Hardyn historiaa ja luettelot

Hardyllä on pitkät perinteet kalastusvälineiden valmistajana. Vuonna 1874 veljekset William Hardy ja John James Hardy aloittivat Hardy Brothersin ostamalla “Superior River and Sea Fishing Tackle” -tarvikkeen Alnwickissä, Northumberlandissa Englannissa.

 

Hardyn The Perfect kelan valmistus alkoi 1891 ja sitä valmistetaan edelleen

 

Vuonna 1891 he patentoivat ja julkaisivat “Perfect” -kelan täydentämään myymiään vieheitä. Siitä tuli menestys. Vuonna 1897 he avasivat myymälän Lontoon Pall Mall -ostoskeskukseen.

Vuonna 1967 Harris ja Sheldon -ryhmä osti Hardy Brothersin, ja vuonna 1985 se nimettiin uudelleen nimellä “House of Hardy Limited”. Myöhemmin se sulautettiin entisen Hardyn työntekijän kalastusyritykseen ja nimettiin uudelleen Hardy and Grays Limitediksi vuonna 2004. Vuonna 2008 Hardyn talon historiasta tehtiin dokumentti, The Lost Word of Mr Hardy

Vuonna 2013 Hardy & Grays -yritys myytiin Pure Fishing -ryhmälle, Jglk-ryhmittymän divisioonalle, joka myöhemmin nimettiin uudelleen Newell Brandsiksi . Newell myi Pure Fishingin  Sycamore Partnersille vuonna 2018.

Hardyn historiasta on tehty myös videoita

To Cane a Trout

Hardy Fly Fishing History – Alnwick, England

Hardy – the past the present and the future!

 

 

Hardy “The Perfect Reel”

 

Hardyn historia

Vuonna 1872 nuori mies nimeltä William Hardy perusti asekorjaamon Alnwickiin, Northumberlandiin, ja se olisi saattanut olla tarinan loppu, ellei suuri insinöörimagnatti Lord Armstrong olisi suostutellut häntä ottamaan veljensä John Jamesin liikekumppanikseen. Hardy-veljekset mainostivat itseään “asekorjaamoina, valkosepinä ja puukkoseppinä”, vaikka myymänsä aseet oli itse asiassa valmistettu Birminghamissa.

Näin asiat olisivat voineet jäädä, mutta vuonna 1874 ilmoitus Alnwick Mercury -lehdessä ilmoitti, että yritys myy “erinomaista jokeen ja merelle tarkoitettua kalastusvälinettä”. Liiketoiminnan laajentaminen toimi hyvin, ja vuoteen 1882 mennessä veljekset olivat tarpeeksi varakkaita, jotta William saattoi mennä naimisiin Barbara Mary Leightonin kanssa, paikallisen kartanon päähirvipehtoorin tyttären kanssa. Barbaran isä Robert oli erittäin kokenut kalastaja, ja yksi hänen perinnöstään oli lista perhoista, jotka esiintyivät Hardyn katalogeissa useiden vuosien ajan. Liiketoiminnan kasvaessa William ja John James päättivät jakaa työkuormaa heidän omien vahvuuksiensa mukaan, William hoiti paperityöt ja JJ hoiti ihmisten puolta toimien yleisenä johtajana . Vaikka William piti yrityksen vakaalla taloudellisella pohjalla, JJ:n tuottoisa mieli ei koskaan lopettanut uusien ideoiden keksimistä, ja jopa eläkkeelle jäätyään hän jatkoi aikansa omistamista tuotteista, kuten Hardy-kalastajien piipusta, paljon siskonsa Emman ärsytykseksi, joka joutui kestämään hänen kokeilevan kaikkia kokeellisia versioita iltaisin. William ja JJ johtivat yritystä rautaisella otteella, ja vaikka muut veljet työskentelivät yrityksessä aikoinaan, heistä ei koskaan tehty kumppaneita tai johtajia.

