| Avaa | Tallberg, H.
| Angående kryddfisken och saltfisken hållbarhet | | artikkeli | säilyvyys | | Helsingfors | 1934 | 4 | | Fiskeritidskrift för Finland | s. 88–91 | |
| Avaa | Tallberg, H.
| En ny patenterad metod för konservering av fisk samt dess grundprinciper och möjligheter | | artikkeli | | | Helsingfors | 1931 | 3 | | Fiskeritidskrift för Finland | s. 182–184 | |
| Avaa | Tallberg, H.
| Huru bör saltströmming framställas enligt den nya saltsyrasaltningsmetoden | | artikkeli | | | Helsingfors | 1933 | 4 | | Fiskeritidskrift för Finland | s. 113–116 | |
| Avaa | Tallberg, H.
| Huru kan fiskerinäringen förmedels nya konserveringmetoden medels saltsyra och salt göras räntabel | | artikkeli | | | Helsingfors | 1932 | 3 | | Fiskeritidskrift för Finland | s. 10–12 | |
| Avaa | Tallberg, H.
| Strömmingsfisket upphjälpande | | artikkeli | | | Helsingfors | 1934 | 2 | | Fiskeritidskrift för Finland | s. 65–66 | |
| Avaa | Tallberg, H.
| Vad är korttidskonservering av fisk | | artikkeli | | | Helsingfors | 1934 | 3 | | Fiskeritidskrift för Finland | s. 34–36 | |