Julkaisu huhtikuu 2024

 

Naisten perhokalastusmaajoukkue lahjoitti taideteoksen Suomen Kalakirjastolle

Suomen naisten vuoden 2022 perhokalastusmaajoukkue lahjoitti Suomen Kalakirjastolle taideteoksen, jossa on esillä Norjan vuoden 2022 MM-kisoissa käytettyjä kisaperhoja. Taideteoksen on tehnyt taiteilija Hannele Kiviniemi. Perhot on sitonut Maija Koistinen.

Taideteoksen otti vastaan Kalakirjaston johtaja ja perustaja Ari Savikko. Suomen Kalakirjasto sijaitsee Muoniossa.

Norjan Stor-Elvdalissa ja Koppangissa järjestettiin kautta aikojen ensimmäiset naisten perhokalastuksen maailmanmestaruuskilpailut 6.-8.7.2022. Kilpailun voitti Tšekki, Suomi otti hopeaa ja Norja sai pronssia. Osallistujamaita oli Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Yhdysvalloista, Ranskasta, Englannista, Etelä-Afrikasta, Tšekistä, Alankomaista ja Australiasta.

Suomen joukkueen jäsenet olivat Maria Tuominen (joukkueen kapteeni), Aino Hynnä, Maija Koistinen, Camilla Mäkinen ja Erica Grahn. Joukkuekilpailun rinnalla käytiin myös henkilökohtainen MM-taistelu. Tšekin joukkueen jäsenet ottivat nelosvoiton, mutta ihan kannassa yhden pisteen erolla olivat Suomen joukkueen Aino Hynnä sijalla 5. ja Maija Koistinen sijalla 6.

 

Lisätiedot:

●       Suomen naisten perhokalastusmaajoukkueen kapteeni Maria Tuominen, 050 5984878, maria.e.tuominen@gmail.com

●       Taiteilija Hannele Kiviniemi, 040 7207519

●       Suomen Kalakirjaston johtaja ja perustaja Ari Savikko, 045 1204705, Info@suomenkalakirjasto.fi, www.suomenkalakirjasto.fi

 

Aino Hynnä lahjoittaa taideteoksen Ari Savikolle