1891: Ensimmäinen Hardy Perfect

Aluksi veljekset ostivat suurimman osan myymästään kalastustarvikkeesta, esimerkiksi kelat hankittiin Mallochilta. Kuitenkin, kun yritys laajeni, Hardylla oli maine korkealaatuisista kalastusvälineistä, jota heidän oli puolustettava, ja he tajusivat, etteivät he voineet enää luottaa kilpailijoiden valmistamiin tuotteisiin. Niinpä vuonna 1891, kolmen vuoden kärsivällisen kehitystyön jälkeen, he lanseerasivat kelan, josta tuli heidän tunnetuin tuotteensa, Perfect. Se oli välitön menestys, ja yritys on valmistanut sitä satunnaisin keskeytyksin aina nykypäivään saakka, saavutus, jota ei mikään muu kalastusvälineiden valmistaja voi edes haastaa.

Innovatiiviset kalastusvälineet, kuninkaalliset valtakirjat, Hardy Angler’s Guide

Muut Hardyn valmistamat kelat sisältävät Fortuna-kelan (1921-1966), joka oli “sisäpiirin vitsi”, koska se oli tarkoitettu tonnikalaa varten; Cascapedia, jonka alkuperäinen versio myytiin vuosina 1932-1939; Alma, jota valmistettiin vuosina 1925-1937; Zane Grey, jota myytiin vuosina 1928-1957 (ja joka on nyt yksi kaikkein kerätyimmistä Hardyn keloista); ja vaikuttava Jock Scott, joka oli myynnissä vuosina 1938-1952; mutta muitakin oli, kuten St. George ja Uniqua.

Hardylla oli lahja innovaatioihin, ja yksi yrityksen monista ensimmäisistä oli patentti täydelle rullajärjestelmälle, joka esiteltiin Altex-pyörökelalleen vuonna 1932. Ei kestänyt kauan ennen kuin Hardyn tuotteet saavuttivat maailmanlaajuista mainetta, ja kuninkaallisia valtakirjoja myönnettiin heille, yrityksen omistamia ainakin kymmenen niiden historian aikana. Matkalla tapahtui hauskoja asioita, mukaan lukien kirje, joka lopulta saapui Alnwickiin osoitteella “Hardys, c/o the King, England”, ja syntymäpäivätelegrammi kuningas Yrjö V:ltä, joka, kun hänelle muistutettiin Thomas Hardyn syntymäpäivästä, lähetti sen hajamielisesti suosikki kalastusvälinetehtaalleen eikä kansan suosikki kirjailijalle.

Hardys valmisti laajan valikoiman kalastustarvikkeita ja täytti nopeasti odotetut luettelonsa kaikella aina vavoista ja perhoista vieheisiin ja kellukkeisiin, usein unohtaen, että yritys harjoitti merkittävää kalastusliiketoimintaa aina toisen maailmansodan alkamiseen asti. Seurauksena oli, että ennen sotaa “Anglers’ Guides” putosivat tyydyttävän painavana postiluukkuun, ja vuoden 1929 painos katsottiin melko huomaamattomaksi Hardyn katalogiksi sen ajan standardien mukaan, vaikka se ylitti keskimääräisen romaanin pituuden 374 sivullaan.

Laajentuminen ja vienti

Hardy Pall Mall

Yrityksen ensimmäisinä vuosikymmeninä Hardyn liiketoiminta rajoittui Alnwickiin, kun veljekset olivat laajentuneet mukaviin uusiin tiloihin Bondgatessa vuonna 1887, mutta vuosikymmen myöhemmin he avasivat myymälän osoitteessa 61 Pall Mall Lontoossa, joka oli määrä tulla lähes yhtä kuuluisaksi osoitteeksi kuin heidän Northumberlandin tehtaansa. Forster Hardy muutti etelään hoitamaan kauppaa ja jäi sinne yli kahdeksikymmeneksi vuodeksi, erosi vasta alkuvuodesta 1920, jolloin Hardys oli muuttunut maailmanlaajuiseksi yritykseksi ja tärkeäksi (jos ei tärkeimmäksi) toimijaksi kalastusvälineteollisuudessa. Siihen mennessä yritys oli nähnyt monia muutoksia, mukaan lukien alkuperäisen kumppanuuden osakeyhtiöittäminen vuonna 1907, mikä toi Thomas Alder Thorpin puheenjohtajaksi, vaikka yritys toimi suurimmilta osin perheyrityksenä, kuten aina oli ollut. Yrityksen saavuttama valtava kasvuvauhti voidaan arvioida sillä, että vuonna 1900 Hardylla oli varastoja Edinburghissa ja Manchesterissa lisäksi Alnwickin ja Lontoon tiloihin, ja vientitilausten lisääntyessä yritys katsoi tarpeelliseksi nimittää edustajia ulkomailla, joten 1920-luvulle mennessä he olivat luoneet verkoston, joka ulottui Brysselistä Kiinaan ja Australiaan.

