Aineiston tiedot

Tekijä (t):RKTL yhteisötekijä
Aineiston nimi:Kalajalosteiden tuotanto 2011 = Fiskförädlingsproduktion 2011 = Fish processing 2011
Verkko-osoite:http://jukuri.luke.fi/bitstream/handle/10024/523597/rkt2012_7.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Aineistolaji:kirja
Asiasanat:kalanjalostus, kalastustilastot, kalasäilykkeet → kalavalmisteet, kalateollisuus, kalatuotteet → kalavalmisteet, kalavalmisteet, tilastot
Kustantaja:RKTL
Painopaikka:Helsinki
Vuosi:2012
Sivumäärä:27
ISBN/ISSN:978-951-776-927-3 ; 1796-8909
Lehti/sarja ym.:Riista- ja kalatalous, Tilastoja / Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos
Lisätietoa:7/2012 Kalajalosteiden raaka-aineena käytettiin Suomessa vuonna 2011 yhteensä 65 miljoonaa kiloa kalaa. Siitä 41 miljoonaa kiloa oli kotimaista ja 24 miljoonaa kiloa ulkomailta tuotua kalaa. Vientiin pakastetun elintarvikesilakan ja -kilohailin osuus oli 45 % jalostusteollisuuden käyttämästä kotimaisesta kalasta. Fileiksi tai muiksi tuorevalmisteiksi jalostettiin 15 miljoonaa kiloa kotimaista kalaa ja 14 miljoonaa kiloa tuontikalaa. Pidemmälle jalostettuihin tuotteisiin käytettiin 18 miljoonaa kiloa kalaa, josta 45 % oli kotimaista. Silakan ohella tärkeimmät jalostusteollisuuden käyttämät kalat olivat kirjolohi, lohi ja silli. Näiden neljän lajin osuus kaikesta kalaraaka-aineesta on yli 90 %. Kalaa jalostaneita yrityksiä oli 136. Yli miljoona kiloa kalaa jalostaneita yrityksiä oli 23. Ne jalostivat 85 % koko jalostetun kalan määrästä. Jalostusyritysten määrä oli 15 prosenttia pienempi kuin kaksi vuotta aiemmin, jolloin jalostustietoja koottiin edellisen kerran. Väheneminen oli tapahtunut pienissä jalostusmäärältään alle 10 tonnia jalostavissa ja 10 – 50 tonnia jalostavissa yrityksissä. Jalostukseen käytetyn kalan kokonaismäärä oli pienentynyt silakan ja kilohailin pakastuksen vähenemisestä johtuen.
Sijainti:F-RKTL Tilastoja