Arkistosihteeriksi tuntureiden keskelle

19.3.2020

Suomen Kalakirjasto on harrastuksen pohjalta syntynyt yksityinen kalakirjasto. Suomen Kalakirjasto ry on rakentanut kirjastorakennuksen Muonioon, Kemiläisen metsätie 151. Kokoelma sisältää niin tutkimuksia kuin kertomakirjallisuutta. Kalakirjastossa on runsaasti materiaalia, joka on vaikeasti luokiteltavissa: kirjeenvaihtoa, muistioita, lehtiä, valokuvia yms. Kirjastosta ei kuitenkaan lainata aineistoa ulos, vaan aineisto on käytettävissä kirjastossa. Kalakirjastossa on majoitustilaa (2-3 hlö), jota vuokrataan siellä työskenteleville. www.suomenkalakirjasto.fi

Kalakirjasto ry hakee arkistosihteeriä 12 kk määräajaksi, alkaen 1.5.2020 tai sopimuksen mukaan.

Työ on itsenäistä työskentelyä Kalakirjastolla. Työhön kuuluu arkistoaineiston järjestäminen, digitointi ja tietokantaan vienti. Myös kirjojen järjestely ja niiden tietokantaan tallentamista on jonkun verran. Työhön annetaan opastus. Työssä on 2 kk koeaika. Kalakirjastolla työskentelee myös kirjastonhoitaja.

Työntekijälle katsotaan eduksi arkistoalan koulutus ja kokemus. Vaatimuksena on kyky itsenäisen työskentelyyn, sekä hyvät tietotekniset taidot. Kokemus arkistomateriaalin käsittelystä katsotaan eduksi.

Palkka on 2400 €/kk. Työajat voidaan sopia joustavaksi. Viikkotyöaika on 38 h 15 min. Asunnon hankkimisessa autetaan.

Vapaamuotoinen työhakemus toimitetaan 25.4.2020 mennessä osoitteeseen info@suomenkalakirjasto.fi

 

Lisätietoa: info@suomenkalakirjasto.fi / Ari Savikko +358 45 1204705

 

Kuva: Petri Suuronen

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006392845.html