Kun kunkin sukupolven kohdalla uusi toimitusjohtaja valittiin, vaikka perhe varmisti panostuksensa yhteisillä nimittämisillä, joten kun William jäi eläkkeelle vuonna 1913, Laurence Robert (LR) jakoi tehtävää ensin JJ:n ja sitten veljensä Williamin (jota kutsuttiin herra Williaksi), järjestely, joka kesti vuoteen 1928 asti. Viimeisin perheen jäsen, joka astui yritykseen, oli James Leighton Hardy, joka noudatti tavallista polkua suorittamalla insinöörikoulutuksen ennen kuin hänet nimitettiin tehtaanjohtajaksi vuonna 1954, tehtaanjohtajaksi vuonna 1959 ja lopulta markkinointijohtajaksi. Jim oli avainhenkilö siirtäessään Hardyt nykyaikaan perustamalla Fibatube-nimisen laitoksen, joka valmisti yrityksen lasikuitu- ja hiilikuitutangot. Jimin jäädessä eläkkeelle yritys oli ensimmäistä kertaa 120 vuoteen ilman Hardyä peräsimessä, ja retrospektiivisesti tämä muutti asiat enemmän kuin kukaan oli odottanut tuolloin.

Onnistumisen valjastaminen

Henkilökohtaisen lähestymistavan lisäksi yrityksessä, joka oli enemmän perheen kuin liiketoiminnan kaltainen, yksi tekijöistä, jotka pitivät Hardyt julkisuudessa, oli perheen jäsenten merkittävä osallistuminen heittokilpailuihin. Tämä alkoi J.J:n ja L.R. Hardyn matkasta Chicagon Fly and Bait Casting -kilpailuun, jossa he voittivat ensimmäisen ja toisen sijan eräässä luokassa, minkä jälkeen yritys oli vahvasti edustettuna suurissa kilpailuissa aina toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan saakka. Jim oli viimeinen perheen jäsen, joka kantoi soihtua, ja hän omistautui sille täysillä Tommy Edwardsin, Lontoon Casting Schoolin rehtorin, tarkassa valvonnassa. Hardys valmisti erilaisia räätälöityjä keloja näihin kilpailuihin, ja he olivat yksi harvoista yrityksistä, jotka myivät erityisesti kehiteltyjä pitkän heiton keloja yleisölle, esimerkkinä Tournament Casting Reel, jota myytiin vuosina 1931-1934 – he valmistivat myös erilaisia ‘erikoismalleja’, jotka ovat muuttuneet fantastisen keräilyarvoisiksi ja tietysti kova hintaisiksi. Se oli voittava taktiikka, ja Hardyn jatkuva yhdistäminen kilpailuvoittoihin ja edistyneeseen suunnitteluun vakiinnutti nimen niin monen kalastajan mieliin, että he ostivat automaattisesti Hardy-varusteita, ellemmepä heillä ollut hyvää syytä valita toisin.

Vaikeat ajat, nimenmuutokset ja perheomistuksen päättyminen

Ironista kyllä, Hardy-veljekset sitoutuminen laatuun petti heidät lopulta. On hämmästyttävää ajatella sitä, mutta yritys teki vielä 1960-luvulla kaikki lohikalastusperhonsa käsin Bondgaten tehtaalla aikaan, jolloin kukaan ei enää tehnyt sitä, ja suurin osa muista yrityksistä teetti perhosensa Intiassa tai Afrikassa. Siihen mennessä Bondgaten rakennukselle oli kirjoitettu selvästi loppu, vaikka se oli ollut huipputekniikkaa 80 vuotta aiemmin, se oli käynyt ahtaaksi ja sopimattomaksi, puhumattakaan vakavasta tulipalon vaarasta, kiitos vuosikymmenien ajan liiman, lakkojen ja öljyn imeytyessä puutöihin. Uusi tehdas oli suunniteltu, mutta ennen siirtymän toteuttamista yritys törmäsi vakavaan rahavirtaongelmaan, joutuen kauas itäisen kalastustarviketeollisuuden laajenemisen puristukseen.

