittokirjoja