| Avaa | | Alla gillar makrill : God att äta - lätt att laga | | moniste | kalaruoat, makrilli, ruokaohjeet | Föreningen för fiskpropaganda | Göteborg | | | | | Recept på GODA RÄTTER | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | | Herkkuja jääsilakasta | | artikkeli | silakka - haili | Tuko Oy, Turun Tuotantolaitokset | Turku | | 4 | | | Ruokaohjeet:
- Täytetyt sila... | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | | Hilja-tädin silliruokia | | moniste | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, silli | | Helsinki | 1938 | 15 | | Suomen sillikonttori oy | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | | Kala : suolaus- ja kuivausohjeita | | moniste | ruokaohjeet, suolaus | | | | | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | | Kalavesiltä kattilaan | | kirja | kalaruoat | | | | | | | Kierrekansiossa Kalatalouden K... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | | Kort och gott on fisk och nätfiske | | lehti | kalaruoat, verkkokalastus | Sjösäkerhetsrådet | Stockholm | 1981 | 19 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | | Sillipöytäkirja : 12 sivua sillistä | | moniste | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, silli | Tampereen Kirjapaino | Tampere | 1937 | 12 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | | Silliä suomalaiseen makuun... | | moniste | silli | Suomen Kalastus | | | 4 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | | Tuoreen ja jäädytetyn kalan ylimmät myyntihinnat | | artikkeli | kalakauppa | Kansanhuoltoministeriö | Helsinki | 1944 | 3 | | Hintatiedotuksia | HT N:o 54 | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Aalberg, A. F.
| Kalojen säilöntäkäsittely | | kirja | kala - kalat, keittokirjat, ruokaohjeet, säilöntä | Otava | Helsinki | 1956 | 114 | | | Kalakirjastossa kirjaa 4 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Aalberg, A. F. Jääskeläinen, Viljo
| Suolakalan valmistuksesta / A. F. Aalberg ; Kalankuivatus käytäntöön, joutokalakin ruoaksi / Viljo Jääskeläinen | | artikkeli | kala - kalat, Lakiasiaa, ruoanvalmistus, suolaus | Kalataloudellinen neuvottelukunta | Helsinki | 1941 | 6 + 2 | | | Eripainos: Kalataloudellinen n... | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Aalberg, A. F.
| Suolasilakan valmistus | | moniste | perkaus - perkaaminen, ruokaohjeet, silakka - haili, suolaus, varastointi | | Viipuri | 1933 | 21 | | Viipurin läänin merikalastajain liitto r. y. ; n:o 4 | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Aalberg, A. F.
| Täyssäilykkeiden valmistaminen kalasta | | sarjajulkaisu | kala - kalat, kalaruoat, kalasäilykkeet → kalavalmisteet | Etelä-Suomen Merikalastajien Liitto r.y. | Kotka | 1967 | 24 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Ahlin, Nils-Emil kirjoittaja Rossander, Måns kirjoittaja Lehmusoksa, Ritva kääntäjä
| 100 maukasta silakkaherkkua | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, silakka - haili | Gummerus | Jyväskylä | 1997 | 155 | 951-20-5101-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Ahokas, Vuokko toim.
| Kala : GOURMET-video, tekstiosa | | kirja | kalaruoat, keittokirjat, ruoanvalmistus | Cine Food International, cop | Helsinki | 1989 | 54 | 951-95261-1-0 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Andersson, Alf
| Rökning : så röker du kött och fisk | | kirja | savustus | Settern | Örkelljunga | 2018 | 94 | 978-91-7586-659-8 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Anon.
| Maistoitteko "kahden kalastajan" silliä | | moniste | kalastajat, ruokaohjeet, silli | Suomen Kalastus oy | Helsinki | 1936 | 6 | | | Mainos | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Anon.
| Moster-Hildas sillrecept | | moniste | ruokaohjeet, silli | | Helsingfors | 1938 | 15 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Anon.