Vuonna 1967 Hardy’s ostettiin Harrisin ja Sheldonin ryhmän toimesta, vain joutuakseen melkein välittömästi 1970-luvun ankariin markkinaolosuhteisiin ja sitten varhaisen 1980-luvun katastrofaaliseen lamaan. Noustuaan verta vuotavana mutta voimattomana yritys nimettiin uudelleen House of Hardy Limitediksi vuonna 1985, ja siihen liittyi toinen nimenmuutos vuonna 2004, kun Hardyn osti kilpailijan, jonka oli rakentanut tyhjästä yksi heidän entisistä työntekijöistään.

Hardy tänään – kunnianosoitus historialle ja sitoutuminen tekniseen innovaatioon

Vaikka Hardy ei enää ole perheyritys, yritys jatkaa perinteen ja perustajiensa loputonta parannuksen tavoittelua. Viimeisen vuosikymmenen aikana Hardy on kunnioittanut historiaansa useilla kela-malleilla, jotka on suunniteltu erityisesti keräilijöille – nämä mallit ovat tulleet myydyiksi erittäin nopeasti ja tarjonneet monille kalastajille toisen tilaisuuden omistaa kelat, jotka muuten olisivat kaukana heidän hintaluokastaan. Kuitenkin keräily ei ole se, mihin Hardy pyrkii, ja kirjoitushetkellä yritys pysyy kalastustarvikkeiden kehityksen eturintamassa uuden SINTRIX-sarjansa kanssa, asettaen haasteen, jota sen kilpailijoiden on vaikea vastustaa. Kauan eläköön Hardy kilpailijana, ja kyllä, voit edelleen ostaa Perfect-kelan. Mikään ei onnistu yhtä hyvin kuin asian tekeminen ensimmäisellä kerralla oikein

 

 

A little Hardy history

 

Hardyn vavoista

Aluksi valmistettiin lancewood-, hickory- ja greenheart-vapoja, mutta vuoteen 1880 mennessä valikoimaan oli tuli bambu. Hardy oli ensimmäinen valmistaja, joka keksi miten kuusikulmaisset vavat rakenetaan bambusta. Hardy Palakona bambuvapa voitti Yhtiön ensimmäisen näyttelykultamitalin vuonna 1881.

 

 

Hardyn vapojen valmistusvuosi ja sarjanumero 1900-1965

Vuosiluku vieressä oleva sarjanumero edustaa numeroa, joka on annettu kyseisenä vuonna ensimmäiselle vavalle. Esimerkiksi vapa, jonka sarjanumero on E21655, olisi valmistettu vuonna 1931.

A
B
C
D
E
E20923
E22841
E25142
E28699
E32130
E36205
E40003
E45446
E49493
E52332
E53645
E55131
E56091
E56400
E56856
E57501
E60709
E63837
E67201
E70991
E75101
E81001
E86201
E91001
E96203
H101
H4601
H10122
H14128
H20679
H27534
H35184
H48466
H52738
H56421
H59558
1900-16
1916-20
1920-22
1922-24
1925-55
1931
1932
1933
1934
1935
1936
1937
1938
1939
1940
1941
1942
1943
1944
1945
1946
1947
1948
1949
1950
1951
1952
1953
1954
1955
1955
1956
1957
1958
1959
1960
1961
1962
1963
1964
1965

 

Ensimmäinen lasikuitupa,  Palaglass Fly (1954-57), tuli markkinoille vuonna 1954. Hardy rakensi ensimmäiset hiilikuituvavat joskus vuoden 1967 lopun ja vuoden 1968 alun välillä. Tuotantoon ne tulivat 1971 (patent number GB1351732 was granted jointly in 19th April 1971 to R. Walker, W. Hardy & L. Phillips.)

