Tekijä (t): | Setälä, Jari
|
---|
Aineiston nimi: | Siian tarjonta ja jalostus Suomessa |
---|
Verkko-osoite: | http://jukuri.luke.fi/bitstream/handle/10024/532828/selvityksia_9_2008.pdf?sequence=1&isAllowed=y |
---|
Aineistolaji: | kirja |
---|
Asiasanat: | kalanjalostus, kalatalous, siika - siiat, Suomi |
---|
Kustantaja: | RKTL |
---|
Painopaikka: | Helsinki |
---|
Vuosi: | 2008 |
---|
Sivumäärä: | 16 |
---|
ISBN/ISSN: | 978-951-776-621-0 ; 1796-8887 |
---|
Lehti/sarja ym.: | Riista- ja kalatalous, Selvityksiä / Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos |
---|
Lisätietoa: | 9/2008
Siian kokonaistarjonta oli noin 2 500 tonnia vuonna 2006. Tästä runsas kolmannes oli tuotua,
kolmannes kalastettua ja vajaa kolmannes kasvatettua siikaa. Kalastetun siian tarjonta on jo
useiden vuosien aikana vähentynyt, mutta kasvatuksen yleistymisen myötä siian kokonaistarjonta on kuitenkin kääntynyt kasvuun.
Siikaa kalastetaan eniten syksyllä. Kolme neljäsosaa ammattikalastajien saaliista pyydettiin mereltä, pääosin Merenkurkusta ja Perämereltä. Sisävesien saaliista puolet saatiin Lapista. Perämerellä ja sisävesillä pikkusiika on yleinen, mutta Etelä-Suomen rannikon siika on
isompaa...
Jalostajat ovat saaneet siian kasvatuksen ansiosta aiempaa tasaisemmin kotimaista valkolihaista raaka-ainetta, josta ne ovat voineet valmistaa nykyaikaiseen kauppaan ja kulutusrakenteeseen sopivia tuotteita. Entistä useampi suomalainen kuluttaja on voinut nauttia kotimaista tuoretta siikaa ja jatkojalosteita. |
---|
Sijainti: | F-RKTL Selvityksiä ; I-Kalatutkimus: Siika (avokotelo 2) |