Aineiston tiedot

Tekijä (t):Heinimaa, Sirkka
Savolainen, Riitta
Pursiainen, Markku
Rajala, Joonas
Aineiston nimi:Ravun elintarvikelaatu : kirjallisuuskatsaus
Verkko-osoite:https://jukuri.luke.fi/bitstream/handle/10024/532874/selvityksia_13_2009.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Aineistolaji:kirja
Asiasanat:kirjallisuuskatsaukset, rapu, raputalous, ravut
Kustantaja:RKTL
Painopaikka:Helsinki
Vuosi:2009
Sivumäärä:36
ISBN/ISSN:978-9776-711-8 ; 1796-8887
Lehti/sarja ym.:Riista- ja kalatalous, Selvityksiä / Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos
Lisätietoa:13/2009 Suomalaiset syövät nykyisin noin 10 miljoonaa makeavesirapua vuodessa ja lisäksi huomattavan määrän muita äyriäisiä. Suuri osa makeavesiravuista ja kaikki muut äyriäiset tuodaan ulkomailta. Viime vuosina maamme rapusaaliit ovat nousseet merkittävästi, joten Suomen omalla raputuotannolla on mahdollista haluttaessa korvata rapujen tuontia ulkomailta. Ulkomaalaisten tuotteiden kanssa voidaan kilpailla kotimaisuudella ja tuotteiden hyvällä laadulla, sen sijaan hinnalla kilpaileminen on vaikeaa... Rapujen laatua voidaan mitata kuolleisuudella, rapujen reaktiivisuudella, koolla, ulkonäöllä, kuinka hyvin lihakset täyttävät kuoren, sekä keitetyn lihan maulla, hajulla, rakenteella ja lihaksen yhtenäisellä värillä. Laadukas rapu täyttää kaikki laatuvaatimukset. Rapujen laadun ylläpitämiseksi niitä tulee käsitellä huolellisesti ja säilyttää olosuhteissa, joissa ravut voivat toipua käsittelyn rasituksista.
Sijainti:F-RKTL Selvityksiä ; G-Ravut, ravustus