Hardyn vapojen valmistuksesta : kirjoittanut Andrew Herd

2022 Hardy täytti 150 vuotta

 

Hardyn ensimmäinen luettelo vuodelta 1883

 

Vanhat Hardyn luettelot ovat keräilijöiden suosiossa, hinnat on sen mukaiset. Ensimmäinen luettelo ilmestyi vuonna 1883. 1800-luvun ja 1900- luvun alun luettelot ovat  keräilyharvinaisuuksia. Niistä on otettu uusia painoksia ainakin vuonna 2000. Luetteloita ei ole ilmestynyt suomeksi.  Hardyn kalastusvälineistä on tehty myös lukuisia teoksia

 

Hardyn luetteloita

 

Hardyn keloista

Hardy Bros. Alnwickin Englannista aloitti kelojen valmistuksen vuonna 1873 . Hardy Bros.  on valmistanut vuosien varrella monia erilaisia perhokeloja, joista osa on esitetty alla. Hardy Bros. on edelleen toiminnassa tänä päivänä, ja heidän kelansa, sekä uudet että vanhat, ovat kysyttyjä keräilijöiden keskuudessa

ANTIQUE FISHING REELS : The most comprehensive reel site on the internet

Hardy Bros Ltd Reels

 

 

Hardy : The Compleat Angler

 

Kalakirjastolla olevat Hardyn kelat ja vavat

 

Kalakirjastolla olevat Hardyn luettelot:

Uusintapainokset

1883, 1888, 1894, 1899,  1900 ja 1905

Alkuperäiset

1921, 1924, 1925, 1928 1929, 1931, 1934, 1937, 1957, 1960, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976,  1977,1978, 1981, 1982, 1983, 1984, 1986/87, 1989, 1992, 1994, 1995, 1996 new for 96, 1999, 2001, 2004, 2006, 2008, 2018

 

Artikkelissa kerrotaan virheellisesti tämän olleen ensimmäinen Hardyn vapa. Vuonna 1873 Weeger sai patentin kelankiinnikeelle. Hän möi sen oikeudet Hardylle vasta 1882

 

 

Lista Hardyn luetteloista ja muista Hardyä koskevista julkaisuista

HARDY CATALOGUES

(1876 Catalogue)
1883 Catalogue
1883 reproduction / see note 1)
1886 Catalogue
1888 Catalogue
1888 reproduction / see note 1)
1891 Catalogue
1892 Catalogue
1894 Catalogue
1894 reproduction / see note 1)
1895 World renowned Angling specialities
1897 Catalogue
1899 Catalogue
1900 Catalogue
1900 reproduction / see note 1)
1901 Catalogue
1901 French edition
1902 Catalogue
1903 Catalogue
1905 Catalogue
1905 Catalogue
1905 reproduction / see note 1)
1906 Catalogue
1906 reproduction / see note 2)
1907 Salmon fishing JJ Hardy
1908 Catalogue
1908 Franse editie
1909 Catalogue
1909 French edition : Spécialités de pêche
1909 reproduction of the French edition / see note 2)
1910 Catalogue
1911 Catalogue
1911 reproduction / see note 2)
1912 Catalogue
1913 Catalogue
1914 Catalogue
1915 41st edition Angler’s Guide and Catalogue
1917 Catalogue
1920 Catalogue
1921 44th edition Angler’s Guide and Catalogue
1922 8 pp pamflet
1923 Catalogue
1924 46th edition Angler’s Guide and Catalogue
1925 47th edition Angler’s Guide and Catalogue
1926 48th edition Angler’s Guide and Catalogue
1927 49th edition Angler’s Guide and Catalogue
1928 50th edition Angler’s Guide and Catalogue
1929 51st edition Angler’s Guide and Catalogue
1930 52nd edition Angler’s Guide and Catalogue
1930 Your rod in the making
1930 Reflections Nr. 2
1930 Reflections Nr. 3
1930 Tackle for Spring Trouting
1931 53rd edition Angler’s Guide and Catalogue
1932 Catalogue
1933 Supplement
1934 54th edition Angler’s Guide and Catalogue
1935 Supplement
1936 Angler’s Guide and Catalogue
1937 Angler’s guide
1937 55th edition Angler’s Guide and Catalogue Coronation Edition
1937 Bottom Fishing
1937 Game Fish
1938 Supplement
1938 Taper Fly Lines
1939 Supplement (brown print on white / fly-fisher)
1939 Supplement (green print on white / picture)
1939 Super Bottom Fishing 6th edition
1939 Greased line fishing for salmon
1939 Hardy Jock Scott Fishing Outfit
1948 Big game / Export only
1950 Super Bottom Fishing Tackle
1951 58th edition Angler’s Guide and Catalogue
1952 59th edition Angler’s Guide and Catalogue
1953 Big game fishing and Sea fishing
1954 61st edition Angler’s Guide and Catalogue
1954 Coronation Export nr 4
1955 62st edition Angler’s Guide and Catalogue
1955 Super Bottom fishing tackle 10th edition
1956 Angler’s Guide and Catalogue
1957 63rd edition Angler’s Guide and Catalogue
1958 Angler’s Guide and Catalogue
1960 Fish better with the best
1960 Angler’s Guide and Catalogue
1961 Angler’s Guide and Catalogue
1962 Catalogue
1963 Angler’s Guide and Catalogue
1964 Angler’s Guide and Catalogue
1965 Angler’s Guide and Catalogue
1966 Anglers’s Guide and Catalogue (gold/yellow cover)
1966 Anglers’s Guide and Catalogue (trout on cover)
1967 Angler’s Guide and Catalogue
1968 Angler’s Guide and Catalogue
1968 Branch supplement
1969 Angler’s Guide and Catalogue
1969 Coarse and Sea
1970 Angler’s Guide and Catalogue
1970 Branch catalogue
1971 Angler’s Guide and Catalogue
1971 Book of fishing
1972 Centenary
1973 Angler’s Guide and Catalogue
1974 Catalogue
1975 Angler’s Guide and Catalogue
1976 Catalogue
1977 Catalogue
1978 Angler’s Guide and Catalogue
1979 Catalogue
1980 Fishing bags
1980 To cast a trout fly
1981 Catalogue
1982 New Products – Summer
1983 Catalogue
1983 Mail order Catalogue
1983 Hardy Zane Grey Big Game Tackle
1984-1985 Angler’s Guide and Catalogue
1986-1987 Angler’s Guide and Catalogue
1987 Hardy book of fisherman’s knots
1987 Countrywear collection
1988 unknown
1989 Angler’s Guide and Catalogue
1989 The Book of flies
1990 unknown
1991 unknown
1992 Pall Mall Centenary
1992 Catalogus
1993 unknown
1994 unknown
1995 Countrywear Collection
1996 Catalogue
1997 Making dreams come true
1998 Catalogue
1999 Catalogue
2000 Angler’s Guide and Catalogue
2000 New Products – Summer
2001 Cascapedia Catalogue
2001 Wide spool Perf. Limit. Edit.
2002 Angler’s Guide and Catalogue
2003 unknown
2004 Catalogue Tackling the world
2005 Catalogue Tackling the world
2006 Catalogue Tackling the world
2007 Catalogue
2008 Catalogue
2009 Catalogue
2010 Catalogue
2011 Catalogue
2012 Catalogue

