Tekijä (t): | RKTL yhteisötekijä
|
---|
Aineiston nimi: | Kalajalosteiden tuotanto 2013 = Fiskförädlingsproduktion 2013 = Fish processing 2013 |
---|
Verkko-osoite: | http://jukuri.luke.fi/bitstream/handle/10024/519883/rkt2014_7.pdf?sequence=1&isAllowed=y |
---|
Aineistolaji: | kirja |
---|
Asiasanat: | kalanjalostus, kalastustilastot, kalasäilykkeet → kalavalmisteet, kalateollisuus, kalatuotteet → kalavalmisteet, kalavalmisteet, tilastot |
---|
Kustantaja: | RKTL |
---|
Painopaikka: | Helsinki |
---|
Vuosi: | 2014 |
---|
Sivumäärä: | 29 |
---|
ISBN/ISSN: | 978-952-303-164-7 ; 1796-890 |
---|
Lehti/sarja ym.: | Riista- ja kalatalous, Tilastoja / Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos |
---|
Lisätietoa: | 7/2014
Kalajalosteiden raaka-aineena käytettiin Suomessa vuonna 2013 yhteensä 80 miljoonaa kiloa
kalaa. Siitä 53 miljoonaa kiloa oli kotimaista ja 27 miljoonaa kiloa ulkomailta tuotua kalaa.
Vientiin pakastetun elintarvikesilakan ja -kilohailin osuus oli 51 % jalostusteollisuuden
käyttämästä kotimaisesta kalasta. Fileiksi tai muiksi tuorevalmisteiksi jalostettiin 21 miljoonaa kiloa kotimaista kalaa ja 23 miljoonaa kiloa tuontikalaa. Pidemmälle jalostettuihin tuotteisiin käytettiin 9 miljoonaa kiloa kalaa, josta 56 % oli kotimaista.
Silakan ohella tärkeimmät jalostusteollisuuden käyttämät kalat olivat kirjolohi, lohi ja siika. Näiden neljän lajin osuus kaikesta kalaraaka-aineesta oli 94 %.
Kalaa jalostaneita yrityksiä oli 136. Yli miljoona kiloa kalaa jalostaneita yrityksiä oli 22.
Ne jalostivat 88 % koko jalostetun kalan määrästä. Jalostusyritysten määrä oli sama kuin kaksi vuotta aiemmin, jolloin jalostustietoja koottiin edellisen kerran. Jalostukseen käytetyn kalan kokonaismäärä oli kasvanut silakan ja kilohailin pakastuksen ja kotimaisen kirjolohen sekä tuontilohen kasvaneista jalostusmääristä johtuen. |
---|
Sijainti: | F-RKTL Tilastoja |