| Silliä dillissä = Sill i dill | | moniste | ruokaohjeet, silli | Loviisan kalastus Oy, Suomen kalastus =y | | | 1 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Appelqvist, Kati kääntäjä Erlandsson, Mariann kirjoittaja Sahlén, Kerstin kirjoittaja Eriksson, Hans B. valokuvat Olsson, Brita kirjoittaja
| Herkutellaan kalalla : maukkaita kala- ja äyriäisruokia | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, äyriäiset | Gummerus | Jyväskylä | 1988 | 201 | 951-20-3879-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Bergman, Gösta
| Tuore kala kaipaa jäittämistä | | artikkeli | kala - kalat, käsittely | | | 1971 | 8 | | | Eripainos: Ympäristö ja terv... | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Bergman, Gösta
| Tuore kala tutuksi | | kirja | elintarvikkeet, kala - kalat, käsittely, ruoanvalmistus, ruokaohjeet, säilyvyys | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1990 | 47 | 951-96150-5-9 ; 0783-3954 | Kalatalouden Keskusliitto - Centralförbundet för Fiskerihushållning | nro 93
Neljas, tarkistettu ... | F-Kalatalouden Keskusliitto ; L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Blomin-Oker, Kenneth
| 100 gäddrecpt haukireseptiä | | kirja | hauki - hauet, kalaruoat, kalaruoka | Reidev Oy Ab | Jyväskylä | 2008 | 184 | 978-952-9812-05-9 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Blomin-Oker, Kenneth
| 100 haukireseptiä | | kirja | hauki - hauet, kalaruoat | Fishy Business Oy | Tammisaari | 2011 | 176 | 978-952-92-9747-4 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Bonekamp, Gunnevi
| Rätt med fiski : en kokbok | | kirja | kalaruoat, keittokirjat, ruoanvalmistus | Gunnevi Bonekamp | Göteborg | 1995 | 144 | 91-630-3865-X | | 10:e upplagan | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Brofeldt, M.
| Kaviarundersökningar | | artikkeli | mäti, sampikalat | | Helsingfors | 1916 | 5 | | | Öfvertryck ur Finska Kemistsa... | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Brunow, Birgit
| Silakkaruokavuoka : proosaa ja ruokaohjeita | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus, ruoka, silakka - haili | Eteenpäin Osakeyhtiö | Kotka | 1984 | 200 | 951-99593-7-8 | | Kalakirjastossa kirjaa 2 kpl | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Cederberg, Maarit toim. Hirvonen, Sirkka toim. Lindell, Liisa toim. Nappa, Kati toim. Salonen, Eeva toim.
| Lapsuuteni ruokamuistot | | kirja | ruoka, ruokaohjeet | Gummerus | Jyväskylä | 1994 | 118 | 951-20-4563-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Enroth, Svea
| Torsk, god och billig mat | | artikkeli | ruokaohjeet, turskakalat | | Ekenäs | 1939 | 12 | | | 2. painos 1939 | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Eriksson, Berit Falk, Lars Tanttu, Anna-Maija
| Metsän antimet | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet, sienestys | Otava | Helsinki | 1982 | 118 | 951-1-06911-X | | Tämä kirja opastaa meidät p... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Eriksson, Fredrik kirjoittaja Yli-Knuutila, Jenna kääntäjä
| Silliä ja silakkaa : perinteiseen tapaan ja uusin vivahtein | | kirja | kalaruoat, silakka - haili, silli | Tammi | Latvia | 2013 | 128 | 978-951-31-7342-5 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Fischerström, Iwan W. kirjoittaja Kriland, Gösta kuvittaja
| Havsfisk : impressioner och matrecept | | kirja | kalaruoat, merikalat, ruokaohjeet | Bok och Bild | | 1967 | 80 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Fish sijainti hyllyssä
| Fish and seafood | | kirja | ruoanvalmistus | Sunburst Books | London | 1993 | 64 | 1-85778-011-6 | Sunburst Cookery Library | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Friman, Terhi Saraja, Antti
| Maailman paras matikkakirja | | kirja | kalaruoat, made - mateet, ruokaohjeet | Docendo | Jyväskylä | 2017 | 104 | 978-952-291-392-0 | | Made on pohjoisen pallonpuolis... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Föreningen för Fiskpropaganda