NOTES
1) these 5 reproduction were also available in a deluxe set of 5
2) misc. reproductions sold seperately

MISC PUBLICATIONS BY HARDY
ca 1950 ? Hardy’s super Silex & Super Silex Mulitiplier booklet
ca 1950 ? Hardy’s Special Series of May-flies and Dry Flies

BOOKS
1982 Maxtone – Best of Hardy Angler Guides
1987 (1st ed.) The Dunkeld Collection Hardy reels/lures/price guides (Jess Miller)
2004 (2nd ed.) The Dunkeld Collection Hardy reels/lures/price guides (Jess Miller)
1998 (1st ed.) The house the Hardy brothers build (James Leighton Hardy)
2006 (2nd ed.) The house the Hardy brothers build (James Leighton Hardy – Medlar Press)
1998 (1st ed.) Hardy Brothers : The masters, the men and their reels 1873 – 1839
1978 (1st ed.) Fly-reels of the House of Hardy (Glenn Stockwell)
2010 (1st ed.) The Glory days of the Giant Scarborough Tunny, Hardy Bros Tackle in the 1930’s (Marl Ross)

ADDITIONS TO CATALOGUE LIST

1964 The House of Hardy – Retail Branch Catalogue
1966 The House of Hardy – Retail Branch Catalogue

MISC.PUBLICATIONS BY HARDY

ca 1960 ? Hardy’s aid to Angling Salmon and Trout
ca 1970 ? Hardy’s Fishing Map of Scotland

DVD/VIDEO

2001 Hardy Reels “The Evans’ Tapes” A Collector’s Guide to Hardy reels (T. and D. Evans) 5 vid’s
2011 Hardy Reels “The Evans’ Tapes” A Collector’s Guide to Hardy reels (B.Taylor) 2 DVD’s
2011/12 ? The Lost World of Mr. Hardy (Hardy History – by Hardy

