| Avaa | Granroth, Bengt Hattula, Tapani
| Fiskens färskhet | | artikkeli | | Centralförbundet för Fiskerihushållning | Helsingfors | 1980 | | 0015-3125 | Fiskeritidskrift för Finland | 1980: Nr 3, s. 56-59 | |
| Avaa | Hattula, Tapani
| Adenosine triphosphate breakdown products as a freshness indicator of some fish species and fish products | | opinnäyte | biokemia, elintarvikekemia, kalavalmisteet, silakka, silli, taimen, väitöskirjat | Technical Research Centre of Finland | Espoo | 1997 | 48+liitteet | 951-38-4955-4 ; 1235-0621 | VTT publications | No: 297 | I-väitöskirjat |
| Avaa | Hattula, Tapani
| Erityisvalmisteet kalamateriaalista. [Artikkeli] | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1987 | | | Suomen Kalastuslehti | s. 134-135 | |
| Avaa | Hattula, Tapani
| Hajahavaintoja Australian kalamaailmasta. [Artikkeli] | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 2003 | | | Suomen Kalastuslehti | s. 15 | |
| Avaa | Hattula, Tapani Miettinen, Hanna Arvola, Anne Kettunen, Juhani Setälä, Jari
| Kalan jäävesijäähdytystä tutkittiin | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 2001 | | 0356-1585 | Kalastaja | 2001: Nr 3, s. 10 | |
| Avaa | Hattula, Tapani Miettinen, Hanna Luoma, Tiina Setälä, Jari
| Kalan säilymisen pidentäminen jääveden avulla | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 2000 | | 0356-1585 | Kalastaja | 2000: Nr 4, s. 9 | |
| Avaa | Hattula, Tapani
| Kaloille ominaisista haju- ja makuaineista. [Artikkeli] | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1974 | | | Suomen Kalastuslehti | s. 169-173 | |
| Avaa | Hattula, Tapani
| Mitä tehdä särjelle? [Artikkeli] | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1999 | | | Suomen Kalastuslehti | s. 17 | |
| Avaa | Hattula, Tapani
| Nestejää - tulevaisuuden kalanjäähdytin? | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 2001 | | 0356-1585 | Kalastaja | 2001: Nr 5, s. 12 | |
| Avaa | Hattula, Tapani
| Pakasteesta sulatetun suomukalan säilyvyys | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1998 | | 0356-1585 | Kalastaja | 1998: Nr 2, s. 7 | |
| Avaa | Hattula, Tapani
| Pohjoismainen projekti kohentaa kalankäsittelyn hygieniaa. [Artikkeli] / Tapani Hattula, Anna-Maija Sjöberg | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1994 | | | Suomen Kalastuslehti | s. 19 | |
| Avaa | Hattula, Tapani
| Surimi - uusi puolivalmiste kalasta. [Artikkeli] | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1987 | | | Suomen Kalastuslehti | s. 131-133 | |
| Avaa | Hattula, Tapani
| Tutustumismatka Skotlannin kalantutkimuslaboratorioihin. [Artikkeli] | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1977 | | | Suomen Kalastuslehti | s. 166-167 | |
| Avaa | Kiesvaara, Martti Hattula, Tapani
| Fiskmassa av underutnyttjade fiskarter | | artikkeli | kalanjalostus | Centralförbundet för Fiskerihushållning | Helsingfors | 1986 | | 0015-3125 | Fiskeritidskrift för Finland | 1986: Nr 6, s. 148-151 | |
| Avaa | Kiesvaara, Martti Hattula, Tapani
| Kyltransport av färsk fisk | | artikkeli | | Centralförbundet för Fiskerihushållning | Helsingfors | 1983 | | 0015-3125 | Fiskeritidskrift för Finland | 1983: Nr 3, s. 80-81 | |
| Avaa | Kiesvaara, Martti Hattula, Tapani
| Pienikin siika säilyy, kun sen perkaa | | artikkeli | siiat | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1991 | | 0356-1585 | Kalastaja | 1991: Nr 3, s. 16 | |
| Avaa | Kiesvaara, Martti Hattula, Tapani
| Tuoreen kalan kylmäkuljetukset | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1983 | | 0356-1585 | Kalastaja | 1983: Nr 2, s. 1-2 | |
| Avaa | Kiesvaara, Martti Hattula, Tapani
| Tutkimus tuoreen kalan kylmäkuljetuksista | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1981 | | 0356-1585 | Kalastaja | 1981: Nr 3, s. 7 | |
| Avaa | Kiesvaara, Martti Hattula, Tapani
| Vajaahyödynnettyjen kalalajien käyttö massan valmistuksessa | | artikkeli | kalanjalostus | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1986 | | 0356-1585 | Kalastaja | 1986: Nr 4, s. 6-7 | |
| Avaa | Poutanen, Jouko Hattula, Tapani
| Silakan laatua seurattiin kalastajalta kuluttajalle | | artikkeli | | Kalatalouden Keskusliitto | Helsinki | 1994 | | 0356-1585 | Kalastaja | 1994: Nr 5, s. 12 | |