| Kokbok för tillagning av fisk | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Fiskhamnen | Göteborg | 1937 | 127 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Gertsen, Jacob toimitus
| Hverdasfisken : dansk-vietnamesisk kogebog | | kirja | kalaruoat, Tanska | Butler A/S | | 2006 | 45 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Haapasalo, Ville haastattelut Härkönen, Hasse kirjoittaja Henriksson, Ben haastattelut Metso, Juha valokuvat
| Vimpan päälle kalareissu | | kirja | kala - kalat, kalaruoat, kalastus, ruokaohjeet | Otava | Helsinki | 2016 | 177 | 978-951-1-30382-4 | | Hyllyssä pääsanana: Haapasa... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Haikara, Helly kääntäjä Haikara, Kalevi kääntäjä
| Cocktailaapinen : jokamiehen kotibaariopas | | kirja | opaskirja | Otava | Helsinki | 1971 | 156 | | Pikatieto | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hannula, Yrjö Pojanluoma, Riitta
| Erämiehen herkut : suomalaisia riista- ja kalaruokia | | kirja | kalaruoat, kalaruoka, keittokirjat, rapu, ravut, ruokaohjeet | Kirjayhtymä | Helsinki | 1993 | 136 | 951-26-2828-2 | | Erämiehen herkut on syntynyt ... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hartola, Marja
| Ruokaretki Turun saaristoon = Matresa i Åbo skärgård | | kirja | ruoka, ruokakulttuuri, ruokaohjeet, Turunmaan saaristo | Atena Kustannus Oy | Jyväskylä | 2003 | 92 | 951-796-304-1 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Heinimäki, Jaakko Yli-Uotila, Jyrki Repo, Sami
| Nuotiokirja : ruokaa ja tarinoita tuleen tuijottajille | | kirja | retkeily, ruoka, ruokaohjeet | WSOY | Hämeenlinna | 2005 | 144 | 951-0-30140-X | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Heininen, Päivi toim.
| Pieni kalaruokakirja | | kirja | kalaruoat, kalaruoka, ruoanvalmistus, ruoka, ruokaohjeet | Otavamedia | Keuruu | 2013 | 112 | 978-952-271-024-6 | | Pieneen kalaruokakirjaan on ko... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Helaakoski-Tuominen, Marja
| Kodin keittiötieto | | kirja | hakuteokset, ruoanvalmistus, ruokaohjeet | WSOY | Porvoo | 1959 | 768 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Helleblad, Görn
| Parhaat kalaruuat | | kirja | kalaruoat | Otava | DDR | 1986 | 144 | 951-1-10766-6 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, isokokoiset |
| Avaa | Hellstedt, Mirja toim. Karjalainen, Kaija toim. Tissari-Simola, Virpi toim.
| Suussa sulavaa Suomesta | | kirja | ruoanvalmistus, ruokaohjeet | Finfood HYVÄÄ SUOMESTA | Helsinki | 2000 | 85 | 952-5244-04-0 | | Suussa sulavaa Suomesta -julka... | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | HOK yhteisötekijä
| Tänään kalaa : 32 valmistusohjetta | | moniste | kalaruoat, ruokaohjeet | HOK | Riihimäki | 1955 | 15 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja, avokotelo |
| Avaa | Holm, Thora
| Strömmingsboken : 80 delikata strömmingsrätter | | kirja | kalaruoat, ruokaohjeet, silakka - haili | Holger Schildts Förlag | Stockholm | 1931 | 78 | | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hosia, Vuokko toim. Westerholm, Sipa toim.
| Hulluna sieniin : sieniherkkujen pikkujättiläinen | | kirja | hakuteokset, ruokaohjeet, sienet, säilöntä | WSOY | Porvoo | 1995 | 860 | 951-0-17213-8 | | Neljäs painos | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | Hänninen, Osmo toim. Ågren, Jyrki toim.
| Veden vilja : kala-terveellistä ravintoa | | kirja | kalaruoat, ruoanvalmistus | Vapk ; Opetushallitus | Helsinki | 1991 | 141 | 951-37-0523-4 | | | L-Ruoka- ja keittokirjoja |
| Avaa | ICA koekeittiö yhteisötekijä Salo, Anna kääntäjä
| Herkutellaan kalalla : yli 250 kala- ja äyriäisruokaohjetta | | kirja | kalaruoat, ruoka, ruokaohjeet, äyriäiset | Gummerus | Jyväskylä | 2007 | 191 | 978-951-20-7369-6 | | Kolmas uudistettu laitos | L-Ruoka- ja keittokirjoja |