COLLECTABLE PRINTS

2006 Catalogue Cover Prints – limited edition 500 ex. of each / cost 75 GBP per print

 

Hardyn kelojen nimet

• Alma Big Game Reel (1925 – 1927)
• Alta Fly Reel (1927 – 1939)
• Altex No. 1 Fixed Spool (1932 -1966)
• Altex No. 2 Fixed Spool (1932 – 1966)
• Altex No. 3 Fixed Spool (1935 – 1963)
• Altex Sea Fixed Spool (1937 – 1959)
• Barton Dry Fly Reel (1935 – 1939)
• Birmingham Aluminum Platewind Reel (1884 – circa 1894)
• Bougle (1903 – circa 1940)
• Brass Bronzed Crankwound Pattern (Circa 1880 – Circa 1920)
• Brass Bronzed Platewind Pattern (Circa 1880 – Circa 1920)
• Brass Raised Pillars Crankwound Pattern (Circa 1873 – Circa 1880)
• Brass/Black Ebonite Platewind Pattern (1886 – 1896)
• Brass/Orange Ivorine Platewind Pattern (circa 1891 – circa 1891)
• Bronzed Crank (1880 – 1909)
• Cascapedia Dural ( 1937 – 1939)
• Cascapedia Ebonite (1932 – 1936)
• Cascapedia Mk (1-500 Numbered) (cira 2000 – 2003)
• Combined Fly & Spinning Reel (1894 – circa 1897)
• Conquest (1955-1966)
• Coquet Sea Reel ( (1911 – 1921)
• Davy Fly Reel (1930 – 1939)
• Decantelle Bait Casting (1932 – 1950)
• Ebona Longstone (1904 – 1916)
• Ebona Megstone (1904 – 1916)
• Eddystone (1964 – 1967)
• Elarex Multiplier (1939 – 1964)
• Eureka (1913 – 1955)
• Exalta Fixed Spool Reel (1958 – 1965)
• Farne – Silex Action (1898 – 1901)
• Farne – Ventilated Pattern ( 1902 – 1903)
• Farne -Aluminum Sea Reel (1896 -1897)
• Farne Ebona – with Silex No. 1 Action (1904 – 1910)
• Farne Ebona – with Silex No. 2 Action (1911 – 1913)
• Farne Ebona New Patent Ocean (1904 -1910)
• Farne Improved (1914 – 1939)
• Farnestone (circa 1930s)
• Featherweight Lightweight (1960 – current)
• Ferres Reel (1925 – 1932)
• Field (1895 – 1907)
• Filey (1925 – 1939)
• Fin de Lange (1934 – 1939)
• Flyweight Lightweight (1951 – current)
• Fortuna – For “Tuna” (1921 – 1966)
• Fortuna Fly Reel (1924 – 1939)
• Gem – Saltwater (2002- current)
• Gem Mk 1 (1961 – 1969)
• Golden Prince (1984 – circa 1997)
• Hardex Fixed Spool (1937 – 1959)
• Hercules (1896 – 1904)
• Hercules 1887 Bronzed Brass Platewind Pattern (circa 1887 – 1903)
• Hercules 1890 Aluminum Platewind Pattern (circa 1894 – circa 1894)
• Hercules Brass/Nickel plate Platewind Pattern (circa 1886 – 1887)
• Hercules Sterling Special Order (1888 – 1890)
• Hydra (1965 – 1967)
• JLH Ultralite (1990 – 2003)
• Jock Scott (1938 – 1952)
• Jock Scott Multiplier (1938 – 1952)
• Lightweight Fly Reel (1936 – 1964)
• Longstone – Gen. Harrison’s Pattern (1927 – 1937)
• Longstone – Mr. Mallet’s Pattern (1927 – 1937)
• Longstone – Wood Pattern ( 1917 – 1920)
• Longstone (1923 – 1995/2003 – current)
• Longstone 1921 Pattern (1921)
• LRH Lightweight (1951 – current)
• Mallochs Side Casting Reel (circa 1886 – 1891)
• Mallochs Sun & Planet Reel (circa 1882 circa 1885)
• Marquis (1970 – 1999)
• Match Fishers Reel (1937 – 1939)
• Megstone – Wood Pattern ( 1917 – 1927)
• Natal (1923 – 1948)
• New Brunswick (1935 – 1938)
• New Brunswick Mk #1-500 (2002 – 2003)
• Nottingham (1885 – 1921)
• Nottingham Sea Reel (1888 – circa 1893)
• Nottingham with Silex Action (1898 – 1921)
• Nottingham Silex 1912 Pattern (1912 – circa 1921)
• Ocean – Aluminum Ventilated Pattern (1902 – 1903)
• Ocean – Improved (1911 – 1911)
• Ocean First Pattern (1894 – circa 1896)
• Ocean Fourth Pattern – Plain Model (1898 – circ 1900)
• Ocean Improved Pattern – 2nd with Silex Action (1902 – 1903)
• Ocean Prince (circa 1985-1995)
• Ocean Second Pattern (1896 – 1897)
• Ocean Third Pattern with Silex Action (1897 – 1910)
• Perfect – Brass Faced (1889 – 1910)
• Perfect – Contracted (1899 – 1917)
• Perfect – Contracted with Line Roller (1909 – 1910)
• Perfect – Mk I (1917 – 1921)
• Perfect – Mk II (1921 – 1967)
• Perfect – Silent Model reintroduced Second Pattern (1931 – circa 1939)
• Perfect – The Special (1905 – circa 1940)
• Perfect (1890-1967/ 1976 – 1995)
• Pomeroy – West India Tarpon Reel (1909 – 1913)
• Poole – Combination Rod and Friction Driven Reel ( 1913 – 1913)
• President Reel (1934)
• Prince (1984 – circa 1997)
• Princess (1953 – 2003)
• Rhodesian Reel (1931)
• Ryders Registered Central Balance Reel (circa 1886 – 1891)
• Sea Silex (1914 – 1959)
• Silent Check Perfect – First Pattern ( 1908 – 1910)
• Silex (1972 – 1996)
• Silex Dunne No. 2 Frameless Pattern (circa 1923)
• Silex Frameless Pattern (circa 1905)
• Silex J.J. Hardy (1924 – 1928)
• Silex Jewel (1954 – 1959)
• Silex Major (1923 – 1952)
• Silex Minor (1923 – 1923)
• Silex Multiplier ( 1924 – 1937)
• Silex Multiplyer “E. W.” Level Wind (circa 1928)
• Silex No. 1 (1897 – 1910)
• Silex No. 2 (1911 – 1922)
• Silex No. 2 with Silent Wind (1911 – 1922)
• Silex Rex Multiplier (1935 – 1937)
• Silex Superba (1960 – 1971)
• Silex with Trailing Break (circa 1921)
• South African Surf Reel (1931 – 1948)
• Sovereign 2000 (1999 – 2001)
• Sovereign Golden (1990 – 1997)
• St. Aidan Lightweight (1964 – 2003)
• St. Andrew Lightweight (1961 – 1964)
• St. George (1911 – 1983/2003)
• St. George Jr. (1928 – 1963/2001 – 2003)
• St. George Multiplier (1927 – 1939)
• St. George Salmon (1920 – 1924)
• St. George Silent Check (1920 – 1934)
• St. George Trout with Silent Check (1920 – 1926)
• St. John (1923 -1990/2003)
• Sunbeam (1924 – 1957)
• Super Silex (1928 – 1953)
• Super Silex Dunne (circa 1929)
• Super Silex Multiplier (1930 – 1939)
• Tarpon Multiplying Reel (1896 -1896)
• The Fly Reel (1940 – 1948)
• Tournament 1931 1st Pattern (1931 – 1934)
• Tournament 1931 2nd Pattern (1935)
• Trade Fly Reels (1940 – circa 1945)
• Triumph Casting Reel (1923 – 1928)
• Triumph Centrepin Reel (1936 – 1951)
• Triumph with Silex Check Pattern (circa 1923 -1927)
• U.S.A. (1922 – 1923)
• Uniqua – Brass Drum Pattern (1903)
• Uniqua (1903 – 1959)
• Uniqua Salmon (1909 – 1959)
• Viscount 150 Mk 1 (1969 – 1978)
• Wallis (1932 – 1939)
• White – Wickham Big Game Reel ( 1934 – 1937)
• Zane Grey Big Game (1928 – 1957)
• Zenith Lightweight (1960 – 2003)